
توسعه اقتصادی و تعامل مردمی، پایهگذار امنیت منطقه است

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علیرضا عنایتی در همایش دیپلماسی اقتصادی شیراز با تأکید بر نقش استانها در تحقق سیاست همسایگی گفت: حضور مستقیم استانها در این مسیر، برای وزارت امور خارجه امیدآفرین است.
وی افزود: وقتی ظرفیتها و مسئولان استانی برای تحقق این هدف به کار گرفته میشوند، نشاندهنده آمادگی برای گسترش مناسبات جمهوری اسلامی است.
عنایتی با اشاره به اینکه روابط بین کشورها تنها محدود به دولتها نیست، گفت: ارتباطات مردمی در حوزههایی چون اقتصاد، گردشگری و تجارت، روابط را تحکیم میبخشد.
این مسئول برگزاری چنین نشستهایی را گامی در جهت مردمیسازی روابط و فعالسازی نقشآفرینان مختلف دانست و افزود: وزارت امور خارجه باید زمینهساز نقشآفرینی فعالان اقتصادی و نهادهای مردمی در توسعه روابط منطقهای و بینالمللی باشد.
وی تأکید کرد: اگر روابط تنها سیاسی باشد و مردم در آن نقشی نداشته باشند، این روابط سطحی خواهد بود. حضور همزمان دولتها و مردم برای ما یک فرصت است.
عنایتی با اشاره به تغییر رویکرد کشورهای منطقه گفت: در خلیج فارس، توجه به اقتصاد و اجتماع افزایش یافته و نگاه امنیتی-نظامی در حال جایگزینی با رویکرد توسعهمحور است؛ این فرصت مهمی برای ایران است.
وی افزود: ایران با تکیه بر الگوهای توسعه و تفکر اقتصادی میتواند در این روند نقشآفرینی کند. هشت کشور شمال و جنوب خلیج فارس میتوانند به یک مجموعه اقتصادی واحد تبدیل شوند که ایران حلقه وصل آن باشد.
سفیر ایران در عربستان در پایان گفت: کریدور ایران مزیت راهبردی کشور است و میتوان با استفاده از آن، به شاهراه اقتصادی منطقه تبدیل شد.