
پروژه لاستیک ارگ کرمان در انتظار تأمین مالی / استمداد از وزیر صمت جهت تسهیل امور راه اندازی کارخانه

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، جمال میرزایی مدیرعامل گروه صنعتی لاستیک بارز در جمع خبرنگاران، از پیشرفت پروژه لاستیک ارگ کرمان خبر داد و تأکید کرد: این پروژه از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و در فاز نخست این طرح، تولید ۳۰ هزار تن تایرهای فوق سنگین معدنی در نظر گرفته شده است که میتواند کل نیاز داخلی را تأمین و از خروج سالانه ۲۰۰ میلیون یورو ارز جلوگیری کند.
وی پروژه لاستیک ارگ را از جنبههای اقتصادی بینظیر خواند و گفت: این طرح با ۷۰ درصد مواد اولیه داخلی، بالاترین ارزش افزوده و سودآوری در صنعت تایر کشور را دارد. همچنین موقعیت استراتژیک کرمان و یزد بهعنوان قطبهای معدنی و عدم وجود رقیب در کشورهای همسایه، فرصت صادراتی منحصر بهفردی ایجاد میکند.
میرزایی افزود: نیاز فعلی کشور به این تایرها ۲۰ تا ۲۵ هزار تن است که با توسعه زیرساختهای معدنی به ۴۰ هزار تن افزایش مییابد. این پروژه با مشارکت سهامداری ۲۴ درصد شستا و شرکتهای معدنی گلگهر، گهر زمین، چادرملو و مس و بهصورت سرمایهگذاری مشترک در قالب شرکت «ارگ کرمان» طراحی شده است.
وی با اشاره به چالشهای مالی پروژه خاطرنشان کرد: متأسفانه سال گذشته یک میلیارد یورو تایر وارد کشور شد که ۲۰۰ میلیون یورو آن مربوط به تایرهای معدنی فوق سنگین بود، این در حالی است که کل سرمایهگذاری مورد نیاز این پروژه ۱۵۰ میلیون یورو است و ظرف ۱۷ تا ۱۸ ماه به بهرهبرداری میرسد.
وی تأکید کرد: اجرای این طرح علاوه بر تأمین کامل نیاز داخلی، برای ۱۰۰۰ نفر اشتغال مستقیم و ۳۰۰۰ نفر غیرمستقیم ایجاد میکند و بازگشت سرمایه آن تنها ۳ سال و نیم است.
مدیرعامل گروه صنعتی بارز کشور از وزارت صمت خواست در تأمین ارز و تسریع در صدور مجوزها همت بیشتری نشان دهد.
میرزایی در ادامه به افزایش سرمایه پروژه از ۱۰ به ۴۰۰ میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: همه سهامداران بهجز شرکت ملی صنایع مس سهام خود را پرداخت کردهاند که امیدواریم این موضوع در هفتههای آینده حل شود، ضمن اینکه زیرساختهای آبی و تأسیساتی پروژه ارگ کرمان نیز در حال تکمیل و مذاکرات با تأمینکنندگان تجهیزات در جریان است.
وی در پایان هشدار داد: تأخیر در تأمین مالی این پروژه علاوه بر تحمیل هزینههای هنگفت واردات، چالش تأمین تایر برای پیمانکاران معدنی را تشدید میکند، ضمن اینکه برای سهامداران عمده معدنی مانند مس، گلگهر، چادرملو و گهرزمین تضمین زنجیره تأمین تجهیزات حیاتیتر از محاسبات صرفاً اقتصادی است.