عباس پور در گفتوگو با «خبرگزاري دانشجو»:
تغيير محتواي كتب درسي بايد متوقف شود
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: تغيير محتواي كتب درسي بايد متوقف شود؛ زيرا اين اقدام اثرات زيانبار فراواني دارد كه در دراز مدت خود را نشان ميدهد.
مهدي عباس پور در گفتوگو با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، ضمن ارزيابي تغيير محتواي كتب درسي مدارس گفت: با تجربه اي كه در ارتباط با تدريس كتب تازه در مدارس به دست آمده نقاط ضعفي كشف شده كه اين نقاط ضعف بايد پوشش داده شود و مطالب بايد به روز گردد.
وي با اشاره به سند تحول آموزش و پرورش افزود: در حال حاضر سند تحول آموزش و پرورش در شوراي عالي انقلاب فرهنگي در حال بررسي است.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه سند تحول آموزش و پرورش مراحل پاياني خود را طي مي كند، گفت: بر اساس اين تحول سند ملي آموزش و پرورش تهيه شده و براساس آن كتب بازنگري و كتب ملي تهيه مي شود.
عباسپور با انتقاد از اقدام عجولانه در تغيير محتواي كتب درسي گفت: قبل از اينكه اين مراحل به طور كامل انجام شود و سند تحول آموزش و پرورش تهيه شود با اقدامي عجولانه محتواي كتاب ها را تغيير دادند.
وي تصريح كرد: اين كتابها در مرداد سال جاري به چاپ رسيده و ضمن فراخوان به تعداد 700 نفر از معلمان محتوا و نحوه تدريس آن را آموزش داده اند.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس افزود: پيش از اين اگر كتابي در مقطعي تغيير مي كرد ابتدا آن را در يك سال به طور محدود و به شكل آزمايشي تدريس مي كردند تا مشكلات كتاب جديد مشخص شود و پس از آن به طور سراسري توزيع مي شد.
عباسپور عنوان كرد: در شرايط فعلي به نظر مي رسد بدون اين مراحل و بدون دقت در نتيجه اين عملكرد با عجله محتوي كتاب ها را تغيير داده اند.
وي با بيان اينكه عواقب اين اقدام عجولانه نگران كننده است، افزود: هنوز معلمان به طور كامل و دقيق درباره تدريس اين كتب توجيه نشده اند.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با ضروري دانستن تغيير محتواي كتب درسي بر اساس مكانيزم هاي آموزشي دنيا تأكيد كرد: كتب ما بايد بر اساس آخرين آموزش ها و تحولات آموزشي دنيا تنظيم شده و بهترين مكانيزم هاي آموزشي در آن استفاده شود، اما بايد اين اقدامات بعد از تصويب اسناد بالادستي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي صورت گيرد.
عباسپور همچنين پيشنهاد داد: نبايد در اين مورد عجله كرد؛ بايد اين كار عجولانه متوقف شود؛ زيرا ممكن است به آموزش و پرورش ما بخصوص در مقطع ابتدايي لطمه وارد كند.
وي همچنين در پيش بيني مضرات احتمالي اين اقدام عنوان كرد: اين كتابها به تازگي تغيير پيدا كرده و به طور سراسري توزيع شده است بدون اينكه درباره تدريس و اشكلات پيشروي آن ارزيابي صورت گيرد.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس آثار مخرب اين اقدام را طولاني مدت دانست و گفت: اين مضرات در دراز مدت جبران ناپذير خواهد بود و آثار تخريبي بر آموزش كودكان و نوجوانان خواهد داشت كه شايسته نظام جمهوري اسلامي نيست.
عباسپور با بيان اينكه آموزش و پرورش از اهميت بسياري برخوردار بوده و همواره ريشه ناهنجاري هاي فرهنگي را بايد در آموزش و پرورش جستوجو كرد، گفت: ريشه همه ناهنجاريهايي كه امروز در جامعه ميبينيم را بايد در آموزش پرورش جستوجو كنيم.
وي بيان داشت: ناهنجاريهاي فرهنگي و كم توجهي به قانونگرايي از جمله مواردي است كه بايد ريشه آن را در آموزش و پرورش جستوجو كرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰