آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۹۵۳

نرخ ارز کالا‌های اساسی به ۲۸۵۰۰ تومان برگشت

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در جلسه روز گذشته دولت، اعلام شد که تمامی کالا‌های اساسی مثل سنوات قبل ارز مورد نیازشان تخصیص داده می‌شود. حتی نرخ ارزی که در قانون بودجه آمده بود و به ۳۷ هزار تومان رسیده بود، مجدداً به ۲۸۵۰۰ تومان برگشت.
نرخ ارز کالا‌های اساسی به ۲۸۵۰۰ تومان برگشت

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اکبر فتحی معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی امروز در حاشیه افتتاحیه سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته، درباره اثرات قطعی برق و کمبود انرژی، اظهار داشت:الان با کمبود انرژی مواجه‌ایم که سال‌های سال با آن درگیر هستیم، این موضوع مختص امروز نیست. طبیعتاً دولت هم یک‌سری اقداماتی را آغاز کرده، مخصوصاً در خصوص انرژی خورشیدی که خوشبختانه خود واحد‌های تولیدی هم در این زمینه همکاری می‌کنند. امیداواریم برای سال‌های آتی این قسمت از مشکلات کاهش یابد.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در شرایط اقتصادی و تحریم، افزود: در شرایط فعلی کشور، برگزاری این نمایشگاه‌ها می‌تواند در توسعه تجارت و صادرات بسیار کمک‌کننده باشد. ما در حوزه کشاورزی نیاز داریم محصولات خودمان را معرفی و عرضه کنیم، مخصوصاً محصولاتی که با فناوری تولید شده‌اند.

صادرات ۸ میلیارد دلاری محصولات کشاورزی

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد:توسعه صادرات یکی از اولویت‌هاست و این نمایشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه بسیار مؤثر باشند. همچنان که در سال‌های گذشته کمک کردند و ما صادرات ۸ میلیارد دلاری را در بخش کشاورزی تجربه کردیم که حاصل چنین اقداماتی بوده است.

ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی طبق روال قبل تخصیص می‌یابد

فتحی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیمدرباره ورود سازمان بازرسی به موضوع تخصیص ارز و مشکلات واردات مواد اولیه اظهار داشت:خوشبختانه در جلسه روز گذشته دولت، اعلام شد که تمامی کالا‌های اساسی مثل سنوات قبل ارز مورد نیازشان تخصیص داده می‌شود. حتی نرخ ارزی که در قانون بودجه آمده بود و به ۳۷ هزار تومان رسیده بود، مجدداً به ۲۸۵۰۰ تومان برگشت که این اقدام بسیار مؤثری است برای اینکه بتوانیم مواد اولیه را به قیمت مناسب در اختیار واحد‌های تولیدی قرار دهیم. دولت در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده و همچنین تعهد کرده که هر آنچه برای بخش کشاورزی لازم است را تأمین کند.

ارسال لایحه دو فوریتی کاهش ۹ درصدی مالیات کالا‌های اساسی

وی در ادامه افزود: در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ نیز کاهش مالیات از ۱۰ درصد به ۱ درصد برای بخش کشاورزی پیش‌بینی شده و لایحه دو فوریتی آن به مجلس ارائه شده است. این لایحه رأی آورده و به کمیسیون تخصصی برنامه و بودجه رفته و ان‌شاءالله مجدد به صحن مجلس خواهد رفت. دولت اقدام خود را برای این کاهش مالیاتی انجام داده است.

فتحی در پاسخ به مهم‌ترین مشکل این روز‌های صنایع گفت: یکی از همین مشکلات که در حال حاضر نیز با آن مواجه هستیم، ناترازی انرژی و قطعی برق است که مشکل اصلی کلیه صنایع محسوب می‌شود. دولت پیگیر این موضوع است و امیدواریم با کمک خود صنایع و مردم بتوان این مسئله را حل کرد.

وی افزود: یکی دیگر از مشکلات، نبود تسهیلات سرمایه در گردش است که واحد‌های تولیدی به‌شدت با آن مواجه هستند، مخصوصاً با توجه به سیاست‌های فعلی بانک مرکزی، خواست واحد‌های تولیدی این است که تسهیلات سرمایه در گردش در اختیارشان قرار گیرد و در واحد‌های ایجادی نیز انتظار دارند دولت در صدور مجوز‌ها تسهیل‌گری کند که این اقدامات در حال انجام است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره مدیریت بحران انرژی در صنایع کشاورزی و غذایی گفت: اولاً باید از طریق صرفه‌جویی اقدام شود. ثانیاً خود واحد‌های تولیدی که کارشان تولید مواد غذایی است، می‌توانند در امر تولید انرژی وارد شوند و انرژی مورد نیاز خود را تأمین کنند.

وی تصریح کرد: دولت منابع تسهیلاتی لازم را آماده کرده و در اختیار سرمایه‌گذاران این بخش قرار می‌دهد. این سرمایه‌گذاران می‌توانند انرژی مورد نیاز خود را تولید کنند. همچنین تسهیلات کمک‌های فنی و اعتباری هم از سوی وزارت نیرو و هم دولت در قالب قانون بودجه برای این نوع فعالیت‌ها در نظر گرفته شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار