کد خبر:۱۳۱۴۵۷
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد:
برنامه مدون غربالگری سرطان در ایران وجود ندارد
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به برنامه غربالگری در کاهش سرطان ها گفت: متاسفانه در این زمینه برنامه مدون برای غربالگری در ایران وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علی تقی زاده دیروز در نشست علمی خبری در خصوص هزینه های درمان سرطان گفت: درمان سرطان وقت گیر و هم پرهزینه است که علاوه بر حمایت های دولتی نیاز به حمایت بیمه ها و سازمان های غیردولتی است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: داروهای جدید و شیمی درمانی و رادیوتراپی هزینه های بالایی دارد که خوشبختانه بیمه ها تمام هزینه رادیوتراپی را پوشش می دهند.
وی در خصوص درمان سرطان عنوان کرد: ما در درمان سرطان در کنار درمان قطعی اهداف دیگری را دنبال می کنیم و برای سرطان های لاعلاج افزایش میزان بقا و تسکین علائم نظیرخونریزی و سرفه و کاهش درد را بهبود می دهیم که این نیز جزء موفقیت ها محسوب می شود.
تقی زاده از رابطه مستقیم زمان مراجعه بیمار و درمان موفق گفت و اظهار داشت: هر چه زودتر سرطان شناسایی شود درمان نتیجه بهتری خواهد داشت و اگر غربالگری ها با توجه به هزینه آن درکشور اجرا شود هزینه درمان بسیار پایین تر خواهد شد که متاسفانه تاکنون برنامه مدون برای غربالگری در ایران وجود ندارد.
در ادامه نشست دکتر کاظم انوری استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص استقبال عمومی از فست فودها اظهار داشت: در تمام کشور ها روند سالم سازی فست فودها شروع شده و در کشور ما نیز ادامه دارد و توصیه به استفاده نکردن آن علمی و همچنین عملی نیست.
وی بیان کرد: غذاهای فست فود معمولا دارای چربی بالاست و مواد فیبر و الیاف گیاهی در آن وجود ندارد که برای کاهش سرطان دستگاه گوارش اهمیت دارد و باعث می شود یبوست کمتر و در نتیجه اثرات مواد سمی بر دستگاه گوارش کمتر شود.
دکتر انوری در ادامه گفت: غذاهای فست فود فاقد سبزیجات هستند و ویتامین ها مثل و انواع ویتامین که از عوامل موثر جلوگیری از سرطان ها هست در آن مقدارشان کم است و همچنین نمک و ادویه زیادی که در تهیه این غذاها استفاده می شود باعث افزایش فشارخون می شود.
وی در خصوص استفاده از غذاهای فست فود اضافه کرد: فست فود را می توان استفاده کرد ولی تکرر آن باعث می شود که اثرات زیان بار آن جمعی شود و علاوه بر این می توان فست فود را سالم و کم چرب و با استفاده از سبزیجات تهیه کرد.
این استادیار دانشگاه به عموم مردم توصیه کرد: از مواد غذایی استفاده کنند که در آن ها کمتر از مواد و سموم شیمیایی و هورمون ها استفاده شده است و اکنون در مشهد مکان های عرضه محصولات با کیفیت موجود است که باید توسط مردم شناسایی و مواد غذایی از این مکان ها تهیه شود.
* سرطان دستگاه گوارش در حال شایع شدن است
مهدی سیلانیان طوسی، مدیر گروه آموزشی رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نيز اظهار داشت: یکی از دلایل کاهش کنسر معده حاصل بهبود در روند تغذیه است.
وی بیان کرد: بهتر شدن وضعیت نگهداری مواد غذایی تأثیر به سزایی در این زمینه دارد و همچنین افزایش میزان مصرف میوه و سبزیجات تازه و آب سالم از عوامل کاهش دهنده سرطان معده هستند.
سیلانیان گفت: سازمان بهداشت جهانی در سال 2008 سرطان معده را به عنوان شایعترین سرطان اعلام کرد که جزء سرطان های کشنده در دنیا است که میزان آن به خاطر اصلاح الگوی تغذیه رو به کاهش است اما از طرف دیگر به دلیل چاقی و بی تحرکی یک نوع سرطان دستگاه گوارش که بین پیوستگاه مری و معده است در حال شيوع مي باشد./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰