حفاظت از ذخیرهگاههای زیستکره نیازمند قانونگذاری است
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حمید ظهرابی روز پنجشنبه در کارگاه معیشتهای جایگزین در ذخیرهگاههای زیستکره در استان سمنان بیان کرد: ایران جزو کشورهای پیشرو در زمینه حفاظت از محیط زیست به ویژه ذخیره گاههای زیست کره است به طوریکه در دهه ۵۰ حدود ۹ ذخیره گاه زیست کره در کشور وجود داشت اما اینکه محصول این تلاش امروز در نحوه مدیریت ذخیره گاههای زیستکره نمایان شده است یا نه جای پرسش است.
وی تصریح کرد: مناطق حفاظت شده به عنوان ذخیره گاه زیست کره ثبت شدند و با قوانین مناطق حفاظت شده از آنها حفاظت میشود و این از اشکالی است که باید در این دوره رفع شود.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: با وجود گذشت چند دهه، ذخیره گاههای زیستکره قوانین مخصوص خود را ندارند و باید در این زمینه قوانین تخصصی تهیه و به تصویب شود
ظهرابی گفت: پیشنهاد میشود آیین نامهای با مصوبه هیات دولت تصویب شود تا بتوان قوانین خاص در این زمینه را اجرایی کرد.
وی ادامه داد: طبیعت و محیط زیست استان سمنان به قدری متنوع است که «قاره کوچک» لقب گرفته است و شاهرود میتواند الگویی برای نگاهداشت تنوع زیستی در کشور باشد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به قرارگیری در روز جهانی تنوع زیستی و شعار امسال، افزود: حفاظت از ذخیره گاههای زیستکره یک ضرورت است و باید این موضوع بررسی شود که چگونه میتوان با استفاده از ذی نفعان و جامعه محلی به توسعه پایدار دست یافت.