آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۷۹۴۷

ميزان توليد ناخالص داخلی بخش كشاورزی چهارمحال و بختیاری بالاتر از ميانگين كشوری

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به نقش ویژه بخش کشاورزی در اقتصاد گفت: میزان تولید ناخالص داخلی کشاورزی در استان بالاتر از میانگین کشور است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسین بهرامی، با اشاره به اینکه، برای بررسی جایگاه بخش کشاورزی در استان باید نگاهی به شاخص‌ها ومعیار‌های کلان داشته باشیم گفت: میزان تولید ناخالص داخلی کشاورزی در استان بالاتر از میانگین کشور است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: ۷.۳ درصد تولید ناخالص کشور مربوط به بخش کشاورزی است، اما در چهارمحال و بختیاری بخش کشاورزی بیش از ۱۷ درصد تولید ناخالص در استان و به‌همراه صنایع و خدمات وابسته به آن بیش از ۴۰ درصد از اشتغال و اقتصاد استان را به خود اختصاص داده است.   

وی، ادامه داد: بخش کشاورزی یکی از ارکان اصلی اقتصاد استان است که پتانسیل بالایی در تولید محصولات کشاورزی مختلف دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: رشد و توسعه بخش کشاورزی به‌عنوان یکی از عوامل مهم اقتصادی، پیش نیاز ضروری برای تحقق توسعه پایدار است و در منابع علمی هم هر بخشی که بیش از ۱۵ درصد تولید ناخالص را به خود اختصاص دهد باید برنامه توسعه وپیشرفت آن استان بر اساس و توسعه بخش مذکور صورت گیرد پس به این نتیجه می‌رسیم که باید تمام برنامه‌های توسعه‌ای استان بر اساس توسعه بخش کشاورزی صورت پذیرد.

بهرامی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه، بخش کشاورزی باید با ۵.۵ درصد رشد همراه باشد که ۳۵ درصد از این میزان رشد با افزایش بهره‌وری و مابقی با اجرای طرح‌های توسعه‌ای باید محقق گردد که برنامه ریزی لازم هم بر اساس همین مبنا انجام ودر حال پیگیری است.

 به گزارش خبرنگار دانشجو، استان چهارمحال و بختیاری در تولید ماهیان سردآبی و بادام رتبه اول کشوری را دارد، از تعداد هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی بومی استان تعداد ۳۹۸ گیاه دارویی وجود دارد که ظرفیت و استعداد فراوانی برای تولید گیاهان دارویی دارد.

مراتع استان چهارمحال و بختیاری غنای بالایی از انواع پوشش گیاهی مختلف دارند که این مسئله به دلیل ویژگی‌های خاص توپوگرافی و اقلیمی این استان است. علاوه بر این، نزدیک به ۱۵ درصد از اراضی این استان (معادل ۲۵۰ هزار هکتار) در گروه اراضی کشاورزی قرار دارند. از این سطح از اراضی کشاورزی، همواره بین ۱۴۳-۱۳۰ هزار هکتار به کشت محصولات زراعی، حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار هکتار به باغات و حدودا ۷۰ هزار هکتار به آیش تعلق دارد که این سطح از آیش غالبا به دلیل محدودیت در تامین آب در ماه‌های گرم سال است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار