کد خبر:۱۳۷۰۹۰
ممنوعيت انتقاد، زنگ خطري براي سيماي جمهوري اسلامي؛
ممنوعيت انتقاد از صدا و سيما خط قرمز برنامههاي زنده
عكسالعمل مجرياني كه وابستگي چنداني به سازمان صدا و سيما نداشته و اتفاقا رويكردي منتقدانه و منصفانه را در كارنامه خود دارند، در مقابل انتقاد از صدا و سيما، ممنوعيت انتقاد از صدا و سيما و خط قرمز بودن آن را به ذهن متبادر ميكند.
گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»؛ اخيرا در برخي از برنامههاي زنده تلويزيوني كه بعضا مجرياني منتقد و واقعگرا دارند، نشانههايي از ممنوعيت نقد صدا و سيما ديده ميشود. از جمله برنامه پارك ملت كه سخت شدن ازدواج جوانان را بررسي ميكرد و مقصرين در اين مسئله را به نظر سنجي گذاشته بود. دختران، پسرا ن و پدرها و مادرها، تنها گزينههاي اين نظر سنجي بودند و وقتي كارشناس برنامه خواست برنامههاي صدا و سيما و تبليغ تجمل در آن را به عنوان يكي از مقصرين مطرح كند، با مخالفت مجري كه صحبت او را قطع كرد، مواجه شد.
مشابه اين اتفاق در برنامه گره 24 تير مشاهده شد. موضوع برنامه «زيبايي يا خودنمايي» و بحث بر سر دلايل استفاده فراوان از لوازم آرايش در ايران بود كه كارشناس برنامه در برشماري دلايل اين امر به صدا و سيما اشاره كرد. اما به محض نام بردن از صدا وسيما و قبل از تمام شدن جمله، صحبت او توسط مجري قطع شد. دخانچي از نقش ديگر ارگانها گفت و بدون اينكه به دكتر آَشنا اجازه توضيح بدهد، به اينكه «همه تقصيرها گردن صدا و سيما بيفتد»، اعتراض كرد.
يكي ديگر از اتفاقات مشابه، در برنامه نيمروز افتاد. ضياء از اين كه نام يكي از مسئولين پخش را به دليل اشكال در زيرنويس برنامه برده، عذرخواهي كرد و گفت: «گويا ايشان ناراحت شدهاند.»
عكسالعملهاي اينچنيني از سوي مجرياني كه وابستگي چنداني به سازمان صدا و سيما نداشته و اتفاقا رويكردي منتقدانه و منصفانه را در كارنامه خود دارند، ممنوعيت انتقاد از صدا و سيما و خط قرمز بودن آن را به ذهن متبادر ميكند. خط قرمزي كه بيش از هر چيز زنگ خطري است براي ادامه حيات و رسالت يك سازمان ملي.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰