
ایران به دنبال کشت فراسرزمینی برای امنیت غذایی / کدام محصولات باید در کشورهای دیگر تولید شود؟

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ارسلان قاسمی، عضو کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: کشت فراسرزمینی کاری است که در همه دنیا اتفاق میافتد چراکه هیچ کشوری وجود ندارد که در تمامی محصولات خودکفا باشد.
به گفته وی، با توجه به محدودیت منابع پایه آب و خاک در کشور و بهره وری پایین باید تمهیداتی اتخاذ کنیم که امنیت غذایی را به خطر نندازیم چراکه با امکانات فعلی که در اختیار داریم، امکان تامین تمامی محصولات در کشور وجود ندارد.
قاسمی ادامه داد: در برخی اقلام استراتژیک همچون ذرت یا دانههای روغنی امکان خودکفایی وجود ندارد، از این رو باید از طریق کشورهای دیگر منابع را تامین کنیم؛ بنابراین در دیگر کشورها باید کشت فراسرزمینی داشته باشیم تا از منابع آب و خاک دیگر کشورها با هدف مصرف تولیدات در داخل کشور داشته باشیم.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه کشت فراسرزمینی و سرمایه گذاری در کشورهای خارجی نباید با هدف عرضه در بازارهای جهانی باشد، افزود: سرمایه گذاری در کشورهای خارجی با هدف عرضه در بازارهای جهانی اشتباهی است که تاکنون مرتکب شدهایم و عملا این امر سرمایه گذاری ایرانی در بازارهای خارجی است.
وی گفت:با اجرای کشت فراسرزمینی حواسمان باید به ذخایر استراتژیک باشد و افزایش بهره وری و حفظ و حراست از منابع پایه و شاخص سرمایه گذاری و ورود دانش بنیان به طور عام باید وارد بخش کشاورزی کنیم تا نگرانی در خصوص امنیت غذایی کشور نداشته باشیم.