احمدی: نقض مکرر تفاهمنامه از سوی آمریکا در حکم آغاز مجدد جنگ است/نخستین اقدام ایران باید توقف مذاکرات باشد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۲۲۴۲۳
در گفت‌و‌گو با دانشجو؛

احمدی: نقض مکرر تفاهمنامه از سوی آمریکا در حکم آغاز مجدد جنگ است/نخستین اقدام ایران باید توقف مذاکرات باشد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آمریکا پس از ناکامی در دستیابی به اهداف خود در میدان نبرد و مذاکرات، اکنون به‌دنبال سوءاستفاده از مفاد تفاهمنامه است و جمهوری اسلامی باید با جدیت نسبت به نقض‌های مکرر آن واکنش نشان دهد.
وحید احمدی

وحید احمدی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره بدعهدی‌های آمریکا اظهارکرد: آنچه امروز شاهد آن هستیم، با توجه به پیشینه و سابقه آمریکایی‌ها کاملاً قابل پیش‌بینی بود. آمریکایی‌ها پس از هر توافق یا تفاهم، معمولاً دست از زیاده‌خواهی برنمی‌دارند و همواره تلاش می‌کنند متن توافق را به نفع خود تفسیر کرده و از هر روزنه‌ای برای پیشبرد اهدافشان استفاده کنند.

وی با اشاره به موضوع تنگه هرمز و برخی تحرکات اخیر آمریکا افزود: آنچه در تفاهمنامه پیش‌بینی شده، مربوط به ترتیباتی است که باید از سوی جمهوری اسلامی ایران انجام شود؛ اما آمریکایی‌ها هر از گاهی اقداماتی انجام می‌دهند تا به نوعی اعمال نظر کنند.

احمدی ادامه داد: آمریکا از یک سو تلاش می‌کند در داخل کشور خود پاسخگوی جنگ پرهزینه‌ای باشد که آغاز کرد؛ جنگی که با وجود اهداف و ادعا‌های فراوان، به هیچ‌یک از اهدافش در میدان نبرد دست نیافت. از سوی دیگر، آنها تلاش کردند آنچه را در میدان نبرد به دست نیاورده بودند، در میدان گفت‌و‌گو به دست آورند که در این زمینه نیز موفق نشدند. اکنون به دنبال سوءاستفاده از مفاد تفاهمنامه هستند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران باید با جدیت و به‌صورت فعال نسبت به این موضوع تمهیدات لازم را اتخاذ کند و واکنش متناسب نشان دهد؛ به‌ویژه آنکه بند‌های تفاهمنامه یکی پس از دیگری از سوی آمریکا نقض می‌شود.

وی با اشاره به بند نخست تفاهمنامه گفت: در این بند تصریح شده که تهدیدی نباید وجود داشته باشد، اما کافی است اظهارات و پیام‌های دونالد ترامپ و همچنین سخنان برخی مقامات آمریکایی را مرور کنیم؛ این مواضع مملو از تهدید علیه جمهوری اسلامی ایران است.

احمدی اضافه کرد: علاوه بر این، آمریکایی‌ها به بهانه‌های مختلف تحرکات نظامی انجام می‌دهند. به اعتقاد من، این اقدامات دیگر صرفاً نقض تفاهمنامه نیست، بلکه باید آن را شدیدتر توصیف کرد، زیرا در برخی مناطق عملاً جنگ را آغاز کرده‌اند. در روز‌های اخیر نیز شاهد حملاتی بوده‌ایم که با این ادعا انجام شده که جمهوری اسلامی ایران مانع تردد برخی کشتی‌ها شده است، در حالی که بر اساس بند پنجم تفاهمنامه، تعیین ترتیبات و مسیر‌های تردد بر عهده جمهوری اسلامی ایران است.

وی درباره نحوه واکنش ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران باید از ظرفیت سایر بند‌های تفاهمنامه نیز برای اقدامات متقابل استفاده کند. به عنوان نمونه، در موضوع هسته‌ای باید به‌طور کامل تجدیدنظر شود و اعلام کنیم که با توجه به رفتار‌های آمریکا، دیگر این موضوع در دستور کار جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود تا آمریکایی‌ها متوجه شوند که ایران در این زمینه شوخی ندارد.

این نماینده مجلس افزود: نباید این تصور برای آمریکا ایجاد شود که آنها هر بار بخشی از تفاهمنامه را نقض کنند و ایران تنها واکنشی محدود نشان دهد؛ بلکه اقدامات جمهوری اسلامی ایران باید به گونه‌ای باشد که هزینه‌های سنگینی برای آمریکا ایجاد کند، زیرا تجربه نشان داده است که تنها در برابر هزینه‌پردازی از زیاده‌خواهی‌های خود عقب‌نشینی می‌کنند.

احمدی در بخش دیگری از سخنان خود بر حفظ وحدت و انسجام داخلی تأکید کرد و گفت: اتحاد ملت و مسئولان باید حفظ شود و تحت هیچ شرایطی نباید اجازه داد دشمن در کشور رخنه کرده و زمینه اختلاف و چنددستگی را فراهم کند، زیرا این مسئله در راستای مطامع دشمن خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: هم مسئولان با هر سلیقه و گرایشی و هم مردم باید هوشیاری خود را حفظ کنند. خوشبختانه ملت ایران تاکنون به بهترین شکل وظیفه خود را انجام داده‌اند و این انسجام باید ادامه یابد و همه حول محور ولایت فقیه حرکت کنند تا موفقیت کشور تضمین شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره ادامه درگیری‌ها در لبنان نیز اظهارکرد: در تفاهمنامه، پایان جنگ در همه جبهه‌ها از جمله لبنان مورد توافق قرار گرفته است؛ بنابراین وقتی درگیری‌ها همچنان ادامه دارد، یعنی این بند نیز اجرا نشده است. جمهوری اسلامی ایران بر اجرای این بند اصرار دارد و از آن کوتاه نخواهد آمد و این وظیفه آمریکاست که رژیم صهیونیستی را برای اجرای تعهدات خود تحت فشار قرار دهد.

احمدی در پایان درباره آینده مذاکرات گفت: به اعتقاد من، نخستین اقدام جمهوری اسلامی ایران باید توقف مذاکرات باشد؛ زیرا بدعهدی‌ها و نقض‌های مکرر تفاهمنامه، که حتی فراتر از نقض و در حکم آغاز مجدد جنگ است، ادامه دارد. همچنین بند نخست تفاهمنامه درباره پایان جنگ در همه جبهه‌ها از جمله لبنان نیز اجرا نشده است. بنابراین آمریکایی‌ها باید این پیام را دریافت کنند که جمهوری اسلامی ایران در دفاع از حقوق خود کاملاً جدی است و در برابر این اقدامات کوتاه نخواهد آمد.

پربازدیدترین آخرین اخبار