آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۲۹۳
رییس اتاق ایران مطرح کرد:

راه‌اندازی کارگروه تخصصی توسعه تولید مشترک و صادرات به اوراسیا

رییس اتاق ایران بر راه‌اندازی کارگروه تخصصی توسعه تولید مشترک و صادرات به اوراسیا تاکید کرد و گفت: این کارگروه در زمینه بهره‌برداری از تخفیف‌های تعرفه‌ای ناشی از موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران–اوراسیا تاثیرگذار خواهد بود.
راه‌اندازی کارگروه تخصصی توسعه تولید مشترک و صادرات به اوراسیا

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، صمد حسن‌زاده، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران روز دوشنبه در جریان سفر هیئت تجاری ایران به مسکو، در دیدار با رئیس اتحادیه کارفرمایان و صنعتگران روسیه، با ارائه پیشنهاد امضای تفاهم‌نامه همکاری راهبردی میان اتاق ایران و اتحادیه RSPP، گفت: انعقاد این تفاهم‌نامه با هدف ایجاد یک چارچوب نهادینه جهت تعامل مستمر و منظم بخش‌های خصوصی ایران و روسیه صورت گیرد.

رییس اتاق ایران از تبادل اطلاعات اقتصادی و صنعتی، همکاری در برگزاری نشست‌ها و رویداد‌های اقتصادی، حمایت متقابل از شرکت‌های عضو برای ورود به بازار‌های یکدیگر و شناسایی قوانین و مقررات مانع توسعه همکاری و ارائه پیشنهاد اصلاحی به دولت‌ها، به عنوان محور‌های قابل درج در تفاهم نامه همکاری میان اتاق ایران و اتحادیه کارفرمایان و صنعتگران روسیه نام برد.

حسن‌زاده همچنین بر راه‌اندازی کارگروه تخصصی «توسعه تولید مشترک و صادرات به اوراسیا» تاکید کرد و بیان داشت: این کارگروه مشترک می‌تواند در زمینه مطالعه مدل‌های موفق همکاری صنعتی دوجانبه (نظیر تولید مشارکتی در قزاقستان و بلاروس)، ایجاد خطوط تولید مشترک در ایران با سرمایه‌گذاری روس‌ها با هدف صادرات به کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، آسیای مرکزی و غرب آسیا و بهره‌برداری از تخفیف‌های تعرفه‌ای ناشی از موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران–اوراسیا موثر عمل کند.

او معرفی پروژه‌های اولویت‌دار سرمایه‌گذاری و مشارکت صنعتی، انتشار اطلاعات مقررات، زیرساخت‌ها، مشوق‌های دولتی و معرفی شرکت‌های آماده تعامل و انتقال فناوری ایران و روسیه را مستلزم ایجاد سامانه اطلاعاتی مشترک بازار و فرصت‌های صنعتی دو کشور ممکن دانست و بر همکاری اتاق ایران و اتحادیه کارفرمایان و صنعتگران روسیه برای تأسیس «مرکز نوآوری و فناوری‌های صنعتی ایران–روسیه» تاکید کرد.

رییس اتاق ایران افزود: مرکز نوآوری و فناوری‌های صنعتی ایران–روسیه می‌تواند در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در حوزه‌هایی مانند انرژی، مواد پیشرفته، ماشین‌آلات هوشمند، زیست‌فناوری؛ تسهیل ارتباط میان دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پارک‌های علم و فناوری دو کشور و بهره‌گیری از ظرفیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر (VC) روسیه و ایران نقش‌آفرینی کند.

حسن‌زاده با حمایت از ایجاد کنسرسیوم‌های صنعتی و صادراتی مشترک، گفت: با تشویق شرکت‌های ایرانی و روس به تشکیل کنسرسیوم‌های تخصصی در حوزه‌های احداث پروژه‌های زیرساختی (راه‌آهن، پالایشگاه، نیروگاه، بنادر)، صادرات مشترک به بازار‌های ثالث و تولید تجهیزات صنعتی و انتقال فناوری با برند مشترک می‌توان برای توسعه روابط تجاری دو کشور گام‌های بلندی برداشت.

رییس اتاق ایران همچنین بر برنامه‌ریزی برای تبادل هیأت‌های صنعتی و آموزشی در حوزه‌های صنعت نفت، گاز، مواد شیمیایی و کشاورزی صنعتی و برگزاری دوره‌های مشترک آموزش مدیریت صنعتی، تحلیل بازار، و تطبیق با استاندارد‌های صادراتی روسیه و اوراسیا تاکید کرد.

صمد حسن‌زاده، رفع موانع غیرتعرفه‌اى و تسهیل تردد کالا و خدمات را در گروی شناسایى مهم‌ترین موانع غیرتعرفه‌اى موجود بر سر راه صادرات و خدمات فنى و مهندسى ایران به روسیه دانست و گفت: دولت‌هاى دو کشور با اصلاحات گمرکی و تسهیل ثبت سفارش، تسریع در صدور روادید تجارى و تکنولوژیک و به رسمیت شناختن استانداردهاى طرف مقابل می‌توانند به رفع این موانع کمک کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار