آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۷۷۸

عبور از محدودیت‌های آبی و انرژی با افزایش بهره‌وری و اصلاح الگوی کشت

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: افزایش بهره‌وری و اصلاح الگوی کشت کلید عبور از محدودیت‌های آبی و انرژی است.
عبور از محدودیت‌های آبی و انرژی با افزایش بهره‌وری و اصلاح الگوی کشت

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مجید آنجفی در رویداد فناورانه حاصلخیزی خاک در شرایط تنش آبی که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برگزار شد، افزود: برآورد‌ها نشان می‌دهد که جمعیت جهان تا ۲۵ سال آینده، ۹ تا ۱۰ میلیارد نفر خواهد بود و در پی آن نیاز غذایی این جمعیت افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به موانع موجود بر سر راه تولید محصولات کشاورزی، ادامه داد: بخشی از این موانع شامل تنش‌های محیطی و بخشی دیگر تنش‌های بیولوژیکی است. نوسانات محیطی شامل افزایش دما، نوسانات شوری خاک و خشکسالی و نوسانات بیولوژیکی نیز شامل بیماری‌ها، آفات است. براساس داده‌های هواشناسی در طول ۵۰ سال گذشته، امسال دومین سال بحران اقلیمی خواهد بود که شامل خشکسالی گسترده است و این شرایط در سال ۱۳۹۹ نیز رخ داده بود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که حدود ۷۵ درصد خلا وارد شده به تولید محصولات کشاورزی مربوط به نوسانات محیطی شامل خشکسالی، شوری و ۲۵ درصد خلا عملکرد نیز ناشی از خساراتی همچون آفات و امراض است، ادامه داد: ۱۶۵ میلیون مترمربع وسعت کل کشور است حدود ۹۰ درصد از این سطح شامل کوهستان و ... قابلیت کشت ندارد. اراضی قابل کشت ۲۴ میلیون هکتار است که در ۱۸.۵ میلیون هکتار کشت محصولات کشاورزی انجام می‌شود که از این میزان، ۸.۵ میلیون هکتار کشت آبی و مابقی کشت دیم است.

وی عنوان کرد: در قانون برنامه هفتم توسعه، افزایش کشت و تولید پیش‌بینی شده که با محدودیت جدی انرژی رو‌به‌رو هستیم بنابراین باید به افزایش بهره‌وری و کاهش خلا عملکرد توجه ویژه کرد و ضرر و زیان را با راهکار‌های علمی پر کرد که این همایش یکی از قدم‌هایی است که در این مسیر برداشته شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار