وقوع ۱۰۶ آتش‌سوزی در جنگل‌های لرستان / ۹۸۷ هکتار از عرصه‌های طبیعی طعمه حریق شد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۲۱۷۵۸

وقوع ۱۰۶ آتش‌سوزی در جنگل‌های لرستان / ۹۸۷ هکتار از عرصه‌های طبیعی طعمه حریق شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان از وقوع ۱۰۶ فقره آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان در سال گذشته خبر داد و گفت: در مجموع ۹۸۷ هکتار از عرصه‌های طبیعی طعمه حریق شد و حدود ۷۰۰ هزار هکتار از عرصه‌ها در معرض خطر آتش‌سوزی قرار دارد.
آتش سوزی

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، شیرزاد نجفی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان از وقوع ۱۰۶ فقره آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع این استان در سال گذشته خبر داد و گفت: آتش در ۱۰۶ نقطه از جنگل‌ها و مراتع لرستان در سال گذشته شعله‌ور شد و در مجموع ۹۸۷ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی را از میان برد.

وی افزود: این آمار تصویری از خسارتی است که بر بخشی از جنگل‌ها و مراتع زاگرس وارد شده است و اکنون در آستانه گرم‌ترین ماه‌های سال، نسبت به تکرار این حوادث هشدار می‌دهیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: حدود ۷۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی با افزایش دما، کاهش رطوبت پوشش گیاهی و وزش بادهای فصلی، آمادگی بیشتری برای گسترش حریق پیدا می‌کند.

نجفی ادامه داد: بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد منشأ بخش عمده آتش‌سوزی‌ها، عوامل انسانی است؛ بی‌احتیاطی گردشگران، سوزاندن بقایای مزارع، توسعه اراضی کشاورزی، اختلاف‌های محلی و قومی، کنار افزایش دمای هوا و تغییرات اقلیمی، از مهم‌ترین دلایل وقوع حریق در جنگل‌ها و مراتع لرستان عنوان شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه گفت: برگزاری بیش از ۱۰ مانور تخصصی اطفای حریق، تعمیر و بازآماده‌سازی بیش از ۱۵۰ دستگاه دمنده با هدف کاهش خسارت‌های احتمالی در عرصه‌های طبیعی لرستان انجام شده است.

وی افزود: یکی دیگر از برنامه‌های اجراشده، ایجاد آتش‌بر است که با ایجاد نوارهای فاقد پوشش گیاهی، جنگل به قطعات کوچک‌تر تقسیم می‌شود تا از سرایت سریع شعله‌ها به بخش‌های دیگر جلوگیری شود.

نجفی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه دود یا آتش، موضوع را در سریع‌ترین زمان ممکن از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹۹ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در پایان با اشاره به آسیب‌پذیری اکوسیستم زاگرس خاطرنشان کرد: در زاگرس، شعله‌ها ابتدا از علفزارها آغاز می‌شوند، سپس به بوته‌ها می‌رسند و در ادامه، تنه و تاج درختان را در بر می‌گیرند؛ همزمان زیستگاه پرندگان، پستانداران، خزندگان و هزاران گونه گیاهی نابود می‌شود.

پربازدیدترین آخرین اخبار