آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۶۶۶۵

کاهش بارندگی‌ها چالش بزرگ کشاورزی آذربایجان شرقی

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به کاهش حدود ۵۰ درصدی بارش‌ها در این استان، گفت: این موضوع چالش بزرگ بخش کشاورزی است که باید برای جبران آن به سمت بهره وری از منابع آبی برویم.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، شهرام شفیعی در جلسه شورای تحقیقات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: طبق برنامه هفتم توسعه باید اقدامات فوری برای افزایش بهره وری آب در حوزه کشاورزی به کار گرفته شود تا میزان مصرف آب به هر طریق ممکن پایین بیاید.

به گفته وی طی اجرای برنامه هفتم توسعه باید سالانه سه میلیارد مترمکعب آب مورد استفاده در حوزه کشاورزی کاهش پیدا کند و تا پایان این نیز مکلف به صرفه جوئی ۱۵ میلیارد مترمکعبی آب در حوزه کشاورزی هستیم.

شفیعی خاطرنشان کرد: افزایش بهره وری آب در حوزه کشاورزی تنها با اتکا بر منابع دولتی امکان پذیر نیست و نیاز است تا بخش خصوصی در این زمینه مشارکت فعالی داشته باشد، چون قرار است تا پایان برنامه هفتم توسعه ۹۰ درصد در تولید محصولات اساسی به خودکفایی برسیم.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی باید توانمندی‌ها خود را افزایش دهد و بخش دولتی نیز از ظرفیت‌های بخش خصوصی استفاده کند، ادامه داد: بدون استفاده از این توانمندی‌ها با محدودیت‌های که بخش دولتی در حوزه‌های مختلف از قبیل منابع انسانی دارد، نمی‌توان به اهداف تعریف شده در برنامه هفتم توسعه در حوزه کشاورزی دست یافت.

شفیعی افزود: بر همین مبنا آخرین داده‌های علمی باید در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد تا با همکاری یکدیگر بتوانیم میزان بهره وری در حوزه کشاورزی را افزایش دهیم و در همین راستا دریافت خدمات فنی و مهندسی از بخش خصوصی نیز باید به فرهنگ تبدیل شده و در این زمینه فرهنگ سازی انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه یافته‌های مراکز تحقیقاتی باید از طریق مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان به عنوان بسته‌های اطلاع رسانی و دستورالعمل‌های کشاورزی به سطح مزرعه، کشاورزان و باغداران برسد، گفت: به این طریق می‌توان از دستاورد‌های علمی در حوزه افزایش عملکرد و بهره وری استفاده کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار