وعده مسئولان کشوری در خصوص اختصاص بالگرد چند منظوره به چهارمحال و بختیاری همچنان در انتظار تحقق
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۱۴۰۹۴
در پاسخ به دانشجو مطرح شد؛

وعده مسئولان کشوری در خصوص اختصاص بالگرد چند منظوره به چهارمحال و بختیاری همچنان در انتظار تحقق

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: دریافت بالگرد چند منظوره مطالبه اول ما از مسئولان کشوری بود، پیگیری‌ها انجام شد اما با توجه به شرایط جنگی و اعتبارات وعده داده شده هنوز عملیاتی نشده است.

وعده مسئولان کشوری در خصوص اختصاص بالگرد چند منظوره به چهارمحال و بختیاری همچنان در انتظار تحقق

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محسن کریمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: شعار امسال هفته محیط زیست «فراخوان جهانی برای اقدام اقلیمی» نامگذاری شده است چراکه حفظ امنیت ملی باتوجه به تغییر اقلیم‌ها بخاطر شرایط هوایی و جنگی امری مهم تلقی می‌شود. 

 

وی ادامه داد: وبینارهای تخصصی و کارگاه‌های آموزشی، پاکسازی در منابع آب، تالاب‌ها و رودخانه‌ها، ارائه عملکرد در برنامه‌های تلویزیونی، برپایی مسابقاتی از جمله مأموریت ماکان و مسابقه عکاسی موبایلی، از جمله برنامه‌های این اداره‌کل به مناسبت هفته محیط زیست در حال اجرا می باشند. 

 

کریمی به پروژه‌های زیست محیطی و عمرانی در حال اجرا اشاره و بیان کرد: پروژه‌هایی از جمله ایستگاه دیده‌بانی گردنه سبزکوه و تنگه صیاد، ۲ ایستگاه اطفای حریق در منطقه جنگلی هلن، خط انتقال برق به پایگاه گندمان، تصفیه خانه صنایع بزرگ استان و نیروگاه‌های خورشیدی از جمله پروژه‌هایی هستند که در این هفته افتتاح خواهند شد. 

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار این رسانه در خصوص اقدامات مدنظر در راستای افزایش آتش‌سوزی جنگل‌های بلوط در فصل گرم، گفت: بارش‌های اخیر سبب شد که مراتع متراکم استان پربارتر شوند و این امر خطر آتش‌سوزی در تابستان را بیشتر می‌کند لذا در فصل کنونی اجازه ورود به دامداران و عشایر داده شد تا از چرا استفاده کنند و از امر آتش‌سوزی در آینده جلوگیری شود.

 

کریمی ادامه داد: ۲۰ آتش بان با تجهیزات کامل در از شهریور در مناطق مستقر شدند، همچنین همه ناوگان عملیاتی نوسازی شده در سال گذشته ۱۳ دستگاه شامل ۱۰ دستگاه خودروی صحرایی و ۳ دستگاه خودروی سواری خریداری و به مجموع ناوگان اضافه شد.

 

وی با بیان اینکه خودروی اختصاصی اطفای حریق تجهیز و در صورت بروز حادثه در سال جاری مورد استفاده قرار خواهد گرفت، بیان کرد: ۳ ایستگاه اطفای حریق در مناطق هلن، سبزکوه و گندمان ساخت و تجهیز شدند و در هفته محیط زیست ۲ ایستگاه افتتاح خواهد شد .

 

کریمی با بیان اینکه تجهیزات اطفای خرید تهیه و به همکاران یگان حفاظت تحویل داده شد، افزود: بالگرد چند منظوره یکی از تجهیزات ضروری برای اطفای حریق در استان است، سال گذشته در ۵ حادثه حریق مجبور به استفاده از بالگردهای هلال احمر و ارگان‌های نظامی بودیم که هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد.

وعده بالگرد هنوز محقق نشده 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: دریافت بالگرد چند منظوره مطالبه اول ما از مسئولان کشوری بود، پیگیری‌ها انجام شد اما با توجه به شرایط جنگی و اعتبارات وعده داده شده هنوز عملیاتی نشده است.

 

وی ادامه داد: اطفای حریق به صورت سنتی با کوله‌پشتی و آبپاشی ۴-۵ ساعت زمان می‌برد که تا مأموران به محل حریق برسند حجم بالایی از مرتع از بین رفته است.

عدم مدیریت پسماند چالش مهم محیط زیست 

مدیرکل محیط زیست استان با اشاره به اینکه بزرگترین چالش محیط زیست عدم مدیریت پسماند است، افزود: تا زمانی فرهنگ‌سازی تفکیک پسماند از مبدأ در جامعه رخ ندهد این مشکل حل نخواهد شد، اما تا کنون اقداماتی انجام شد که نتیجه آن تصویب طرح جامع شهرستان‌های شهرکرد، بن و سامان شد که تفکیک و مدیریت پسماند از مبدأ در این طرح اجرا می‌شود. 

بهره‌برداری کارخانه کمپوست تا پایان

کریمی ادامه داد: کارخانه کمپوست و بازیافت تا پایان سال ۱۴۰۵ در شهرکرد به بهره‌برداری خواهد رسید، جواز تأسیس کارخانه در لردگان، فلارد و فارسان کسب شد و طرح تفصیلی در شهرستان‌های کیار، اردل، کوهرنگ و فارسان نیز در مرحله مطالعاتی می‌باشد.

 

وی اظهار کرد: دفن پسماند ضرر و خطر بزرگی برای محیط زیست دارد و با این فعالیت مخالف هستیم اما چون در حال حاضر راهکاری برای بازیافت پسماند وجود ندارد فعلا این فعالیت در حال اجرا است اما با اجرای طرح‌های جامع جلوی این دفع‌ها گرفته خواهد شد. 

 

مدیرکل محیط زیست استان بیان کرد: برداشت بی‌رویه سبب شد برخی دشت‌ها تبدیل به پایگاه‌های تولید گرد و غبار تبدیل شوند که به علت بارش‌های سال جاری این وضعیت بهبود یافت. 

پربازدیدترین آخرین اخبار