اتاق‌های فکر اسرائیل به دنبال بی‌اعتمادسازی به دلسوزان نظام هستند/ تصویب کارگروه علوم انسانی دیجیتال و کارگروه فلسفه علوم
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۲۳۳۴۰
دکتر عاملی:

اتاق‌های فکر اسرائیل به دنبال بی‌اعتمادسازی به دلسوزان نظام هستند/ تصویب کارگروه علوم انسانی دیجیتال و کارگروه فلسفه علوم

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی هشدار داد که اتاق‌های فکر اسرائیل پس از ناکامی در جنگ نظامی، فاز «جنگ شناختی» را فعال کرده‌اند. دکتر عاملی در نشست این شورا تأکید کرد: دشمن با دوقطبی‌سازی جامعه و هجمه در فضای مجازی، به دنبال بی‌اعتمادسازی مردم به دلسوزان نظام، سرداران بزرگ و الگوی تفکر اسلامی است تا از این طریق مسیر جنگ را دوباره فعال کند.
ب

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعیدرضا عاملی در جلسه ۲۵۳ شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی در ابتدای سخنان خود، با ابراز دلتنگی برای رهبر شهید و دلسوز، به تشریح عظمت و نقش‌آفرینی ایشان در تغییر وضعیت جهان پرداخت و گفت: دنیای امروز تحت سلطه قلدر موابانه، استعماری و هیمنه سازی‌های دروغین است که از پشتوانه‌های نظامی، جنگ‌افروزی و انواع جنگ‌های شناختی و نرم استفاده می‌کند. در چنین شرایطی، شکل‌دهی و تقویت یک جبهه مقاومت قوی در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی کاری بس دشوار بود.

وی با یادآوری بیانات رهبران شهید مقاومت افزود: خاطرم هست که ایشان می‌فرمودند «ما کلمه دشمن را تکرار می‌کنیم و برخی می‌پرسند چرا؟» آنها دنیا را گل و بلبل فرض کرده بودند و تصور می‌کردند میلیارد‌ها و تریلیون‌ها دلار هزینه‌ای که قدرت‌ها بزرگ برای جنگ و توسعه توان دفاعی می‌کنند، صرفا قدرت سازی بدون هدف است. با وجود این فضای غفلت، میراث امام راحل (ره) و رهبر شهید، آماده‌سازی این پیکره عظیم بود که بروز آنرا در بیش از ۱۱۵ شب حضور مردم می‌بینیم. نظام دفاعی کشور قطعا میراث امام و رهبر شهید است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شرایط ویژه کنونی و فضای مذاکرات، خاطرنشان کرد: در شرایطی که از جزئیات و امور متقن بی‌خبریم و بسیاری از حرف‌ها بر اساس برآورد و حدس و گمان زده می‌شود، نباید هر سخنی را بر زبان آورد. جهت گیری ما باید با قطب نما و مسیری که رهبر معظم انقلاب تعیین می‌فرمایند، تنظیم شود.

وی با انتقاد از هجمه‌های فضای مجازی علیه شخصیت‌های نظام افزود: شخصیت‌هایی مانند دکتر حداد عادل یا مسئولان دفتر رهبر معظم انقلاب ملاحظاتی را مطرح می‌کنند، اما متأسفانه شاهدیم که برخی شروع به توهین می‌کنند. هر کس از اعتماد به تیم مذاکره‌کننده یا رعایت ملاحظات صحبت می‌کند، هدف حمله قرار می‌گیرد. این در حالی است که اتاق‌های فکر اسرائیل در این ایام برای دو قطبی‌سازی در ایران فعال شده‌اند، زیرا آن‌ها تنها از این راه می‌توانند مسیر جنگ را دوباره فعال کنند. همزمان، اتاق‌های فکر آمریکا نیز دونالد ترامپ را بابت مسیری که منجر به توقف جنگ و ایجاد شرایط جدید شد، ملامت می‌کنند. در شرایط که با دلی آکنده از بغض نسبت به دشمنان و قاتلان امام شهید و مردم و کودکانمان، می بایست جشن پیروزی می‌گرفتیتم، خواسته و ناخواسته بعضی ها آنرا تبدیل به فتنه و اختلاف افکنی کردند. این گناه بزرگی است.

پیروزی بزرگ و واداشتن قدرت اتمی به درخواست آتش‌بس

عاملی با اشاره به دستاوردهای بزرگ اخیر کشور در تقابل با دشمنان، اظهار کرد: متاسفانه به درستی احساس پیروزی در ایران شکل نگرفت در حالی که ما قدرت اتمی جهان را زمین زدیم و آن‌ها را مجبور به درخواست آتش‌بس کردیم. این دستاورد بزرگ، نشان‌دهنده توانایی بسیار بالای کشور است و قطعاً جز با تدبیر الهی و بنیه ماورایی، در کنار تلاش‌های رهبر معظم انقلاب و قوه دفاعی کشور و حضور ملت شریف ایران میسر نمی‌شد.
رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح راهبردهای این شورا پرداخت و گفت: ما در شورای تحول این امکان را داریم که دستورات و پیشنهاداتی را برای طرح در شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهیم. موضوعات کلیدی حوزه‌های علوم اجتماعی، علوم انسانی و هنر باید با رویکردی هدفمند بررسی شوند.
وی تأکید کرد: اگرچه ما چهار رویکرد «اسلامی شدن»، «بومی شدن»، «کارآمدی» و «روزآمدی» را دنبال می‌کنیم، اما در واقع این‌ها همگی یک رویکرد واحد و یکپارچه هستند. دغدغه اصلی و بنیه راهبردی ما، استقرار «تمدن نوین اسلامی» است. هدف ما کمک به تقویت جامعه اسلامی و احیای ارزش‌های بزرگ تمدن نوین اسلامی است.
دکتر عاملی از اعضای شورای تحول دعوت کرد تا ایده‌ها و دستورات پیشنهادی خود را در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی ارائه دهند و گفت: اعضا می‌توانند ایده‌های خود را در پیش از دستور جلسات مطرح کنند تا به عنوان «پیش از دستور» در شورای تحول ثبت شود.

عاملی در ادامه پس از ارائه گزارش رئیس کارگروه روانشناسی در جلسه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با تأکید توجه به رشته های جدید مانند رشته روانشناسی سالمندی اظهار کرد: ما در شرایطی قرار داریم که با بحران‌ها، شوک‌ها و ناشناخته‌های متعددی جنگ و پاندمی‌ها مانند کرونا روبه‌رو هستیم. در چنین برهه‌ای، ما نیازمند متخصصانی هستیم که بتوانند جهت‌گیری‌های درست را در مواجهه با این شرایط ترسیم کنند.
رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با اشاره به شکل گیری دوره انتقال در جهان افزود: برای این دوره انتقال و این شرایط پیچیده، قاعدتاً نیازمند «روانشناسیِ اضطرار» و کاربردی هستیم. مسئله روانشناسی دیگر نمی‌تواند صرفاً یک علم نظری باشد، بلکه باید برای تغییر و مواجهه با این آسیب‌های واقعی و اضطراب‌های حاکم بر جامعه ورود پیدا کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تغییر فاز در جنگ شناختی علیه ایران و اهمیت این موضوع بار دیگر، تصریح کرد: یکی از محورهای اصلی جنگ شناختی دشمن، بی‌اعتبار کردن دولت و نظام حکمرانی است. امروزه شاهد تولید و بازنشر گسترده کلیپ‌هایی هستیم که شرایط ایران را با کشورهایی مانند ترکیه مقایسه می‌کنند تا دستاوردها را نادیده بگیرند و فضای یأس را تزریق کنند.
وی با طرح این پرسش که دانشگاه‌ها و به‌ویژه گروه‌های تخصصی روانشناسی ما چه ورودی می‌توانند به این حوزه داشته باشند؟ تأکید کرد: پاسخگویی به این شبهات و مقابله با عملیات روانی دشمن، نیازمند یک جهت‌گیری مشخص و ورود تخصصی دانشگاهیان است و این مسئله اهمیت بسیار بالایی دارد.
عاملی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع بازنگری در رشته‌های دانشگاهی پرداخت و گفت: طبق مقررات، دانشگاه‌ها اجازه دارند ۳۰ درصد از دروس خود را بازنگری کرده و برای بررسی و تأیید به کارگروه‌های تخصصی شورای تحول ارسال کنند. اما در عمل شاهد نسخه‌های متفاوت و گاهی سلیقه‌ای هستیم؛ این روند باید رصد و در صورت نیاز اصلاح شود.
 عبدالله معتمدی، رئیس کارگروه روانشناسی شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، در این جلسه گزارشی از عملکرد کارگروه روانشناسی ارائه داد و با اشاره به تغییر رویکرد این کارگروه به سمت «روانشناسی بحران و توانمندسازی میدانی»، بر لزوم تدوین پروتکل ملی مداخله در بحران تأکید کرد. وی همچنین با اشاره به زنگ خطر تغییر هرم سنی جمعیت ایران، بازنگری و راه‌اندازی سریع رشته‌های مرتبط با «روانشناسی سالمندی» را یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر خواند و از مکاتبات با وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش برای ساماندهی این حوزه‌ها و رفع پراکندگی خدمات روانشناختی انتقاد کرد.

در ادامه این جلسه پس از گزارش کارشناسی داوودی در خصوص ظرفیت‌ها و ضرورت برنامه ریزی و یکپارچه سازی ظرفیت های علوم انسانی و علوم اسلامی دیجیتال، تشکیل کارگروه  «علوم انسانی دیجیتال» دیجتال همراه با رئیس و اعضا به تصویب شورای تحول رسید. همچنین دکتر حمید پارسانیا گزارش مبسوطی در خصوص ضرورت تقویت رشته های مرتبط با فلسفه علوم همچون فلسفه ریاضیات، فلسفه فیزیکی و فلسفه های مرتبط با امور خاص مثل فلسفه کوانتوم و هوش مصنوعی، شورای تحول با تشکیل کارگروه فلسفه علوم که جنبه فلسفه مضاف پیدا می کند با رویکرد حکمت محور که کمک به انسجام فهم و حکمت محور ساختن مسیر علوم موافقت کرد و مقرر شد نسبت به رئیس و اعضاء کارگروه فلسفه علوم در جلسه بعدی تصمیم گیری شود.

پربازدیدترین آخرین اخبار