
آغاز رسمی خدمات امدادی، درمانی و فرهنگی جمعیت هلالاحمر در مسیر راهپیمایی اربعین

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، جواد تشکری سخنگوی ستاد مرکزی اربعین با حضور در *رادیو اربعین*، جزئیات خدمات این مجموعه در مسیر پیادهروی اربعین ۱۴۰۳ را تشریح کرد. وی با اشاره به دو حوزه اصلی فعالیت جمعیت هلالاحمر در اربعین امسال گفت: امداد و نجات در داخل کشور و خدمات درمانی در کشور عراق، دو محور عمده فعالیتهای ماست.
در مرحله اول، که شامل امداد و نجات در داخل ایران میشود، به گفته وی، بیش از ۷۰ هزار داوطلب به کار گرفته شدهاند تا زائرانی را که از مرزهای شرقی وارد میشوند و قصد خروج از مرزهای غربی کشور را دارند، همراهی و پشتیبانی کنند.
وی در همین جهت افزود: از میان این تعداد، ۱۰ هزار نفر بهصورت تخصصی آموزش امداد و نجات دیدهاند همچنین هزار دستگاه خودرو امدادی نیز به ناوگان خدمات اربعین اضافه شده است.
جواد تشکری تصریح کرد: در مرحله دوم، یعنی خدمات برونمرزی، ۸ هزار و ۲۰۰ داوطلب از جمله پزشکان، پرستاران و تیمهای بهداشتی و... از سوی جمعیت هلالاحمر به عراق اعزام شدهاند. این نیروها در موکبها، بهویژه در مسیر نجف تا کربلا و در منطقه پررفتوآمد انتهایی مسیر، مستقر شدهاند. چهارده موکب درمانی، داروهای مورد نیاز و امکانات پزشکی از هفته گذشته بارگیری و به عراق ارسال شده و تیمهای پیشرو هماکنون در نقاط کلیدی مسیر حضور دارند.
سخنگوی ستاد مرکزی اربعین همچنین از آغاز رسمی پیادهروی زائران از مرز شلمچه در چهارشنبه گذشته خبر داد و افزود: مرکز درمانی ۶۰ تختخوابی شهید سلیمانی با حضور ۳۰۰ نیروی تخصصی در حوزه سلامت در این مرز فعال شده است. امکانات خنککننده و اتاقهای سرد نیز برای مقابله با گرمازدگی تعبیه شدهاند.
موکب کتاب اربعین و انتشار نخستین کتاب چندرسانهای اربعینی
تشکری خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگی، امسال برای نخستین بار موکب کتاب اربعین در فضای مجازی راهاندازی شده که محتوای متنوعی در زمینه فرهنگ عاشورا و نهضت حسینی ارائه میدهد. این موکب میزبان رویدادهای فرهنگی، معرفی کتاب سال اربعین، و تجلیل از آثار برتر است. همچنین نخستین کتاب چندرسانهای اربعین با عنوان «کتاب ماه»، با همکاری شاعران آیینی و هنرمندان موسیقی ایرانی تولید شده که در روزهای آینده به مخاطبان ارائه خواهد شد. این کتاب با رویکردی نوین، صوت و تصویر را با محتوای مکتوب تلفیق کرده است.
سخنگوی ستاد مرکزی اربعین گفت: یکی دیگر از ابتکارات امسال، راهاندازی سفر دریایی اربعینی بین خرمشهر و بصره است. صبح جمعه دهم مردادماه، نخستین گروه زائران از پایانه مسافری خلیج فارس در مرکز شهر خرمشهر سوار بر کشتی «برلیان» خواهند شد و با طی ۱۷ مایل دریایی، ظرف حدود ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه به بندر بصره خواهند رسید. کشتی برلیان ظرفیت حمل ۲۳۵ مسافر را دارد و پایانه مسافری خلیج فارس با وسعت ۶ هزار مترمربع و امکانات سرمایشی و رفاهی، آماده خدمترسانی است.