آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۷۵۶۹
گزارش|

واردات پارچه کاهش یافت/ کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی

بعد از افزایش واردات ۱۰۰ درصدی پارچه در پایان سال ۱۴۰۰ که منجر به اعتراض و نگرانی تولیدکنندگان حوزه نساجی شده بود، آمار جدیدی توسط واحد مطالعات آماری و راهبردی دبیرخانه انجمن صنایع نساجی منتشر شده است؛ بر اساس این آمار، میزان واردات اقلام نساجی به خصوص پارچه، در ۳ ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، کاهشی بوده است.
واردات پارچه کاهش یافت/ کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ندا زارعی: میزان واردات پارچه به لحاظ ارزشی از ۳۳۴ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹، به بیش از ۷۶۹ میلیون دلار در پایان سال ۱۴۰۰ رسیده بود. یعنی رشد بیش از ۱۰۰ درصدی واردات تنها در یک سال. این اتفاق در نهایت باعث ایجاد نگرانی و اعتراض توسط تولیدکنندگان داخلی شد و در پی اعتراض آنها، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در بازدید از یک واحد تولیدی، دستور ممنوعیت واردات پارچه‌هایی را صادر کرد که مشابه آن در داخل کشور تولید می‌شود.

 

حالا با گذشت چند ماه از صدور این دستور، بررسی آمار‌های تازه‌ای که توسط واحد مطالعات آماری و راهبردی دبیرخانه انجمن صنایع نساجی منتشر شده است، خبر از کاهش ورود اقلام نساجی به مبادی کشور می‌دهد.

 

بنابر این آمار، میزان واردات اقلام نساجی در ۳ ماه ابتدای سال ۱۴۰۳، نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۳، ۱۳۲ میلیون دلار کاهش پیدا کرده و به ۳۲۴ میلیون دلار رسیده است. همچنین به لحاظ وزنی نیز ۳۷ هزار تن کاهش پیدا کرده و به ۱۱۴ هزار تن رسیده است.

 

۱۳۲ میلیون دلار از میزان واردات اقلام نساجی کاهش پیدا کرده است که بنابر آمار، ۹۰ میلیون دلار آن مربوط به کاهش واردات پارچه و ۴۲ میلیون دلار نیز مربوط به کاهش واردات اقلام دیگر است.

 

واردات پارچه کاهش یافت/ کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی در سال ۱۴۰۰

 

واردات پارچه کاهش یافت/ کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی در سال ۱۴۰۰

 

علاوه بر کاهش واردات پارچه در این مدت زمان، میزان واردات ماشین آلات نیز روند کاهشی را طی کرده است. بر اساس آمار این مرکز، واردات ماشین آلات نساجی در ۳ ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به لحاظ ارزشی، ۲۵ میلیون دلار کاهش یافته و به ۶۳ میلیون دلار رسیده است. در صورتی که میزان واردات ماشین آلات نساجی در ۳ ماه ابتدای سال گذشته ۸۸ میلیون دلار بوده است.

 

واردات پارچه کاهش یافت/ کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی در سال ۱۴۰۰

 

واردات پارچه کاهش یافت/ کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی در سال ۱۴۰۰

 

کاهش واردات ماشین آلات نساجی، بر خلاف پارچه، اتفاق مثبتی قلمداد نمی‌شود. برای افزایش ظرفیت تولید در صنعت نساجی به مواد اولیه و ماشین آلات نیاز است؛ بنابراین باید بر خلاف پارچه و محصولات نهایی زنجیره تولید، واردات ماشین آلات افزایش پیدا کند. با افزایش واردات ماشین آلات و مواد اولیه ظرفیت تولید و رشد این صنعت نیز بیشتر خواهد شد. در نتیجه می‌توان در مدت زمان کوتاهی به مرحله صادرات این محصولات رسید و حضور پررنگی در بازار‌های منطقه داشت.

 

بنابر گفته‌های مسئولان و تولیدکنندگان صنعت نساجی، مهمترین دلیل عدم واردات ماشین آلات، عدم تخصیص ارز و طولانی بودن صف دریافت آن است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار