
وضعیت خاک اراضی کشاورزی کشور نگران کننده است
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، احمد بایبوردی در خصوص تقویت خاک راهکار سریع و فوری برای بهبود وضعیت خاکهای کشور به ویژه در بخشهای کشاورزی عنوان و اظهار کرد: برای این منظور تقویت ماده آلی خاک باید به یک رویکرد بلندمدت و پایدار در حوزههای مخاتلف کشاورزی و منابع طبیعی تبدیل شود.
وی افزود: افزایش ماده آلی خاک یکی از مهمترین راههای بهبود وضعیت خاکهای کشور و در نتیجه کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی است که کشاورزان، کارشناسان و متخصصان این حوزه باید با تمرکز بیشتری روی آن کار کنند و بنابراین راهکارهای افزایش مقطعی و بلندمدت میتواند به بهبود وضعیت کشاورزی کمک کند.
بایبوردی لزوم اتخاذ روشهایی برای تقویت مواد آلی در خاکهای زراعی کشور را اجتناب ناپذیر دانست و ادامه داد: باید روشها و ترکیباتی برای حل مقطعی این مشکلات به کار برد تا کاهش باروری در کشاورزی اتفاق نیفتد که یکی از این راهکارها اضافه کردن هیومیک اسید، فولویک اسید و محصولات مشابه است.
به گفته وی مواد هیومیکی (۱) که میزان بسیار بالایی ماده آلی دارند، میتوانند در زمینهای کشاورزی استفاده شده و این مشکل را به صورت مقطعی حل کنند و با بالابردن جذب عناصر غذایی وضعیت عمومی گیاه و کیفیت و کمیت محصولات را بهبود دهند.
وی خاطرنشان کرد: با مصرف روزافزون کودهای شیمیایی و برگشت ندادن بقایای گیاهی به خاک و سوزاندن، سالانه از مقدار ماده آلی ناچیز خاکهای ایران کاسته میشود.
بایبوردی با اشاره به سخت بودن افزایش ماده آلی خاک در کوتاه مدت، گفت: با توجه به اینکه ماده آلی خاکهای کشور در اکثر مناطق مورد کشت بسیار کمتر از حد استاندارد برای کشاورزی با بهره بالا است، تغییر شیمیایی و فیزیکی آنها و بالا بردن ماده آلی در مقاطع کوتاهمدت امری نشدنی و بسیار سخت است.