رئیس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گفت: بحران غذایی رو به وخامت که بیش از دوازده میلیون نفر را در شاخ آفریقا تحت تاثیر قرار داده غیر قابل قبول است و جهان باید از این مسئله شرمنده باشد.
به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از واحد مرکزی خبر، ژاک دیوف در آغاز نشست فوق العاده فائو برای گفتوگو درباره قحطی و خشکسالی در منطقه شاخ آفریقا و به ویژه سومالی بیان داشت: پذیرفتنی نیست که بیش از دوازده میلیون نفر به علت گرسنگی درحال مرگ باشند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بودجه لازم برای خارج شدن از این بحران وجود ندارد و اگر دولت ها و دیگر کمک کنندگان بودجه لازم را تامین نکنند بحران خشکسالی و قحطی کنونی در شاخ آفریقا بار دیگر باعث شرمندگی جامعه بین المللی خواهد شد، دیوف همچنين کمک فوری برای قحطی زدگان در شاخ آفریقا را خواستار شد.
نمایندگان سازمان ملل متحد و مقامات دولتی هم اکنون در رم پایتخت ایتالیا گردهم آمده اند تا در نشستی فوق العاده بحران خشکسالی و قحطی در شاخ آفریقا و راه های مقابله با آن را بررسی کنند.
این نشست پس از آن برگزار شد که سازمان ملل متحد اوایل این ماه اعلام کرد تنها نیمی از بودجه مورد نیاز برای مقابله با این بحران که جیبوتی، اتیوپی، کنیا، سومالی، سودان و اوگاندا را تحت تاثیر قرار داده تامین شده است.
رئيس فائو در آستانه این نشست نیز گفته بود ریشه های این بحران نه تنها در کوتاه مدت بلکه در دراز مدت باید مورد بررسی قرار بگیرد و با انجام شدن اقداماتی فوری این مشکل رفع شود.
دیوف تصریح کرد: نخست ما باید غذا، آب و سرپناه در اختیار افرادی قرار دهیم که درحال مردن از گرسنگی هستند سپس باید ریشه اصلی این بحران را که کمبود آب است رفع کنیم.
وی گفت: تنها یک درصد از زمین های کشاورزی در مناطقی که ما بازدید کرده ایم آبیاری می شوند، ما باید پیش از هر اقدامی آبیاری زمین های کشاورزی را گسترش دهیم تا کشاورزان بتوانند در آنها به کشت و کار بپردازند.
قحطی در سومالی تاکنون جان ده ها هزار نفر را در این کشور گرفته و باعث آواره شدن یک میلیون و چهارصد و شصت هزار نفر از مردم سومالی شده است.