
زنگ خطر جمعیتی در ایران/ کاهش فرزندآوری، بحران مراقبت از سالمندان را رقم میزند+فیلم
معصومه رجبی نائینی متخصص بهداشت باروری و رئیس گروه سلامت و خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی استان البرزدر گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، گفت: هدف ما از این برنامه، ارتقای سلامت زنان، مردان و بهطور خاص سلامت باروری است که تأثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی فرد و آینده جمعیت کشور دارد.
وی با اشاره به اثرات بیماریهای مزمن بر باروری اظهار کرد: مشکلاتی مانند اختلالات تیروئید، کبد و سایر بیماریهای داخلی که با تغییرات هورمونی همراه هستند، میتوانند منشأ مشکلات جدی در باروری افراد شوند و زمینهساز بروز بیماریهای جدید باشند.
رجبی نائینی با انتقاد از سبک زندگی فعلی افزود: بالا رفتن سن ازدواج و بهتبع آن، افزایش سن بارداری، موجب کاهش فرزندآوری و شکلگیری خانوادههای کوچکتر شده است. این روند در ظاهر شاید امروز مهم بهنظر نرسد، اما در سالهای آینده با افزایش جمعیت سالمند، کشور با بحران مراقبت از سالمندان مواجه خواهد شد؛ جمعیتی که حتی اگر از نظر مالی تأمین باشند، ممکن است پرستار یا مراقب نداشته باشند.
وی با تأکید بر لزوم آموزش عمومی درباره سلامت باروری گفت: تغییر نگرش جامعه نسبت به باروری باید از مسیر آموزش آغاز شود. مردم باید بدانند که سلامت باروری فقط مسئلهای مربوط به بارداری نیست، بلکه از دوران تشکیل انسان تا سالمندی، بر سلامت عمومی فرد تأثیرگذار است.
رئیس گروه سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی البرز خاطرنشان کرد: برنامههای سلامت باروری بخشی جدانشدنی از سلامت عمومی افراد است و باید آن را بهعنوان یکی از ارکان توسعه پایدار و آیندهنگری جمعیتی کشور مورد توجه قرار داد.