
باید پرورش ماهیان خاوياری در مقياس خانگی توسعه یابد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، عليرضا نوراني رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان گلستان در گفتوگو با خبرنگاران اظهارکرد: گلستان بايد به جايگاه واقعي خود به عنوان دروازه اقتصاد درياي خزر بازگردد. برند منطقه مشخص است؛ اما بهدليل غفلتها و برخي حوادث، توليد خاويار كاهش يافته و امروز نيازمند احياي اين مزيت رقابتي هستيم.
وي افزود: منابع ما محدود است و راهي جز اتكا به بخش خصوصي نداريم. بايد به سرمايهگذار بها بدهيم، خدمات بدهيم و بستر را طوري مهيا كنيم كه با رغبت وارد ميدان شود. اگر بخواهيم فردا بهتر از ديروز باشد، بايد امروز تصميمي جسورانه بگيريم.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي گلستان در ادامه پيشنهاد تهيه مدلهاي اقتصادي مشخص از سوي شيلات و مركز تحقيقات را مطرح كرد و گفت: از شما ميخواهيم مدلها و طرحهايتان را ارائه دهيد؛ ما در سازمان آمادهايم تا از طرحهاي قابل اجرا حمايت فني و اعتباري كنيم.
نوراني با اشاره به نبود اسكله صيادي در استان تأكيد كرد: عدم وجود زيرساختهايي مانند اسكله باعث سردرگمي سرمايهگذاران شده است. اين مسئله بايد در سطح ملي پيگيري شود، از اين حيث، رايزني با سازمان شيلات ايران و سازمان برنامه و بودجه كشور براي حل اين مشكل مي بايست اولويت باشد.
وی همچنين توسعه بومگردي و گردشگري دريايي را از ديگر محورهاي اقتصاد دريامحور دانست و گفت: ما ميتوانيم در كنار پرورش آبزيان، گردشگري دريا و بومگردي را هم راهاندازي كنيم. اينها پيشرانهاي اشتغال و درآمد در سواحل هستند.
نوراني با اشاره به تجربههاي موفق در ديگر كشورها افزود: بايد پرورش خاوياري را از حالت صرفاً صنعتي خارج كنيم و آن را به شكل بوميسازيشده و قابلاجرا حتي در مقياس خانگي توسعه دهيم.