
دولت چهاردهم اولویتی برای ساخت مسکن ندارد/ اقدامات وزارات راه و شهرسازی تاکنون اثر گذار نبوده است+فیلم
بهزاد عمران زاده کارشناس مسکن در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به عملکرد ضعیف دولت چهاردهم در حوزه مسکن گفت: قانون جهش تولید مسکن و طرح مسکن ملی که در دولت سیزدهم تصویب شد از اقدامات بسیار خوب دولت قبل بود، کلیه عملکرد دولت سیزدهم در بخش مسکن نشان دهنده این بود که کنشگر و روبه جلو عمل میکند البته ما منکر ضعفها نیستیم.
وی افزود: دولت چهاردهم تا الان در این ده ما تنها دو جلسه شورای عالی مسکن را برگزار کرده است که اقدامات و طرحهای مطرح شده چندان اثرگذار نبود و دولت چندان به این جلسات بها نمیدهد.
این کارشناس مسکن گفت: دولت چهاردهم متاسفانه آمار دقیقی در حوزه مسکن تاکنون ارائه نکرده است، اما اگر دولت سیزدهم اکنون مستقر بود پروژههای تکمیل شده و در دست اقدام بیشتری وجود داشت.
وی افزود: با بررسی شرایط نشانههای خوبی برای حل مسئله مسکن توسط دولت چهادرهم مشاهده نمیشود. وزارت را و شهرسازی طی چند ماه گذشته کار گروه تنظیم بازار مسکن در وزارت خانه را تعطیل کرد که این موضوع نشان میدهد اولویتی برای سامان دادن در این بخش وجود ندارد.
مسکن ۲۵ متری مانند سکههای گرمی باعث ضرر مردم میشود
وی افزود: اخیرا برخی نمایندگان مجلس از ساخت مسکن کوچک متراژ سخن گفتهاند. مسئولانی که از مسکن کوچک متراژ حمایت میکنند، خودشان میتوانند در این خانهها زندگی کنند؟
وی افزود: این در حالی است که ما منابع زمین بسیاری داریم با این وجود سازمان ملی زمین و مسکن خود بزرگترین محتکر زمین است.
عمران زاده در خصوص مسکنهای کوچک متراژ گفت: مسکن ۲۵ متری مانند سکههای گرمی باعث ضرر مردم میشود.
عملکرد ۱۷ بانک برای پرداخت تسهیلات مسکن، صفر درصد بوده است!
این کارشناس مسکن با انتقاد به عملکرد شبکه بانکی گفت: یکی از ضعفهای نهضت ملی مسکن عدم همکاری بانکها بود، طبق قانون بانکها موظف هستند ۲۰ درصد تسهیلات خود را به حوزه مسکن اختصاص دهند.
وی افزود: بانک مسکن که خود بانک ذی نفع در حوزه مسکن است، تا کنون این قانون را به طور کامل اجرایی نکرده است، افسار بانکها در همه زمینهها به خصوص حوزه مسکن باید کشیده شود.
تفکرات عباس آخوندی هنوز در وزارت راه و شهرسازی وجود دارد
بهزاد عمران زاده گفت: مشکل ما تفکر امثال آخوندیها در حوزه مسکن است، عباس آخوندی چند سال کشور را معطل کرد و در نهایت در حوزه مسکن اتفاقی رقم نخورد.
وی افزود:مشکل اصلی ما تفکر تکیه بر بازار است و مسئله را پیچیدهتر میکند؛ پیروی از سیاستهای بازار آزاد وضعیت بازار مسکن را به مراتب بدتر کرده است.
ساخت تنها ۷۵ هزار مسکن استیجاری مشکلی از مستاجران را حل نخواهد کرد
این کارشناس مسکن با اشاره به وعده وزیر راه و شهرسازی گفت: در بخش مسکن باید نگاه واقع بینانه داشته باشیم، در حال حاظر طبق آمار ۸ میلیون مستاجر در کشور داریم و شاخص دستیابی به مسکن در شهر تهران و کل کشور بحرانی است.
وی افزود: در سال ۳۰۰ هزار ازدواج اتفاق میافتتد ولی در مقابل تنها ۷۵ هزار واحد استیجاری قرار است ساخته شود، با این حال دردی از مستاجران دوا نخواهد شد.