کد خبر:۱۴۵۳۲۶

پیشنهادهای مرکز پژوهش‌های مجلس برای بهبود عملکرد بورس

مرکز پژوهش های مجلس با انتشار گزارشی درباره نقش نظارتی سازمان بورس بر عملکرد ناشران بورس، پیشنهادهای خود را برای بهبود خدمات رسانی بورس به مردم ارائه کرد.
به گزارش گروه سياسي«خبرگزاري دانشجو»به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز با انتشار گزارشی نظر خود را درباره نقش نظارتی سازمان بورس و اوراق بهادار و نحوه نظارت آن بر ناشران بورس منتشر کرد.
 
مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش با بیان اینکه حمایت از حقوق سهامداران شرکت های بورسی جزء یکی از مهمترین وظایف سازمان بورس و اوراق بهادار است: می‌گوید: جلب اعتماد سرمایه گذاران و افزایش رونق و ثبات در بازار اطلاعات از وظایف اساسی سازمان بورس و اوراق بهادار است که این عنصر مهم در کنار قوانین، مقررات ، آیین نامه ها و دستورالعمل‌های متعدد، یکی از اصلی ترین ابزارهای کنترلی برای شفاف‌سازی به حساب می آید.
 
مرکز پژوهش‌ها همچنین تصریح می‌کند: حسابرسی در سازمان بورس به عنوان بازوی اجرایی فرآیند نظارت بر عملکرد ارکان بازار بورس نقش اساسی و انکار ناپذیر دارد.
 
این گزارش در ادامه بازرسی قانونی را از دیگر وظایف سازمان بورس اعلام می‌کند و می‌افزاید: طبق ماده ۱۴۸ قانون بورس بازرسان سازمان بورس ‌مکلفند صحت دارایی هر صورتحساب را بر اساس دوره عملکرد حساب سود و زیان و ترازنامه مدیران برای تقسیم سود به مجمع عمومی ارسال کنند.
 
این گزارش در بررسی های به عمل آمده در بازار بورس درباره توقف نماد معاملاتی، آورده است: توقف نماد معاملاتی و همچنین بستن بازار در شرایط متفاوت از قبیل ایجاد شفافیت اطلاعاتی و بازگرداندن نظم به بازار در شرایط غیرعادی، وجود اشکالات فنی و تعدیل مثبت یا منفی سود پیش بینی شده به میزان ۱۰ درصد یا بیشتر در ساز و کارهای بورسی به کار رفته است که در کشور ما در ماه‌های خرداد و تیر توقف نمادهای معاملاتی به دلایلی از جمله ارائه صورت‌های مالی حسابرسی شده و یا برگزاری مجامع سالیانه شرکت‌ها و یا جهت عدم ارائه اطلاعات افزایش می‌یابد.
 
برگزاری مجمع عمومی ۲۶۷ شرکت فعال در بورس تهران
 
بر اساس این گزارش مجمع عمومی مهمترین رکن تصمیم گیری یک شرکت است که سهامداران با توجه به نوع مجمع و دستور جلسه آن به اتخاذ تصمیمات لازم در جهت تقسیم سود مبادرت می ورزند و  ۲۶۷ شرکت فعال در بورس تهران که در سال ۸۹ مجمع عمومی خود را برگزار کرده بودند در مجموع ۹۱ هزار میلیارد سود بین سهامداران تقسیم کردند.
 
در پایان این گزارش با شناسایی تخلفات در بازار بورس نظیر، عدم کارآیی بورس، عدم اطلاعات شفاف، عدم انتشار اطلاعات لازم، عدم نظارت دقیق، سهل انگاری سازمان بورس در تخلفات شرکت ها با اکتفا به تذکر و اخطار و نبود یک استراتژی مدون جهت تقسیم سود در مجامع و توقف بیش از حد نمادها، راه حل‌هایی برای بهبودی عملکرد سازمان بورس ارائه شده است.
 
برخی پیشنهادهای مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برای بهتر شدن عملکرد سازمان بورس عبارتند از: فراهم کردن زیرساخت‌های IT، نظارت بر شرکت های سهامی عام، تقویت نظارت و بازرسی قانون و حساب‌رسی مستقل و نظارت بر مؤسسه‌های حسابرسی و ملزم کردن تمامی شرکت‌ها به رعایت ساختار و فرمت گزارش نمونه سازمان بورس.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار