حتی نامزد شدن در جشنواره بین‌المللی شعر فجر هم حس بسیار خوبی دارد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۶۴۴۸۲
نامزد دریافت نشان سرو زرین بیستمین جشنواره شعر فجر مطرح کرد:

حتی نامزد شدن در جشنواره بین‌المللی شعر فجر هم حس بسیار خوبی دارد

طیبه شامانی گفت: جشنواره شعر فجر بزرگترین جشنواره شعر ایران است و حتی نامزد شدن در آن هم حس بسیار خوبی دارد. همه شاعران دوست دارند در این جشنواره باشند
حتی نامزد شدن در جشنواره بین‌المللی شعر فجر هم حس بسیار خوبی دارد

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، طیبه شامانی؛ نامزد دریافت نشان سرو زرین بیستمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر به روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: کتاب «اتل متل نا نی نی» از مجموعه «من به دنیا آمدم» انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تصویرگری رضوانه خاوری در بخش کودک و نوجوان بیستمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر نامزد شده است.

وی با بیان اینکه این کتاب حاصل جلسات چندساله و کارشناسی‌شده است، ادامه داد: این کار یک‌باره نوشته نشده است. ما جلسات دو سه ساله‌ای با راهنمایی‌های مصطفی رحماندوست در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشتیم. حتی پیش از آن برخی از این شعرها برای مجله «نی‌نی نبات» (مخصوص گروه صفر تا سه سال) کار شده بود.

شاعر کتاب «اتل متل نا نی نی» افزود: چندین مقاله خواندم و با خانواده‌هایی که کودک در این گروه سنی داشتند، تماس گرفتم تا مطمئن شوم شعری که می‌نویسم، منطبق بر واقعیت‌های رشدی کودک است؛ مثلاً آیا بچه سه‌ساله می‌تواند آب را با لیوان در گلدان بریزد یا خیر؟ وقتی این توانایی تأیید می‌شد، شعر مرتبط با آن را می‌نوشتم.

شامانی در ادامه مهم‌ترین ویژگی کتابش را تمرکز بر افزایش اعتماد به نفس کودکان خردسال عنوان کرد و گفت: در این اشعار به موضوعاتی که یک کودک دو تا سه‌ساله توانایی انجام آن‌ها را دارد، اشاره کردم تا اعتماد به نفس خردسال بالا برود. اعتماد به نفس فقط مختص نوجوانان نیست بلکه خردسالان نیز باید از بدو تولد با اعتماد به نفس پرورش یابند. این اشعار را از زبان خود خردسال نوشتم تا از توانایی‌هایش آگاه شود. وقتی خانواده این شعرها را برای او می‌خوانند، کودک می‌شنود و آگاه می‌شود که می‌تواند چنین کارهایی را انجام دهد و ناخودآگاه اعتماد به نفسش بالا می‌رود و خوشحال می‌شود.

وی در توضیح ویژگی‌های زبانی و موسیقایی اثرش اشاره کرد: برای این گروه سنی، از وزن‌های خیلی کوتاه و ریتمیک استفاده کردم تا خردسالان خوششان بیاید. آن‌ها شعر را به خاطر ریتمش بیشتر از داستان دوست دارند. سعی کردم اشعاری ساده را با وزن‌های کوتاه بیاورم که شنیدن آن برای خردسال شیرین و جالب توجه باشد.

این شاعر کودک و نوجوان که پیش از این هم تجربه برگزیده شدن و داوری در جشنواره بین‌المللی شعر فجر را داشته است، درباره نامزدی در این دوره گفت: جشنواره شعر فجر بزرگترین جشنواره شعر ایران است و حتی نامزد شدن در آن هم حس بسیار خوبی دارد. همه شاعران دوست دارند در این جشنواره باشند. این نامزدی باعث می‌شود شاعر در ادامه مسیر هنری‌اش حساسیت بیشتری روی کارش داشته باشد؛ تا کتاب عاری از ایرادات ظاهری و فنی باشد.

شامانی با اشاره به ظرفیت‌های جشنواره برای تأثیرگذاری ملموس بر بازار کتاب شعر کودک و نوجوان پیشنهاد کرد: کاری که جشنواره می‌تواند انجام دهد، حمایت از تولید نسخه صوتی کتاب‌های شعر و کمک به ورود آن‌ها به بازار است. همچنین می‌توانند با خرید کتاب از ناشر و توزیع آن در کتابخانه‌های سراسر کشور، هم از ناشر حمایت کند و هم از شاعر. اگر این کار انجام شود، به نظرم قدم بسیار بزرگی در ترویج شعر کودک و نوجوان برداشته شده است.

وی در پایان تأکید کرد: وقتی کتابی به مرحله داوری و نامزدی در جشنواره‌ای معتبر مانند جشنواره بین‌المللی شعر فجر می‌رسد، نیاز است تا با مکانیزم‌های حمایتی، مسیرش برای رسیدن به دست مخاطب واقعی چه در قالب کتاب چاپی، چه صوتی و چندرسانه‌ای هموارتر شود.

پربازدیدترین آخرین اخبار