
وزیر بازرگانی خبر داد:
اختصاص 2 میلیارد دلار تسهیلات برای صادرات غیرنفتی
وزیر بازرگانی گفت: براساس آخرین تصمیم صندوق توسعه ملی مقرر شد، 2 میلیارد دلار برای حوزه صادرات غیرنفتی به صورت تسهیلات تخصیص یابد.
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مهدی غضنفری در حاشیه نشست هیات نمایندگان اتاق ایران در پاسخ به پرسش خبرنگاران با اشاره به اولین تصمیمات صندوق توسعه ملی در حمایت از صنعت، معدن و تجارت گفت: صندوق توسعه ملی به خدمت گرفته شد، با بانکها نیز گفتگو شده تا بسته دوم حمایتی نیز که بازسازی بنگاههای کوچک است از آخر ماه جاری شروع شود.
سرپرست وزارت صنایع و معادن میگوید: در سال جاری هیچ تولیدکنندهای از نظر دریافت تسهیلات بانکی دچار مشکل نخواهد شد و به همین دلیل امسال، سال صیانت از تولید نامگذاری شده است.
وی همچنین گفت که براساس آخرین تصمیم صندوق توسعه ملی که به تازگی هیات مدیره آن مشخص شده، مقرر شد در مجموع 10 میلیارد دلار شامل 5 میلیارد دلار برای بخش صنعت و معدن، 3 میلیارد دلار ساختمان و 2 میلیارد دلار برای حوزه صادرات غیرنفتی به صورت تسهیلات تخصیص یابد، به زودی نیز این منابع با تسهیلات ریالی بانکها ترکیب شده و در اختیار تولیدکنندگان قرار می گیرد.
سرپرست وزارت صنایع و معادن تاکید کرد: صندوق توسعه ملی درحال آماده سازی سازوکارهای اعطای وام است و ارقام خوبی برای حوزه صنعت پیشبینی شده که به تازگی رییس جمهوری نیز در شورای عالی مسکن به آن اشاره داشته است.
به گفته وی، منابع پیشبینی شده مشکلات سرمایه در گردش بنگاهها و واحدهای تولیدی را پاسخگو خواهد بود و فراتر از نیاز بنگاه ها، سرمایه در گردش و سرمایهگذاری آنها، منابع در نزد صندوق توسعه ملی و بانک ها وجود دارد که باید مدیریت گردد.
وی درباره نحوه بازپرداخت و سود تسهیلات گفت: طرح اولیه که هنوز تصویب نشده به این صورت است که با توجه به نرخ لایبور 3 تا 4 درصد و 2 درصد نیز به علاوه آن که مجموع آن شش درصد خواهد شد، نرخ سود تسهیلات ارزی در نظر گرفته میشود.
غضنفری د رخصوص بستههای حمایتی وزارت صنایع و معادن نیز توضیح داد: از ابتدای اجرای قانون هدفمندی یارانهها خطی به نام خط اعتبار انرژی برای واحدهای پرمصرف انرژی پیش ینی شده است.
وی با بیان اینکه 25 رشته صنعتی دراین بخش مشخصات واحدهای پرمصرف انرژی را دارند، گفت: این واحدها قرار است مازاد پرداخت خود را به صورت وام دریافت کنند.
سرپرست وزارت صنایع و معادن افزود تاکنون یک هزار میلیارد تومان تسهیلات از این طریق به بنگاههای پرمصرف اختصاص یافته تا آنها در بخش سرمایه در گردش خود دچار مشکل نشوند.
سرپرست وزارت صنایع و معادن با تصریح بر این موضوع که نرخ سود تسهیلات ریالی بانک ها قاعدتا بیشتر خواهد بود و ممکن است 14درصد باشد، افزود: وقتی تسهیلات در کنار یکدیگر قرار گیرند اگر به ازای دو واحد ریالی یک واحد ارزی باشد، معدل نرخ سود به دست آمده از نرخ سود فعلی بانک ها کمتر خواهد شد.
وی تصریح کرد : اگر دستگاهی مانند وزارت صنایع و معادن تشخیص دهد که دربرخی جاها لازم است کمک سودی را از منابع خود در اختیار قرار دهد، باید این کار را انجام دهد اما حتی اگر کمک سود این وزارتخانه هم امکانپذیر نباشد باز هم ترکیب سود تسهیلات کمتر از سایر مواقع خواهد بود.
کمک بلاعوض به واحدهای پرمصرف انرژی
سرپرست وزارت صنایع و معادن از کمک بلاعوض به واحدهای پرمصرف در بخش سیمان و آجر خبرداد و گفت: براین اساس برای نفت کوره هر لیتر 50 تومان و گاز مایع هر مترمکعب 300 تومان کمک بلاعوض تخصیص مییابد.
10 هزار میلیارد تومان منابع ناشی از فروش داراییها
وی با بیان اینکه وزارت صنایع و معادن در فروش داراییها هیچ محدودیتی به لحاظ قانون بودجه ندارد و حتی میتواند تا 10 هزار میلیارد تومان دارایی های خود را به فروش برساند، افزود: بلافاصله میتوان این مبالغ را برای طرحهایی از وزارت صنایع و معادن هزینه کرد که نیازمند تسهیلات هستند.
غضنفری توضیح داد که وزارت صنایع و معادن میتواند بخشی از طرحهای نیمهتمام را به فروش برساند و درآمد آن را صرف تکمیل سایر طرحها کند.
سرپرست وزارت صنایع و معادن در پاسخ به پرسشی درباره نحوه هزینه کرد در آمدهای ناشی از واگذاریها و فروش داراییها گفت: در مورد واگذاریها که توسط سازمان خصوصیسازی مدیریت میشود، منابع به طور مستقیم به خزانه واریز میشود و مسیر مقداری پر پیچ و خم است اما در مورد فروش طرحها با ابلاغ بودجهای در ردیف بودجه به طور مستقیم بلافاصله به دستگاه مربوط به برمیگردد./انتهای پیام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.