کد خبر:۱۴۰۳۲۷
در پي سقوط رتبه اعتباري آمريكا رخ داد؛
نوسان در معادلات اقتصادی جهان
به دنبال بحران اخير آمريكا و افزايش سقف بدهي ها و كاهش رتبه اعتباري آمريكا نزد موسسه اعتبارسنجي «استاندارد اند پور»، بازارهاي بورس، طلا و نفت در جهان نوسانات شديدي از خود نشان داده است.
گروه اقتصادي «خبرگزاري دانشجو»؛ بعد از تصويب افزايش سقف بدهي هاي آمريكا در كنگره اين كشور، آژانس اعتبارسنجي «استاندارد اند پور» براي نخستين بار در طول تاريخ ردهبندي خود، رتبه اين کشور را يک پله کاهش داده است، اين در حالي است كه تنزل رتبه اعتباري آمريكا باعث سقوط سهام در بازارهاي امريكا، اروپا و آسيا شده است.
در بازار بورس نیویورک شاخص سهام داوجونز با 5.55 درصد و شاخص نزدک با 6.90 درصد سقوط حکایت از نااطمینانی در بازار آمریکا می کند.
ارزش شاخص سهام در معاملات امروز آسيا نيز بين 2 تا 7 درصد کاهش داشته است، شاخص نيکي بورس توکيو در ابتداي معاملات 9 دهم درصد کاهش داشت، ارزش شاخص بورس هاي کره جنوبي، سنگاپور، هنگ کنگ، تايوان و استراليا نيز کاهش داشته است.
كارشناسان بر اين باورند كه روند نزولي بازارهاي مالي در آسيا ادامه کاهش شديد شاخص هاي مهم در اروپا و آمريکا در روز جمعه است.
كارشناسان بر اين باورند كه روند نزولي بازارهاي مالي در آسيا ادامه کاهش شديد شاخص هاي مهم در اروپا و آمريکا در روز جمعه است.
سقوط سهام پس از آن تشدید شد که جمعه شب موسسه استاندارد اند پورز اعلام کرد؛ به دلیل بدهیهای سرسامآور و مشکل تصمیمگیری درباره افزایش بدهیهای آمریکا، اعتبار این کشور را از AAA به +AA تنزل میدهد.
ارز آمریکا در آستانه نشست بانک مرکزی آمریکا در مورد سیاست پولی که در پی کاهش رتبه اعتبار این کشور از سوی موسسه اعتبارسنجی استاندارد اند پورز برگزار می شود، در برابر یورو کاهش یافت.
ارزش یورو به دنبال اعلام بانک مرکزی اروپا مبنی بر آغاز خرید اوراق قرضه ایتالیا و اسپانیا برای محدود کردن بحران بدهی این منطقه، صعود کرد، ین نيز در برابر بیشتر همتایان بزرگش با کاهش ارزش سهامهای آسیایی برای پنجمین روز متوالی، صعود کرد.
اين در حالي است كه در پی تنزل رتبه اعتباری آمریکا افراد از سرمایه گذاری در دیگر بازارها و بویژه بازارهای دلار و یورو خودداری می کنند.
اخبار حاكي از اين است كه سهامداران در حال فروختن سهام صنايع انرژي و بانک ها هستند و اقبال سرمايه گذاران براي خريد طلا بعنوان دارايي با ثبات باعث افزايش تقاضا براي خريد طلا شده است كه رشد قيمت طلا در چند روز گذشته را بدنبال داشته است.
معاملات طلا براي تحويل در ماه دسامبر در بازار كامكس نيويورك، 61.40 دلار يا 3.7 درصد افزايش بها يافته و به 1713 دلار و 20 سنت در هر اونس رسيد كه بالاترين ترقي قيمت اين فلز از 19 مارس 2009 محسوب مي شود.
هر انس طلا در معاملات امروز صبح بازار هنگ کنگ به بهای 1704 دلار و 30 سنت معامله شد.
همزمان قیمت نفت هم کاهش بیشتری یافته است که نشان دهنده نگرانی از کاهش رشد اقتصادی است که ممکن است که به کاهش تقاضا در سطح جهان در نتیجه کاهش تولید منجر شود.
به موازات افزایش شدید قیمت طلا قیمت نفت سقوط داشته است، بطوريكه امروز هر بشكه نفت برنت دریای شمال در بازار جهانی به 101 دلار رسیده است كه این رقم نسبت به روز گذشته 5 دلار و نسبت به بالاترین رقم در هفته گذشته 16 دلار كاهش داشته است، هر بشكه نفت سبك آمریكا نیز كه نفت مرجع جهانی محسوب می شود به 78.64 دلار رسیده است.
گفتني است، تحليلگران هشدار داده اند که بازارهاي بورس در هفته هاي آتي روند بي ثباتي را خواهند داشت.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰