
نتیجه تحقیقی ۱۴ ساله: افزایش ۳۸ درصدی خطر دیابت نوع ۲ با مصرف روزانه یک نوشابه رژیمی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پژوهشگران در یکی از بزرگترین مطالعاتی که در این زمینه شده، دریافتهاند که مصرف روزانه نوشابههای حاوی شیرینکننده مصنوعی میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ٢ را بیش از یکسوم افزایش دهد.
در این مطالعه که توسط محققان دانشگاه موناش و با همکاری دانشگاه RMIT انجام شده، اطلاعات سلامت ٣۶ هزار و ۶٠٨ نفر از شرکتکنندگان بین ۴٠ تا ۶٩ سال، بهطور میانگین به مدت ١٣.٩ سال بررسی شده است.
پژوهشگران شرکتکنندگان را براساس میزان مصرف نوشیدنیهای شیرینشده با شکر (SSB) و نوشیدنیهای حاوی شیرینکننده مصنوعی (ASB) به چند گروه مختلف تقسیم کردند:
- هرگز یا کمتر از یک بار در ماه
- یک تا سه بار در ماه
- یک تا شش بار در هفته
- بیش از یک بار در روز
سپس ارتباط میان این الگوهای مصرف با ابتلا به دیابت نوع ۲ بررسی شد.
نتایج آنها نشان میدهد که مصرف تنها یک قوطی نوشابه رژیمی در روز، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۳۸ درصد افزایش میدهد. این درحالی است که همین مقدار نوشیدنی شیرینشده با شکر، فقط ۲۳ درصد خطر را بالاتر میبرد.