آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۶۲۹

ارتقاء پسته ایرانی با همکاری و مشاوره فائو

در راستای تقویت استانداردهای صادراتی پسته ایران، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) یک هیأت فنی به استان کرمان اعزام کرد تا روند نمونه‌برداری و آزمایش‌های تشخیص آلاینده‌ها در محصول پسته را بررسی و بهبود بخشد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این بازدید سه‌روزه در چارچوب پروژه همکاری فنی مشترک فائو و وزارت جهاد کشاورزی با عنوان "بهبود تولید و صادرات پسته از طریق استقرار مدیریت یکپارچه محصول" انجام شد. در این مأموریت، بنوآ گلاد، مشاور بین‌المللی فائو در توسعه و بهبود آزمایشگاه‌ها نیز حضور داشت.

 

هدف اصلی این مأموریت، ارزیابی روش‌های نمونه‌برداری و تجزیه‌وتحلیل برای کنترل سطح آفلاتوکسین در پسته‌ها بود؛ موضوعی که با توجه به مقررات جدید اتحادیه اروپا (مقرره ۲۰۲۳/۲۷۸۲) که حداکثر مجاز آلاینده‌ها در مواد غذایی را تعیین می‌کند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

 

هیأت اعزامی فائو از آزمایشگاه‌های سازمان غذا و داروی ایران (وابسته به وزارت بهداشت)، تأسیسات بخش خصوصی از جمله پایانه‌های فرآوری پسته، باغ‌های پایلوت در کرمان و رفسنجان، و همچنین پژوهشکده پسته ایران بازدید کرد. در این بازدیدها، نحوه نمونه‌برداری، فرآیند‌های آزمایشگاهی، و سامانه‌های مدیریت کیفیت در پسته‌های مصرف داخلی و صادراتی مورد بررسی قرار گرفت.

 

علاوه بر ارزیابی‌ها، فائو دو کارگاه آموزشی برگزار کرد. یکی از این کارگاه‌ها به‌طور اختصاصی توسط بنوآ گلاد برای کارشناسان آزمایشگاهی و بهره برداران برگزار شد که در آن بهترین شیوه‌های بین‌المللی در زمینه نمونه‌برداری، شناسایی آفلاتوکسین، کنترل کیفیت نتایج آزمایش و انطباق با الزامات قانونی ارائه شد.

 

رویداد دیگری نیز با همکاری پژوهشکده پسته برای باغداران، کارشناسان ترویج و متخصصان حوزه کشاورزی از کرمان، رفسنجان، نوق رفسنجان و سیرجان برگزار شد. در این کارگاه، اصول کشاورزی خوب شامل شیوه‌های نوین آبیاری، مدیریت خاک و تغذیه، مدیریت یکپارچه آفات و به‌کارگیری شیوه‌های نوین باغداری آموزش داده شد. هدف از این آموزش‌ها ارتقاء مهارت‌های عملی و دانش فنی بهره‌برداران برای تولید پسته‌ای با کیفیت بالا و سالم بود.

 

کارشناسان در بازدید‌های میدانی و جلسات مشاوره‌ای، روش‌های نمونه‌برداری و تجزیه‌وتحلیل مورد استفاده در آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی را بررسی کردند و با شناسایی خلأها، پیشنهاد‌هایی برای ارتقاء مستمر در جهت تطابق با استاندارد‌های جهانی ارائه دادند.

 

از دیگر محور‌های اصلی این مأموریت، تقویت انطباق مقرراتی، ارتقاء توان آزمایشگاهی در تشخیص مایکوتوکسین‌ها و تدوین برنامه اقدام فنی بود.

 

آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو از ظرفیت‌های فنی قابل‌اطمینان برخوردارند

 

"در تمام مراحل تولید، فرآوری، بسته‌بندی و آزمایش پسته پیش از صادرات، با افرادی برخورد داشتم که دانش و تخصص بالایی در تضمین کیفیت مطلوب پسته صادراتی دارند. اطمینان دارم که آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو از ظرفیت‌های فنی و تخصصی لازم برای ارائه نتایج قابل‌اعتماد در زمینه آفلاتوکسین برخوردارند و می‌توانند از صادرات کشور حمایت کنند. مقررات بین‌المللی ایمنی غذایی همواره در حال تغییر است و ضروری است که با جدیدترین رویه‌های کنترل کیفیت به‌روز بمانیم. این پروژه فائو در همین راستا از جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌کند"، گلاد اظهار داشت.

 

فائو با مشارکت فعال بخش دولتی و خصوصی، در تلاش است تا بهترین تجربیات جهانی را منتقل کرده، ظرفیت‌های ملی را تقویت کند و بهبود‌های پایداری را در زنجیره ارزش پسته رقم بزند.

 

این پروژه که از سال ۲۰۲۳ آغاز شده است، با هدف ارتقاء مدیریت یکپارچه و پایدار زنجیره تأمین پسته، افزایش بهره‌وری، کمک به انطباق با الزامات ایمنی غذایی و بهبود دسترسی به بازار طراحی شده است. پرداختن به چالش‌های کیفی و ایمنی این محصول، گامی مؤثر در راستای تاب‌آوری اقتصادی، امنیت تغذیه و غذا، و افزایش رقابت‌پذیری ایران در بازار‌های جهانی به شمار می‌رود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار