کد خبر:۱۲۹۳۰۰
مسئول معاونت تنقيح قوانين مجلس:
ضعف در عملكرد كميسيونها باعث ارائه طرحهاي خام در مجلس ميشود
مسئول معاونت تنقيح قوانين مجلس با بيان اين مطلب كه به دليل ضعف عملكرد كميسيونها شاهد ارائه برخي طرحهاي خام در صحن علني مجلس هستيم، گفت: بايد در كميسيونها اقدامات كارشناسي قوي در خصوص طرحها و لوايح صورت گيرد.
حجت الاسلام موسي قرباني در گفتوگو با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، با بيان اين مطلب كه متاسفانه طرحها و لوايح در كميسيونهاي مجلس با كار كارشناسي قبلي مواجهه نيست، گفت: البته بايد بگوييم در برخي كميسيونها اقدامات كارشناسي خوبي صورت مي گيرد، اما در برخي كميسيونهاي ديگر آنچنان كه لازم است اين مهم مدنظر قرار نمي گيرد.
وي ادامه داد: به همين دليل است كه شاهد هستيم بسياري از طرحها و لوايح پس از بررسي چند ماده از آنان در صحن علني مجلس به جهت برخي ايرادات، مجدداً به كميسيونهاي مربوطه ارجاع داده مي شود.
عضو مجمع نمايندگان روحاني مجلس بررسي طرح مربوط به سازمانهاي مردم نهاد را از اين موارد دانست و گفت: يكي از دلايل عمده اينكه در كميسيونها اقدامات كارشناسي دقيقي صورت نمي گيرد، آن است كه زمان تشكيل جلسات كميسيونها در بدترين زمان ممكن است؛ چرا كه نمايندگان از ابتداي صبح تا ظهر در صحن علني مجلس مشغول به كار بودهاند و بعدازظهر در حقيقت خسته در كميسيونها حضور مي يابند.
قرباني با اشاره به اينكه جهت حل اين مشكلات طرحي به كميسيون آئين نامه مجلس ارائه دادهايم، گفت: در اين طرح پيشنهاد شده كه نمايندگان شنبه تا چهارشنبه در مجلس حضور داشته باشند و نحوه حضور آنها به اين صورت باشد كه دو روز مختص فعاليتهاي صحن و دو روز ديگر از صبح تا ساعت 14 به مانند ادارات ديگر در كميسيونها به بررسي طرحها و لوايح بپردازند.
مسئول معاونت تنقيح قوانين مجلس با بيان اين مطلب كه بايد در كميسيونها كارشناس دولتي و غيردولتي، اعم از كارشناسان اتاق بازرگاني، تعاون و صنايع دعوت شود، افزود: يكي ديگر از نقاط ضعف كه منجر مي شود كه طرحها از بعد كارشناسي قوي برخوردار نباشند، آن است كه نمايندگان پس از ارائه پيشنهادات خود به كميسيونها، چندان از پيشنهادات خود دفاع نمي كنند.
وي ادامه داد: اگر پيشنهادات نمايندگان به طور دقيق در كميسيونهاي تخصصي مجلس مطرح شده و از سوي نمايندگان دفاع شود، ديگر در صحن علني شاهد گذراندن وقت زياد در مورد پيشنهادات نمايندگان نخواهيم بود.
قرباني بيان داشت: نماينده بايد موظف باشد كه پيشنهادات خود را به طور دقيق در كميسيونهاي تخصصي ارائه دهد، در حالي كه در حال حاضر شاهد هستيم با پيشنهادات نمايندگان در خصوص طرحها و لوايح به صورت صوري برخورد مي شود.
عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس اضافه كرد: بايد توجه داشته باشيم كه پيشنهادات ارائه شده از سوي نمايندگان در حقيقت نوعي اقدام كارشناسي است كه به پخته تر شدن طرحها و لوايح كمك مي كند؛ لذا پيشنهادات نمايندگان به جاي پيگيري در صحن علني، بايد در كميسيونهاي تخصصي مورد پيگيري قرار گرفته شود و موافقان و مخالفان آن پيشنهاد نظرات خود را در كميسيونها ارائه دهند.
وي ادامه داد: متاسفانه بيش از 90 درصد پيشنهادات نمايندگان در كميسيونهاي تخصصي بها داده نمي شود، در حالي كه بسياري از اين پيشنهادات خود نوعي كارشناسي است و در تكميل طرحها بسيار تاثيرگذار است.
قرباني تصريح كرد: بسياري از پيشنهادات ارائه شده به كميسيون آئين نامه از جمله تغيير ساعت نطقها، يك شوري شدن طرحها مورد توجه قرار گرفته، اما بقيه پيشنهادات هنوز در هيئت رئيسه مورد توجه قرار نگرفته است.
عضو مجمع نمايندگان روحاني مجلس با اشاره به اينكه تقريباً شاهديم كه مركز پژوهشها در مورد تمامي طرحها و لوايح اظهارنظر مي كند، خاطرنشان كرد: متاسفانه برخي موارد گزارشاتي ارائه شده از سوي مركز پژوهشها بسيار طولاني است و نمايندگان نمي توانند به طور كامل گزارش را قرائت كنند، لذا به هيئت رئيسه پيشنهاد شد كه تذكر داده شده و گزارشات مركز پژوهشها ابتدا به صورت مختصر و سپس مفصل تر در اختيار نمايندگان قرار گيرد.
وي تصريح كرد: البته در برخي موارد علاوه بر طولاني شدن گزارشات مركز پژوهشها، شاهد تاخير در ارائه گزارشها نيز هستيم.
قرباني با بيان اين مطلب كه بايد بگوييم متاسفانه برخي موارد شاهد ارائه طرح خام در صحن علني مجلس هستيم، گفت: البته دقت نظر نمايندگان باعث شده كه علي رغم اينكه طرحهايي غيركارشناسي زيادي در صحن مطرح مي شود، اما تاكنون هيچ يك از اين طرحها راي نياورده است.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس در خصوص وظايف معاونت تنقيح قوانين در مورد اقدامات كارشناسي طرحها، تصريح كرد: بخشي از وظايف اين معاونت اظهارنظر كارشناسي در خصوص طرحها است كه بررسي مي شود كه آيا ايت طرح بايد قانون گذاري شود يا نه، كه متاسفانه هنوز اين بخش از معاونت راه اندازي نشده است.
وي ادامه داد: برخي از اشكالات ويراستاري مصوبات كميسيونها در معاونت تنقيح قوانين اصلاح مي شود.
قرباني در پايان بيان داشت: معاونت تنقيح و قوانين در نظر دارد قوانين 150 ساله را به روز رساني كرده و تكليف قوانين فعلي و گذشته را نيز مشخص كند تا بررسي شود كه در چه بخشهايي كمبود قانون داريم./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰