کد خبر:۱۵۵۴۵۱
يادداشت//
دانشجو باید سیاسی باشد
دانشجو با آسودگی خاطر موشکافانه در رویدادهای سیاسی به تعمق مينشیند و به تبع آن به فعالیت سیاسی ميپردازد.
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو» - بهاره مقدم؛ «دانشجوی سیاسي» از عناوینی است که بارها در کلام ارزشمند حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است که قشر جوان تحصیلکرده می بایست به اتفاقات و اخبار روز حساس بوده، و نسبت به مسائل مورد ابتلای جامعه واکنش نشان دهند.
قشر دانشجو از آن رو که مسئولیت تامین معیشت کسی را بر عهده ندارد نسبت به سایر اقشار جامعه، با مشکلات و تنگناهای کمتری روبروست و همین امر آسودگی خاطر و مجال فراغتی فراهم می آورد تا موشکافانه در رویدادهای سیاسی به تعمق بنشیند و به تبع آن به فعالیت سیاسی بپردازد.
روحیه دانشجویی وابستگی و تقلید صرف را بر نمی تابد و انتقاد و بیان مشکلات و ایرادات از سازمان ها و اشخاص در هر سطح و مقامی که باشند را تکلیف خود می داند؛ چرا که دغدغه از دست دادن موقعیت اجتماعی و مقام و شغل را ندارد و از این حیث هزینه فعالیت سیاسی دانشجو بسیار ناچیز است.
دانشجو به سبب بهره مندی از ویژگی ممتاز جوانی همواره آرمان گرایی واقع بینانه را سرلوحه اهداف خویش قرار داده است و اگر دریابد معادله رسیدن به مدینه فاضله اش، توسط حزب یا افرادی به هم ریخته شود، تحمل نخواهد کرد و در برابر موانع ایستادگی خواهد نمود و در این مسیر از هیچ نیرویی ابا نخواهد داشت.
شاخصه «جوانی» هیجان و احساسات را نیز به امتیازات قشر دانشجو می افزاید که محافظه کاری و مدارا را بر نمی تابد و همواره پویا در مسیر پیشرفت در حرکت است. دانشجو به سبب قرارگیری در محیطی سراسر علمی و در رویارویی با انبوهی از نخبگان، به قدرت تحلیل و تفسیر و بحث دست می یابد، بنابراين توانایی کالبدشکافی وقایع سیاسی و تشخیص سره از ناسره را کسب می کند.
علاوه بر تمام شاخصه هایی که ذکر کردیم تا ثابت کنیم «دانشجو باید سیاسی باشد»، نباید از تکلیف شرعی قشر دانشجو چشم پوشید. دانشجوی ایرانی در نقطه عطفی از حیات علمی خویش، میراث دار مردانگی و بصیرت شهدای جاویدش و رقم زننده اقتدار آینده سرزمین پارس است؛ بنابراين می بایست با بهره گیری از شور و شعور جوانی، فضای علمی و مطالعاتی دانشگاه و تحلیل رویدادهای روز ایران و جهان در مباحثه و مناظره با هم نسلان و نخبگان علمی و سیاسی، به بصیرتی دست یابد که مشعل هدایتش در مسیر پرپیچ و خم حرکت رو به رشد کشور و ملتش باشد.
به فرموده امام خامنه ای (مدظله العالی) بصیرت پیدا کردن کار سختی نیست. بصیرت پیدا کردن همین اندازه لازم است که انسان اسیر دام های گوناگون از دوستی ها، دشمنی ها ، هوای نفس ها و پیش داوری های گوناگون نشود.
انسان همین قدر نگاه کند و تدبرکند، می تواند واقعیت را پیدا کند. مطالبه بصیرت، مطالبه همین تدبر است.
یادآور می شوم که ما در سنگر دانشگاه و در خط مقدم بصیرت افزایی، بنا به فرموده ولی امر مسلمین جهان، مکلف به جهادیم، کاش فردا، از اینکه نقشی در پیشبرد اهداف کشورمان به جرم سکوت و محافظه کاری ایفا نکردیم، شرمسار آیندگان نباشیم!
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰