آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۹۷۵۵
بررسی ابعاد اعتراضات وال استریت در گفت‌وگوی تفصیلی با «خبرگزاری دانشجو»؛

تشکری زاده: اعتراضات وال استریت، بیداری عمومی مردمی است

يك كارشناس مسائل سياسي اعتراضات وال استریت را يك بیداری عمومی مردمی دانست و گفت: بحران‌ها در آمریکا روز افزون است و صرفا در بعد اقتصادی نخواهد بود و یقینا به ابعاد دیگر هم کشیده می‌شود.

سعید تشکری زاده در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» در مشهد، در خصوص ماهیت اعتراضات وال استریت گفت: اعتراض های وال استریت اعتراض هایی است که از سوی عده ای با عنوان 99 درصدی ها به نظام کاپیتالیستی انجام می شود؛ 99 درصد یعنی ما 99 درصد جامعه هستیم و تنها یک درصد از جامعه آمریکا مقیمان بورس وال استریت هستند.

 

وی درباره اصلی ترین محورهای اعتراض معترضان وال استریت گفت: کسانی که جمع شده اند یکی از اعتراض اصلیشان بی عدالتی است که در آمریکا حاکم مي باشد. اعتراض اینها به وضع موجود است؛ یعنی بحث هایی مانند بیکاری و سیاست های اقتصادی اوباما كه همین تعبیر 99 درصد گویاي اين مسئله است.

 

تشکری زاده افزود: اینها می گویند يك درصد از جامعه حاکم بر مقدرات 99 درصد از جامعه هستند و همه ثروت و امکانات دست آنهاست؛ آنها مي گويند ما بیکاریم، دنبال شغل و وضعیت رفاه نسبی هستیم.

 

اين كارشناس مسائل سياسي به بحران مسکن در آمریکا در سال 2006  اشاره و تاکید کرد: همه اینها به بحث وضعیت معیشتی و درآمدی مردم و بیکاری بر می گردد.

 

وی ادامه داد: این بحران ها در آمریکا روز افزون است و صرفا در بعد اقتصادی نخواهد بود و یقینا به ابعاد دیگر هم کشیده می شود؛ اعتراض دیگر آنها بحث نژادی است و اینکه چرا به سیاه پوست ها ستم می شود؛ حتی بحث مسلمانان نيز مطرح شده است.

 

تشکری زاده گفت: آنها در وبلاگ هایی که راه اندازی کرده اند، گفته اند که وضعیت بیکاری و بودجه نظامی آمریکا قابل قبول نیست.

 

اين كارشناس مسائل سياسي تصریح کرد: این مسائل نشان می دهد که خواسته آنها منحصر در یک مسئله اقتصادی نیست؛ ظاهرا ناظر به اکثر مسائلی است که در دنیای غرب می گذرد؛ از نژاد پرستی گرفته تا ادعایی که غرب درباره تروریست بودن مسلمانان مطرح می کنند و اقشار مختلف هم در این اعتراضات حضور دارند.

 

نظام کاپیتالیستی یک نظام کاملا ظالمانه است

 

وی تاکید کرد: مسیر اقتصادی در صحنه بین المللی به گونه ای است که به نظر می رسد یکی از عوامل اصلی فروپاشی آمریکا همین مسائل اقتصادی باشد.

 

تشکری زاده با اشاره به فروپاشی مارکسیم اظهار داشت: از زمان فروپاشی مارکسیسم به دلیل مباحث ظالمانه ای که وجود داشت، پیشگویی فروپاشی آمریکا هم مطرح شد؛ نظام کاپیتالیستی نظامی نیست که بتواند پاسخگوی فطرت بشری باشد و نيازمندی های بشر را تامین کند؛ چراكه یک نظام کاملا ظالمانه است.

 

اين كارشناس مسائل سياسي در ادامه به شاخصه های اقتصادی که وضعیت بدی را در اروپا و آمریکا نشان می دهد و همچنین ورشکستگی چندین بانک آمریکایی اشاره کرد و گفت: به نظر می رسد این بحران، مسئله ای موسمی نباشد و روند آن، روز افزون بوده و هر چه زمان می گذرد، نظام کاپیتالیستی بیشتر ترک بر می دارد.

 

وي در پاسخ به این سوال که چرا تاکنون این فروپاشی تحقق پیدا نکرده است، دو عامل نظام کنترل و قوه قهریه و امپریالیسم خبری و تبلیغاتی را از عوامل آن دانست و بيان كرد: سازمان های اطلاعاتی داخل غرب افرادی که مردم را به اعتراض دعوت می کنند، به نوعی سرکوب می کنند.

 

تشکری زاده افزود: مسائلی هست که سیستم های اطلاعاتی آمريكا آن را مخفی نگه می دارند؛ مثل آن فرقه دیویدیه که کشتار زيادي انجام داد و ابعاد گوناگون آن هم نامشخص است؛ البته احتمال حرکت مشابه برای معترضین وال استریت نیست، چون یقینا تلاش می کنند وجهه بین المللی خود را حفظ کنند؛ اگر اساس حاکمیت صهیونیست ها در آمریکا به خطر افتد، آنگاه باید منتظر حرکت تندی بود.

 

دوگانگی در رفتار غربی ها در همه صحنه ها دیده می شود

 

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: دستگاه خبری غرب وضعیت به وجود آمده در وال استریت را به عنوان آزادی بیان مطرح می کند و اين در صورتي است که 2000 تا 3000 نفري اعتراض دارند؛ غربی ها در تبلیغات خود در مسائلی که در کشورشان اتفاق می افتد، آن را به عنوان مسئله ای طبیعی تلقی می کنند؛ اما اگر مسئله ای مشابه در کشور ما اتفاق بیفتد آن را به عنوان شکاف های عمیق و فروپاشی نظام جمهوری اسلامی و اینکه مردم اصلا آن را قبول ندارند، تبلیغ می کنند.

 

وي ادامه داد: این دوگانگی در رفتار غربی ها در همه صحنه ها دیده می شود؛ هم در صحنه حقوق بشر و هم در صحنه نگاه به مسائل و نيز در صحنه رسانه ها.

 

تشکری زاده  اعتراضات اخیر را نمونه ای از این دوگانگی دانست و افزود: معترضان وال استریت مي خواستند مانند مردم مصر در وال استریت چادر بزنند و با هم پیمان بستند که آنجا بمانند، اما پلیس به نوعی آنها را سرکوب کرد و در رسانه ها اعلام كردند که 700 نفر دستگیر شده اند؛ رسانه های غربی ابتدا آن را منعکس کردند و بلافاصله تغییرش دادند.

 

این کارشناس مسائل سیاسی با بيان اينكه غربی ها عادت دارند مسائل خود را کوچک نشان دهند، تصریح کرد: هر چند وقت یک بار، این وضعیت خود را به شکل اعتراض نشان می دهد؛ هرچند آن را مهار مي کنند تا برای یک مدت ساکت شوند، ولی یقینا از جایی دیگر سر بر خواهد آورد.

 

وی با تاکید بر عدم پایداری این وضعیت در آمریکا گفت: هر چه زمان می گذرد، بالاخره انسان ها به فطرت خود و عدالت که طالب آن هستند، باز می گردند و تحمل نمی کنند، عده قلیلی که اکثر آنها هم یهودی هستند، بر مقدراتشان حاکم باشند.

 

تشكري زاده با اشاره به رفتار سلطه جویانه صهیونیسم در صحنه بین المللی گفت: سیاستمداران غربی در پشت صحنه یهودی ها هستند که این موضوع را همه دنیا فهمیده اند؛ صهیونیسم در اصل ابتدا اروپا و آمریکا و بعد فلسطین را اشغال کرد؛ یعنی صهیونیست ها ابتدا حاکم بر مقدرات مسیحیان شدند و بعد بر دیگر نقاط دنیا چنگ انداختند.

 

اين كارشناس مسائل سياسي به دو نمونه از این موضوع اشاره كرد و اظهار داشت: تعداد بیکاران در آمریکا صد در صد مسیحی هستند و هیچ یهودی در آمریکا بیکار نیست؛ در طبقه بندی مشاغل هم شغل هاي مهم تر در دست یهودیان است و شغل هاي پست تر را به مسیحیان مي دهند.

 

مقابله با جهان اسلام به بهانه تروریسم برای امنیت بخشی به اسرائیل بوده است

 

وي با اشاره به تحمیل هزینه های جنگ های عراق و افغانستان، این جنگ ها را در راستای ایجاد امنیت برای اسرائیل دانست و تصریح کرد: آمریکایی ها بودجه های زیادی را از طریق مالیات دهندگان آمریکایی دریافت می کنند و در اصل ثروت مردم آمریکا را برای اسرائیل هزینه می کنند.

 

تشكري زاده تاكيد كرد: جنگ های عراق، افغانستان و مقابله با جهان اسلام به بهانه تروریسم در واقع برای امنیت بخشی به اسرائیل بوده است.

 

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: کمک های بلاعوض آمریکا به اسرائیل هر سال در حال افزایش است؛ البته اینها رقم هایی است که آشکارا می گویند، یقینا هزینه های پنهانی هم وجود دارد که برای صهیونیسم انجام می شود.

 

وي ادامه داد: این امر باعث تاثیر در اقتصاد آمریکا و رکود زیادی شده است؛ چرا که وقتی هزینه نظامی گری آمریکا سال به سال افزایش پیدا می کند، بودجه نظامی طبیعتا در بودجه های دیگر و هزینه های جاری آمریکا تاثیر می گذارد.

 

ریشه مشکلات اقتصادی دنیا از سیاست های دولتمردان آمریکاست

 

تشکری زاده با اشاره به تاثیرپذیری اقتصاد دنیا از اقتصاد آمریکا، ریشه مشکلات اقتصادی دنیا را سیاست های دولتمردان آمریکا دانست و گفت: متاسفانه اقتصاد دنیا فعلا تکیه به اقتصاد آمریکا دارد كه این بحران موجش به همه جا می رسد؛ در سه سال گذشته شاهد بودیم که بحث ورشکستگی بانک ها و بحران اقتصادی در آمریکا و اروپا ایجاد شد كه موج آن مستقیما به کشورهایی که اقتصادشان به آنها متصل بود، رسید و همه اینها به سیاست های دولت مردان آمریکا بر می گردد.

 

اين کارشناس مسائل سیاسی افزود: اینها مسائلی است که غربی ها تا حدودی متوجه آن شدند؛ کسانی که با این ترکیب بر غرب حاکم هستند، دیدگاه ها، مبانی و رفتارشان ظالمانه و سلطه جویانه است.

 

وي خاطرنشان كرد: تحولات سیاسی و اجتماعی در یک ظرف سیاسی بزرگتری باید دیده شود، تغییر در فرد ممکن است سریع اتفاق بیفتد، ولی تغییر در جامعه کمی کند تر است؛ روشنگری در مقطعی شروع می شود و در مقطعی میوه خود را می دهد.

 

تشكري زاده افزود: تا مدتی غربی ها را با رفاه نسبی ساکت نگه داشتند و از نظر برخی حقوق اجتماعی آنها را تامین کردند، ولی این وضعیت نمی تواند برای همیشه به این شکل دوام داشته باشد. چون نیازمندی های انسان فقط این مسائل نیست، بنابراين وقتی روشنگری می شود که این افراد در حال مکیدن خون شما هستند، طبیعتا مردم اعتراض می کنند.

 

اين کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: این اعتراض ها تا مدتی ممکن است سرکوب شود، ولی در میان مدت بالاخره نتیجه خود را خواهد گذاشت.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره شباهت های بیداری اسلامی و اعتراض های اخیر در وال استریت گفت: این اعتراضات یک بیداری عمومی مردمی است؛ بیداری اسلامی مختصات خاص خودش را دارد؛ اما یک نوع بیداری انسانی هم در صحنه بین المللی شاهد آن هستیم که انسان ها تحمل وضع موجود را ندارند و خواهان یک وضعیت بهتری هستند.

 

تشکری زاده تاکید کرد: اگر بیداری انسانی را بخواهیم به عنوان اصطلاحی در مقابل بیداری اسلامی مطرح کنیم و آن را جایگزین بیداری اسلامی کنیم،  قابل قبول نيست.

 

این کارشناس مسائل سیاسی شاخصه های بیداری اسلامی را معنویت و بهبود وضعیت معیشتی مردم دانست و گفت: ممکن است ظاهر، این باشد که اینها صرفا خواهان بهبود وضعیت معیشتی هستند؛ اما نیازهای معنوی کاملا در صحنه بین المللی دیده می شود، در اين بيداري ها نیاز به دین و توجه به خدا و معنویت کاملا ملموس است.

 

ملت های دنیا بدنبال یک پناهگاه معنوی می‌گردند

 

وي گسترش عرفان های نوظهور را در دلیلی بر همین موضوع برشمرد و اضافه کرد: این مسئله از این منظر مایه امیداواری است که ملت های دنیا نگاهشان به آسمان است و بدنبال یک پناهگاه معنوی می گردند؛ طبیعتا وقتی تقاضایی در بازار ایجاد می شود، عده ای سودجویی می کنند که کالايی تقلبی به مردم بدهند و این نشان می دهد که این تقاضا وجود دارد؛ یعنی در مردم این تشنگی به وجود آمده است که به معنویت احساس نیاز می کنند.

 

تشکری زاده در خصوص بیداری اسلامی در منطقه و کشورهای اسلامی و اعتراضات مردم کشورهای غربی تصریح کرد: این دو از این منظر که مجموعه جوامع انسانی دنبال وضعیت مطلوبی هستند، شباهت دارد؛ اما از این منظر که بیداری اسلامی عاملی باشد برای اعتراضات در اروپا و آمریکا، شباهتی ندارند؛ بحث بیداری اسلامی مقوله ای است در کشورهای اسلامی و اعتراضاتی که در اروپا و آمریکا شکل می گیرد مقوله دیگری است.

 

این کارشناس مسائل سیاسی در پايان گفت: مقام معظم رهبری نيز در بحث بیداری اسلامی فرمودند که جامعه آمریکا و اروپا هم وضع موجود را تحمل نخواهند کرد و وضعیت موجود را بالاخره بهبود خواهند بخشید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار