آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۱۷۳
در نخستین آیین تجلیل از استادان ماندگار شهیدبهشتی؛

خسروپناه: معلمی که اخلاق نداند، علمش ناقص است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اخلاق مداری مهم‌ترین رکن معلمی است و هر چه علمی افزون‌تر شود فروتنی بیشتر خواهد شد. شاید یکی از علائم کشف مقام عالم و علم فروتنی او است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین آیین تجلیل از استادان ماندگار شهیدبهشتی صبح امروز (یک‌شنبه، ۴ خرداد ۱۴۰۴) با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی و دکتر محمد روشن مشاور وزیر علوم در دانشگاه شهیدبهشتی برگزار شد.

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم، با بیان خاطراتی از دوران تدریس خود در این دانشگاه، به تبیین جایگاه رفیع معلمی پرداخت.

وی با اشاره به سابقه هشت سال تدریس در دانشگاه شهید بهشتی در دوران جوانی، خاطر نشان کرد: اساتید این دانشگاه را همواره افرادی متفکر، منضبط، سختکوش و دلسوز نسبت به دانشجویان یافتم. این ویژگی‌ها از دانشگاه شهید بهشتی یک محیط علمی ممتاز ساخته است.

این استاد فلسفه و کلام با استناد به روایات اسلامی تأکید کرد: علم نافع علمی است که اولاً برای خود شخص مفید باشد. امیرالمؤمنین (ع) در توصیف اهل تقوا می‌فرمایند آنها کسانی هستند که علم برایشان سودمند است. هرچه بر علم انسان افزوده شود، بر فروتنی او نیز باید افزوده گردد.

استاد خسروپناه با اشاره به داستان ابن سینا و شاگردش بهمنیار، به بیان نمونه‌های تاریخی در زمینه اخلاق علمی پرداخت: وقتی ابن سینا، نبوغ بهمنیار جوان را در حل مسئله‌ای پیچیده مشاهده کرد، با وجود اختلاف مذهب، او را تحت تربیت خود گرفت و این شاگرد پروری موجب شد بهمنیار نه تنها مسلمان شود، بلکه از بزرگ‌ترین شارحان آثار ابن سینا گردد.

درس‌های عملی برای جامعه دانشگاهی

وی خطاب به اساتید حاضر در جلسه گفت: وقتی ما در کلاس‌های درس از دانشمندان بزرگ - چه مسلمان و چه غیرمسلمان - با احترام و تواضع یاد می‌کنیم، این رفتار بهترین الگوی عملی برای دانشجویان است. تواضع در برابر علم و عالم، از نشانه‌های بارز یک استاد حقیقی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان از زحمات دکتر آقامیری و دیگر دست‌اندرکاران برگزاری این مراسم تقدیر کرد و اظهار امیدواری کرد: این گونه برنامه‌های حکمت‌بنیان که به تکریم مقام معلم می‌پردازد، باید تداوم یابد و حتی توسعه پیدا کند تا فضای دانشگاه بیش از پیش با روحیه علم‌دوستی و احترام به اساتید عجین شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار