سي‌امين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر نيز تمام شد ...
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۱۲۲۵
گزارشي از مراسم اختتاميه سي‌امين تئاتر فجر؛

سي‌امين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر نيز تمام شد ...

سي‌امين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر نيز شب گذشته  با معرفي برگزيدگان خود در حوزه‌هاي مختلف در تالار وحدت به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»،
 
تالار وحدت شنبه 22 بهمن

همه جمع هستند بازيگران، كارگردان، طراحان صحنه… اما اگر كمي دقت كنيد مي‌فهميد كه آنهايي كه جايزه بايد بگيرند آمده‌اند و چهره‌هاي ديگر غايبند سايت جشنواره كانديدها را زودتر اعلام كرده است و اكنون همه در انتظار جوايز نهايي هستند درب‌ها باز مي‌شوند و زماني نمي‌گذرد كه سرود جمهوري اسلامي ايران در تالار وحدت طنين‌انداز مي‌شود و تلاوت قرآن مجيد روح دوباره‌اي به حضار مي‌بخشد.

اختتاميه سي‌امين جشنواره تئاتر فجر با رقص گزلي پسر بچه‌هاي هنرمند آغاز مي‌گردد، بعد از كليپي نه چندان باكيفيت از اجراهاي شهرستان و موسيقي زنده، دكتر رحمت اميني، دبير جشنواره به صحنه مي‌آيد او گزارش او را به صورت تصويري ارائه مي‌دهد حضور 26 گروه در بخش ميهمان  و حضور دوباره راديو تئاتر در جشنواره، اجراي همزمان در شهرستان‌هاي البرز، كرمانشاه، گلستان، خراسان شمالي به همراهي نمايشگاه عكس و كارگاه آموزشي و 15 نمايش از كشورهاي تركيه، آذربايجان، تونس، سوئيس و فرانسه، آلمان، مجارستان، ژاپن و چين در بخش بين‌الملل از بخش‌هاي مهم جشنواره بوده است.
 
رحمت اميني در پايان صحبت‌هاي خود از خبرنگاران و دوستان مطبوعات براي انعكاس خبرهاي جشنواره تشكر كرد.
 
حضور موسيقي زنده در صحنه با سرپرستي همايون تارخت و اجراي موسيقي اي ايران با همراهي ايستاده حضار بعد از سخنراني دبير جشنواره به اختتاميه رنگي دوباره داد.

از ديگر قسمت‌هاي زيباي اختتاميه يادبود هنرمندان تئاتري كه در سال 90 از ميان اهالي هنر پركشيدند بود. يادبود هنرمنداني چون استاد جواد زلفقاري و انصاري،‌شاه‌علي سرخ‌آبي، فرانك ميري، قبه زرين و مجيد فروغي كه عكس‌هايي از اين عزيزان پخش گرديد.
 
امير حسين مدرس مجري برنامه با حضور خود بر روي سن كنجكاوي همگان را براي دانستن مجري امسال برطرف كرد.
 
قسمت مهم و تاثيرگذار بخش بزرگداشت 4 تن از بزرگان تئاتر بود شيرين بزرگمهر، احمد جولايي، اسماعيل خلج و جمشيد مشايخي با كليپي در مورد هر يك از اين اساتيد تقدير شد.

تشويق حضار از جمشيد مشايخي چه در زمان پخش كليپ و چه در هنگام دريافت لوح تقدير درخور اين هنرمند پيشكوست تئاتر و سينما بود.
 
اهداي جوايز و لوح يادبود بين عزيزان توسط رحمت اميني، خسرو حكيم‌رابطه، اردشير صالح‌پور و دشت‌گلي انجام گرفت.

جشميد مشايخي حضور هنرمندان را در زمان جنگ ستود و خود را شاگرد تماشاگران دانست.
 
احمد جولايي از محروميت تئاتر شهرستان‌ها سخن گفت و شيرين بزرگمهر اين بزرگداشت را بزرگداشت دانشجويان خود دانست و خواستار تعامل بيشتر جشنواره با دانشگاه شد.

سخنراني وزير ارشاد ، دكتر حسيني در مورد تئاتر مردمي و تئاتر براي اقشار جامعه با نكات قوت جوانان ايران آغاز گرديد حسيني نسل جوان امروز ايران را در دنيا ستود و آنها را در همه زمينه‌ها موفق معرفي كرد.
حسيني در مورد جشنواره سال بعد اشاره كرد در نخستين روزهاي بهمن برنامه‌هاي جشنواره فجر تئاتر و سينما را آغاز خواهيم كرد تا همه اقشار بتوانند از هنر تئاتر و سينما استفاده كنند.

تقدير از مدير كل ارشاد استان كرمانشاه،‌حجت‌السلام آقايي، مدير كل ارشاد استان البرز، آقاي قادر آشنا، مدير كل ارشاد استان خراسان شمالي، وحيد ثابت‌قدم توسط دكتر حسيني و آقاي شاه‌آبادي معاونت گروه هنري بخش ديگري اختتاميه جشنواره تئاتر فجر بود كه بعد از قسمت سخنراني انجام شد.
 
جوايز خاص:
 
اهداي جايزه 70 ميليون ريالي و لوح تقدير از طرف مدير كل پيشگيري اجتماعي و فرهنگي قوه قضائيه به نمايندگي منوچهر اكبرلو به خاطرارتباط مطلوب با مخاطب و تبيين صحيح هنجار اجتماعي به مجموعه عوامل نمايش آدمكش به كارگرداني محمد زوار بي‌ريا تقديم گرديد.

همينطور اثر منتخب داوران دانشجويي در جشنواره سي‌ام به خاطرنوع بودن ايده و پرداختن به مضامين اجتماعي جايزه نقدي 8 ميليون ريال و لوح تقدير را به نمايش ويران به كارگرداني يوسف باپيري توسط سعيد اسدي تقديم گرديد

در بخش مسابقه ايران كانديداي بخش طراحي صحنه اصغر خليلي طرح صحنه نمايش خون رقصه آرش دادگر طراح صحنه نمايش بازگشت افتخارآميز مردان جنگ رضا عباسي و امين سالاري طراحان صحنه نمايش روياي تفديده و شيما ميرحميدي طراح صحنه نمايش به مراسم مرگ دادش خوش اومدين معرفي شدند.
 
دكتر سميعي‌پور لوح تقدير و مبلغ 10 ميليون ريال را به رضا عباسي و امين سالاري براي طراحي صحنه نمايش روياي تفديده و تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و 15 ميليون ريال را به شيما ميرحميدي براي طراحي صحنه نمايش به مراسم مرگ داداش خوش اومدين اهدا نمود.
 
كانديدهاي بازيگري حميدرضا آذرنگ، حسين اميدي، محمدرضا علي‌اكبري، بابك حميديان  و رحيم نوروزي به ترتيب براي بازي در نمايش خون رقصه، به مراسم مرگ داداش خوش اومدين و عشق و عاليجناب معرفي شدند كه مسعود دلخواه نماينده هيئت داوران لوح تقدير و مبلغ 20 ميليون ريال را به گروه بازيگري پري و 15 ميليون ريال جايزه نقدي و لوح تقدير به حسين اميدي براي بازي در نمايش به مراسم مرگ دادش خوش اومدين تقدير نمود.
 
تنديس جشنواره و ديپلم افتخار و مبلغ 20 ميليون ريال به حميدرضا آذرنگ براي بازي در نمايش خون رقصه تقديم شد.
 
بازيگري زن:
 
كانديداها به ترتيب نسيم ادبي، فاطمه رضايي، ثريا شيرزادي، گيتي قاسمي، لادن مصطفوي و آزاده مويدي‌‌فر به ترتيب براي نمايش هاي خون رقصه، چند برش كوچك از كيك تولد الياس، مرگ كه كسب و كار من است، خون رقصه، نويسنده مرده است و چوكاست معرفي شدند.
 
دكتر فريدخت زاهدي لوح تقدير و جايزه نقدي 15 ميليون ريالي را به نسيم ادبي و گيتي قاسمي براي بازي در نمايش خون رقصه و تنديس جشنواره و ديپلم افتخار و جايزه نقدي 20 ميليون ريالي را به ثريا شيرزادي براي بازي در نمايش مرگ كسب و كار من است تقديم كرد.

بخش نمايش‌نامه:
 
كانديداي اين بخش خيرالله تقياني‌پور، سلما رفيعي، صحرا رمضانيان، رضا صابري، آرش عباسي به ترتيب در نمايش‌هاي پري، به مراسم مرگ داداش خوش اومدين، مرگ كسب و كار من است، خون رقصه و نويسنده مرده است معرفي شدند.

استاد خسرو حكيم رابط لوح تقدير و جايزه 20 ميليون ريالي را به خيرالله تقياني‌پور براي نمايش پري و صحرا رمضانيان براي نمايش مرگ كسب و كار من است تنديس جشنواره و ديپلم افتخار و جايزه 30 ميليون ريالي را به سلما رفيعي براي نمايش به مراسم مرگ داداش خوش اومدين تقديم نمود.
 
بخش كارگرداني:
 
كانديداها به ترتيب خيرالله تقياني‌‌پور و جواد نوري، آرش دادگر و سمانه زندي‌نژاد به ترتيب براي كارگرداني نمايش‌هاي عشق و عاليجناب، پري، بازگشت افتخار‌اميز مردان جنگ، به مراسم مرگ داداش خوش اومدين بودند.
 
هادي مرزبان لوح تقدير و جايزه نقدي 20 ميليون ريالي را به آرش دادگر براي كارگرداني نمايش بازگشت افتخارآميز مردان جنگ و حسين پاكدل براي كارگرداني نمايش عشق و عاليجناب و تنديس جشنواره و ديپلم افتخار و جايزه نقدي 30 ميليون ريالي را به سمانه زندي‌نژاد براي كارگرداني نمايش به مراسم مرگ داداش خوش آمدين تقديم نمود.
 
در بخش موسيقي كانديدايي اعلام نشد.

هيئت داوران بخش مسابقه ايران متشكل از هما روستا، مهدي هاشمي، امين تارخت، محمدباقر قهرماني و مسعود دلخواه بر عهده داشتند.
 
بخش بين‌الملل:
 
كانديداي موسيقي مسعود سخاوت‌دوست، گروه dezzel و عليرضا نوشادي به ترتيب براي نمايش‌هاي دوليتر در دوليتر صلح، قصر مه‌الود (ژاپن) و اي قاصد سلطان غريبان مطلب آب معرفي شدند.

ديتر تاپ نماينده هيئت داوران تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ 2 هزار دلار را به مسعود سخاوت‌دوست براي نمايش دوليتر در دوليتر صلح اهدا نمود.

طراحي صحنه:
 
كانديدها به ترتيب رضا مهدي‌زاده، يوشيكا تسواتيو و عبدالله برجسته به ترتيب براي نمايش خيال، قصر مه‌آلود و من ايرج‌ام پسر فريدون با سه قطره خون روي برف معرفي شدند.
 
قطب‌الدين صادقي تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و 2 هزار دلار جايزه نقدي را به يوشيكا تسواتيو براي نمايش قصر مه‌آلود از كشور ژاپن اهدا نمود.
 
بازيگري مرد:
 
در اين بخش با حضور كانديداي بازيگراني چون هوشنگ غبارلو و فيليپ بوي از كشور سوئيس به ترتيب براي نمايش نورگير و خاطرات شب ، تنديس جشنواره و ديپلم افتخار و جايزه 2 هزار  و 500 دلاري توسط دامنيچ كمپل به صابر ابر براي بازي در نمايش ريچارد سوم اهدا گرديد.

بازيگري زن
 
در اين بخش تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و جايزه نقدي 2 هزرار و 500 دلاري با حضور رقيباني چون ستاره پسياني و نفيسه ملكي‌جو، توسط شيرين بزرگمهر به تنلي منتا براي بازي در نمايش بيست هزار فرسنگ زير دريا از كشور ايتاليا اهدا گرديد.
 
بخش نمايش‌نويسي:
 
حميدرضا آذرنگ براي نمايش دوليتر در دوليترصلح ديپلم افتخار و تنديس جشنواره و جايزه نقدي سه هزار دلاري را از كن كامرون گرفت.

در بخش كارگرداني سعيد كشن فلاح، جايزه سه هزار دلاري و تنديس جشنواره را به آتيلا پسياني براي كارگرداني نمايش ريچارد سوم اهداء نمود كه به علت غيبت پسياني دخترش بر روي صحنه آمد.

در بخش جايزه ويژه كانديداي اعلام شده نمايش‌هاي قصر مه آلود از ژاپن و هتل پاراديزو از آلمان و خاطرات شب از سوئيس معرفي شدند كه جايزه 4 هزار دلاري و تنديس جشنواره و ديپلم افتخار به رايزن فرهنگي ژاپن به نمايندگي از گروه نمايش قصرمه‌آلود توسط مجيدسرسنگي تقديم گرديد.

اما جايزه بزرگ به مبلغ 5 هزار دلار و تنديس جشنواره و ديپلم افتخار به آتيلاپسياني براي كارگرداني ريچارد سوم توسط داوود رشيدي اهداء شد.

تا بدين ترتيب جشنواره سي‌ام نيز به كار خود پايان دهد.

داوران بخش بين الملل متشكل از گلاب آدينه، دامنيك كمپل، ديتر تاپ، كن كامرون و سعيد كشن فلاح در سي‌امين جشنواره بين المللي تئاتر فجر شكل گرفته بود. 
 
پربازدیدترین آخرین اخبار