آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۹۸۹
معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی خبر داد

الزامی شدن حسابرسی حوزه فناوری اطلاعات برای بانک‌ها / کارگروه مشترک میان فعالان حوزه حسابرسی و بانک مرکزی تشکیل می‌شود

معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی از الزامی شدن حسابرسی حوزه فناوری اطلاعات بانک‌ها خبر داد و گفت: براین اساس حسابرسان متعهد شدند که حداکثر یک ماه پس از تاریخ مجمع بانک‌ها، حسابرسی فناوری اطلاعات را آغاز کنند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، فرشاد محمدپور در جلسه‌ای که با حضور فعالان حوزه حسابرسی اعم از موسسات حسابرسی بانک‌ها و اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی و نیز جامعه حسابرسی و اسناد رسمی به عنوان نهاد متولی حسابرسی در ایران برگزار شد، برگزاری این نشست در آستانه برگزاری مجامع بانک‌ها را فرصتی مناسب برای هماهنگی اخذ گزارش‌های حسابرسی بانک‌ها دانست و گفت: کیفیت گزارش حسابرسی می‌بایست به گونه‌ای باشد که نشانگر واقعیت و موجودیت بانک‌ها و ارقام در صورت‌های مالی باشد، ارقام هنگامی که به تأیید حسابرسان می‌رسد، از قابلیت اتکای بالایی برخوردار می‌شود. از این منظر، امید است با تعامل مناسب میان نهاد ناظر و حرفه حسابرسی این مهم محقق شود.

وی حسابرسان را یکی از مهم‌ترین بازو‌های نظارتی بانک مرکزی خواند و تصریح کرد: به بیان بهتر کیفیت بالای فعالیت حسابرسان ارتباط مستقیمی با کیفیت وظیفه نظارتی بانک مرکزی دارد. در جلسه مذکور نیز بیشتر بر ارتقا و بهبود کیفیت کار حسابرسی اشخاص تحت نظارت تأکیدات لازم انجام شد.

دکتر محمدپور با بیان اینکه برای نخستین بار حسابرسی فناوری اطلاعات برای بانک‌ها الزامی شده است، یادآور شد: براین اساس حسابرسان متعهد شدند که حداکثر یک ماه پس از تاریخ مجمع بانک‌ها، حسابرسی فناوری اطلاعات را آغاز کنند. چراکه یکی از حوزه‌هایی ممکن است با مخاطرات احتمالی همراه باشد، حوزه فناوری و امنیت اطلاعات شبکه بانکی است؛ لذا رو مقرر شد حرفه حسابرسی در گام مهم در این عرصه و به عنوان امری نوین، به بانک مرکزی در اطمینان بخشی از رعایت مباحث مرتبط با امنیت و فناوری اطلاعات نظام بانکی کمک لازم را داشته باشد.

به گفته دکتر محمدپور در این نشست مقرر شد کارگروهی مشترک میان حرفه حسابرسی و بانک مرکزی تشکیل شود و با مشارکت سایر نهاد‌های ناظر مانند سازمان بورس و اوراق بهادار و غیره، به ارتقای ارتباط دوسویه‌ای میان حرفه حسابرسی و نهاد ناظر یا همان بانک مرکزی کمک شود؛ چراکه این کارگروه به نزدیک شدن دیدگاه‌ها و ارتقای حسابرسی کمک می‌کند.

وی در پایان ضمن اشاره به اختیارات تفویض شده به معاونت تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی از سوی جزء (۲) ماده ۲۷ قانون بانک مرکزی گفت: ماده یاد شده به معاونت تنظیم‌گری و نظارت این اختیار را داده است که برای شرایط خاص، حسابرس ویژه به کار گیرد؛ لذا در این جلسه نیز تأکید شد که از ظرفیت حرفه حسابرسی به صورت بهینه برای حسابرسی ویژه در مورد موضوعات و موارد ویژه استفاده شود. از این رو تعامل مناسب حرفه حسابرسی به عنوان حرفه‌ای مهم در کشور که وظیفه اطمینان بخشی به اطلاعات مالی و گزارشگری را در واحد‌ها و بنگاه‌ها و به ویژه بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری دارد؛ حائز اهیمت است و در نهایت این ارتباط و تعامل مناسب به بهبود کیفیت گزارشات کمک می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار