وضعیت مصرف ید بین دانشآموزان قمی مناسب نیست

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، وحالله فلاح، رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی قم در گفتوگویی بیان کرد: استان قم در سال ۱۳۹۴ در وضعیت مطلوب ید قرار داشت، اما اکنون به شرایط حاشیهای رسیده است. این تغییر وضعیت میتواند زنگ خطری برای سلامت عمومی استان باشد.
وی ادامه داد: نتایج ششمین پایش ملی ید در سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که میزان ید در زنان باردار استان قم با میانه ۱۰۲، پایینترین سطح در میان استانهای کشور است. همچنین شاخص ید در دانشآموزان هشت تا ۱۲ سال، قم را در رتبه چهارم از پایین در کشور قرار داده است.
فلاح با بیان اینکه استفاده از نمک طعام یددار ضروری است، افزود: سه کارخانه در استان قم اقدام به تولید نمک یددار تصفیهشده میکنند. با این حال، چالشهایی مانند ترویج شبهطبها، جایگزینی نمکهای دریایی و فلهای و همچنین ورود نمکهای کمید از استانهای دیگر، موجب ایجاد مشکلات جدی در تأمین ید مورد نیاز مردم شده است.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی قم خاطرنشان کرد: این موضوع در کمیسیون استانی مطرح شده و مقرر گردیده است که با همکاری صدا و سیما، دانشکده طب سنتی و آموزش و پرورش، آموزش و تبلیغات در زمینه مصرف نمک یددار تقویت شود. دانست.
وی همچنین بر لزوم نقشآفرینی بیشتر دستگاههای نظارتی تاکید کرد و گفت: مسوولان غذا و دارو موظف هستند بازرسیهای سختگیرانهتری انجام دهند و مانع ورود نمکهای غیرمجاز و کمکیفیت به استان شوند.
خاطرنشان میشود، کارشناسان تغذیه یادآور میشوند که علاوه بر نمک یددار، مواد غذایی همچون ماهیهای دریایی، میگو، لبنیات و تخممرغ از منابع غنی ید به شمار میروند. کمبود ید میتواند مشکلات جدی مانند گواتر، اختلال رشد در کودکان، کاهش ضریب هوشی و مشکلات بارداری ایجاد کند. به همین دلیل، تأمین کافی این ماده معدنی حیاتی برای سلامت جامعه ضروری است.