سناتور پاکستانی: تجاوزگری آمریکا-سعودی به عراق غیرقابل توجیه و پیامد جدی برای منطقه دارد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۳۵۷۱۸

سناتور پاکستانی: تجاوزگری آمریکا-سعودی به عراق غیرقابل توجیه و پیامد جدی برای منطقه دارد

رئیس اپوزیسیون مجلس سنای پاکستان تجاوزگری اخیر آمریکایی-سعودی به عراق را غیرقابل توجیه و انحراف خطرناک از اصول حاکم در روابط بین کشورها دانست و گفت: واشنگتن و ریاض نه تنها حاکمیت عراق را نقض کرده‌اند بلکه نهادهای عراقی را که ادعای حمایت از آنها را دارند نیز تضعیف کرده‌اند.
یقبرسیثبزر
 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سناتور علامه «ناصر عباس جعفری» امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد: حملات مشترک آمریکا و عربستان سعودی در عراق، عمیقاً نگران‌کننده و نشان دهنده نقض حاکمیت این کشور و انحراف خطرناک از اصول حاکم بر روابط بین دولتها است.

وی تاکید کرد: هیچ کشوری صرف نظر از قدرت نظامی یا نفوذ سیاسی‌اش، نمی‌تواند صرفاً با یک اتهام، حق حمله به یک کشور مستقل دیگر را برای خود قائل شود در حالی که فرآیندهای قانونی و دیپلماتیک برای تعیین حقایق هنوز در جریان است.

رئیس حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان افزود: هدف قرار دادن نیروهای حشد الشعبی که بخشی از دستگاه امنیتی قانونی عراق هستند و منجر به شهادت سربازان و غیرنظامیان از جمله زائرانی که برای اربعین حسینی سفر می‌کنند، شد، را نمی‌توان به عنوان پیامدهای جانبی یک عملیات نظامی نادیده گرفت. چنین اقداماتی پیامدهای جدی برای صلح منطقه‌ای داشته و در زمانی که بیشترین نیاز به خویشتن‌داری وجود دارد، خطر شعله‌ور شدن احساسات را به همراه خواهد داشت.

سناتور جعفری گفت: آنچه نگران‌کننده‌تر است، اعتراف بعدی مقامات سعودی در جلسات روز گذشته خود در واشنگتن است که این حملات با هدف ارسال پیام به بازیگر دیگری در یک درگیری دیگر انجام شده است. این نه تنها نامناسب، بلکه آشکارا غیرقانونی است.

وی تاکید کرد: نمی‌توان عراق را مجبور کرد که هزینه سیگنال‌های استراتژیک یک کشور دیگر را بپردازد. چنین رویکردی ثبات منطقه‌ای را تضعیف می‌کند و سابقه‌ای ایجاد می‌کند که پایه‌های نظم بین‌المللی را از بین می‌برد.

رئیس اپوزیسیون مجلس سنای پاکستان اظهار داشت: اگر ادعاهایی در مورد حملاتی که از خاک عراق سرچشمه گرفته‌اند وجود داشته باشد، مسیر درست این است که به دولت بغداد اجازه داده شود تحقیقات خود را تکمیل و مطابق قانون به موضوع رسیدگی کند. با اقدام قبل از اینکه این روند بتواند مسیر خود را طی کند، واشنگتن و ریاض نه تنها حاکمیت عراق را نقض کرده‌اند، بلکه نهادهای عراقی را که ادعای حمایت از آنها را دارند نیز تضعیف کرده‌اند.

وی افزود: زمان این حملات که در آستانه سفر علی فالح الزیدی نخست وزیر عراق به ریاض رخ داد، سوالات نگران‌کننده‌تری را مطرح می‌کند. هرگونه نگرانی در مورد حملات ادعایی به خاک عربستان می‌توانست و باید از طریق تعامل مستقیم بین دو کشور در طول سفر برطرف می‌شد.

این سیاستمدار پاکستانی گفت: غیرمنطقی نیست که نتیجه‌گیری کنیم کسانی که از بهبود روابط بین عراق و عربستان سعودی ناراضی هستند، ممکن است از زمان این حملات که در نهایت منجر به تعویق سفر الزیدی شد، سود برده باشند. انگیزه‌ها هر چه که باشند، پیامد آن غیرقابل انکار است زیرا یک فرصت دیپلماتیک بالقوه در قربانگاه تشدید تنش قربانی شده است.

وی افزود: غرب آسیا تاکنون هزینه غیرقابل تحملی را برای ماجراجویی‌های نظامی یکجانبه پرداخته است. بنابراین، نباید فراموش کنیم که امنیت پایدار از طریق حملات هوایی یا نمایش برتری نظامی حاصل نمی‌شود، بلکه از طریق احترام به حاکمیت، پایبندی به منشور سازمان ملل متحد و تعامل واقعی با کشورهای منطقه حاصل می‌شود.

کشور عراق بامداد چهارشنبه هدف حملات تجاوزکارانه مشترک آمریکا و عربستان سعودی قرار گرفت.

سازمان حشد الشعبی (بسیج مردمی) عراق اعلام کرد شماری از مقرهای این سازمان در مناطق مختلف عراق هدف حملات ترویستی آمریکا و عربستان قرار گرفته است.

حشد الشعبی این حملات را «تروریستی» توصیف و اعلام کرد که در نتیجه آن، دست کم ۲۰ نفر شهید و ۳۲ نفر دیگر مجروح شده‌اند هرچند این آمار نهایی نیست.

این سازمان تاکید کرد: ما این حملات را تشدید تنش‌های فوق‌العاده خطرناک، نقض صریح حاکمیت عراق و هدف قرار دادن نهادهای رسمی امنیتی کشور می‌دانیم.

پربازدیدترین آخرین اخبار