آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۹۴۴۹

آبفا خوزستان: به دنبال رفع تنش آبی در مناطق بحرانی هستیم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به وضعیت آبی استان، کنترل تنش‌های آبی در مناطق بحرانی را جزو اولویت‌های این شرکت عنوان کرد.

آبفا خوزستان: به دنبال رفع تنش آبی در مناطق بحرانی هستیم

به گزارش گروه استان ها خبرگزاری دانشجو، صابر علیدادی در گفت و گوی رسانه ای با اشاره به پهنه جغرافیایی استان خوزستان بیان کرد: ۸۴ شهر و چهار هزار و ۳۰۰ روستا در این استان وجود دارد که از این تعداد سه هزار و ۱۰۰ روستا تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب هستند.

وی افزود: در تابستان جاری هفت شهر و ۵۵۰ روستا با چالش کم‌آبی مواجه هستند که شهرهای آبادان و خرمشهر در صدر این فهرست قرار دارند همچنین مناطق اندیکا، هندیجان، بخشی از شادگان، حاشیه اهواز و امیدیه نیز با تنش آبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

مدیرعامل آبفا خوزستان تاکید کرد: با اجرای برنامه‌های زمان‌بندی‌شده، تامین پمپ‌ها و نصب دیزل ژنراتور در تاسیسات آبرسانی، وضعیت خوزستان نسبت به سایر استان‌های درگیر خشکسالی بهتر است.

وی با اشاره به بهبود شرایط در آبادان گفت: در سال‌های گذشته این شهر با تنش شدید آبی مواجه بود اما امسال با اجرای طرح های کوتاه‌مدت، توانستیم وضعیت را کنترل کنیم.

علیدادی کاهش منابع آبی ناشی از خشکسالی‌های پیاپی، افت کیفیت آب رودخانه‌ها به دلیل افزایش آلاینده‌ها، تاثیر جزر و مد دریا و افزایش شوری آب به‌ویژه در مناطق جنوبی، فرسودگی بخشی از شبکه‌های آبرسانی و نیاز به نوسازی زیرساخت‌ها را از جمله مهمترین دلایل تنش آبی در استان برشمرد.

وی با اشاره به اقدامات نوآورانه در مدیریت آب ادامه داد: تامین آب شهرستان دهدز و ۳۸ روستا از دریاچه سد کارون سه برای اولین بار در کشور توسط متخصصان آبفا خوزستان انجام شد که الگویی موفق در مدیریت بحران آب است.

علیدادی اظهار کرد: بازسازی و اصلاح ۳۶۰ کیلومتر از شبکه توزیع آب، توسعه و بهینه‌سازی ۳۵۰ کیلومتر خطوط انتقال آب، بهسازی تصفیه‌خانه شماره ۲ اهواز، راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن‌های جدید در آبادان و ماهشهر، حفر و تجهیز ۲۵ حلقه چاه آب شرب در شهرهای شوش، کرخه، دزفول، اندیمشک، ایذه و شوشتر، استقرار ۱۰۰ تانکر سیار برای آبرسانی به مناطق بحرانی (از جمله ۴۰ تانکر در آبادان و ۱۵ تانکر در ایذه) از مهمترین اقدامات یک سال اخیر برای مقابله با تنش آبی است.

مدیرعامل آبفا خوزستان پیش‌بینی کرد که تنش آبی در برخی مناطق تا پایان فصل گرم سال ادامه خواهد داشت اما با اقدامات انجام‌شده شدت آن کاهش یافته است.

وی به بهبود نسبی وضعیت آب شرب در آبادان و خرمشهر اشاره کرد و گفت: با وجود افزایش شوری آب رودخانه‌های کارون و بهمنشیر، اختلاط منابع آبی از طریق طرح غدیر (رودخانه دز) و افتتاح بزرگترین آب‌شیرین‌کن خوزستان، بخشی از نیاز این ۲ شهر تامین شده است.

علیدادی به مشکلات بخش آهودشت در شهرستان کرخه اشاره کرد و افزود: مشکل اصلی این منطقه قطعی برق است که با اداره برق مذاکراتی انجام شده تا این منطقه به شبکه برق شهری متصل شود، همچنین چهار دستگاه ماشین‌آلات (بیک‌بک‌هول) برای تعمیر خطوط شوش و کرخه در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: موضوع آب یک مقوله چندوجهی بوده و نیازمند همکاری دستگاه‌های مختلف است از طرفی مصرف غیرمجاز آب شرب برای دامداری‌ها و باغات در روستاها و همچنین عدم پوشش کامل آبفا در برخی مناطق، فشار مضاعفی بر شبکه آبرسانی وارد کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار