6‌ماه حبس‌قطعي براي جوانفكر/ 29‌بهمن، دادگاه متهمان پرونده فساد بانكي/متهمان بازار سكه و ارز دستگير شدند
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۱۵۵۲
گزارش کامل نشست خبری سخنگوي قوه قضائيه؛

6‌ماه حبس‌قطعي براي جوانفكر/ 29‌بهمن، دادگاه متهمان پرونده فساد بانكي/متهمان بازار سكه و ارز دستگير شدند

سخنگوي قوه قضائيه در نشست خبری امروز خود در خصوص مسائل مختلف از جمله آخرین حکم جوانفکر، زمان دادگاه متهمان فساد بانکی، پرونده فائزه هاشمی و ... با خبرنگاران به گفت وگو پرداخت.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو» حجت الاسلام محسني اژه‌اي بعد از ظهر امروز در بيست و ششمين نشست خبري خود در جمع خبرنگاران ضمن تشكر از حضور حماسي مردم در راهپيمايي 22 بهمن گفت: اين حضور يك بار ديگر وفاداري و حمايت مردم از نظام وارزش هاي الهي و اسلامي را اعلام كرد. وي افزود: در آستانه انتخابات هستيم مدت زيادي براي برگزاري انتخابات باقي نمانده بنابراين اميدواريم باز هم مردم با همين انگيزه و حضور پرشور همه تبليغات دشمن را خنثي كنند.
 
دادستان كل كشور ادامه داد:‌به همه كساني كه دل در گرو اين نظام دارند توصيه مي‌كنم كه خودشان مراقب باشند تا كاري كه دشمن شاد كند انجام ندهند.
 
محسني اژه‌اي افزود:‌اگر كساني باشند كه با بداخلاقي ها و فضاي التهاب و شايعه بخواهند كاري انجام دهند حتما دستگاه‌هاي مختلف از جمله قوه قضايي با آن برخورد مي‌كند.
 
دادستان كل كشور تأكيد كرد: كساني كه بخواهند در امنيت جامعه خدشه وارد كنند نيروهاي امنيتي و نظامي و دستگاه قضايي با آن برخورد خواهد كرد.
 
وي بااشاره به تشكيل ستادهاي ويژه‌ براي جلوگيري از جرايم احتمالي انتخاباتي عنوان كرد: تشكيل اين ستادها بسيار مفيد بوده است؛ ستاد ويژه مركزي جلسات متعددي را با دستگاه هاي مختلف داشته و هدايت هاي براي مراكز ستادهاي استان‌ها داشته اند كه بسيار مفيد بوده اند.
 
محسني اژه‌اي تأكيد كرد:‌به طور معمول همزمان با نزديكي به انتخابات شكايت‌هاي از سوي افراد عليه هم مطرح مي‌شود كه امسال تا به امروز شكايت ها بسيار كم بوده است.
 
دادستان كل كشور در ادامه اين نشست درباره پرونده فساد اقتصاد عنوان كرد: براي 32 نفر از متهمان اين پرونده كيفر خواست تنظيم شده و پرونده به دادگاه ارسال شده است. اژه‌اي ادامه داد: اين پرونده در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامي رسيدگي مي‌شود.
 
وي گفت: همه متهمان مي‌توانند وكيل داشته باشند و با وكيل خود در دادگاه حاضر شده و از اتهمات خود دفاع كنند.
 
سخنگويي قوه قضاييه تأكيد كرد:‌تعدادي از متهمان اطلاع دادند كه وكيل گرفته‌اند و وكيل خود را معرفي كردند و آن دسته از متهمان كه با قرار آزاد شدند نيز مي‌توانند وكيل بگيرند.
 
محسني اژه‌اي تصريح كرد: اگر مانعي غير قابل پيش بيني پيش نيايد شنبه هفته آينده 29 بهمن جلسه دادگاه به‌طور علني برگزار خواهد شد.
 
وي قاضي اين پرونده را با سابقه بيش از 30 سال كار قضاوت معرفي كرد و افزود:‌قاضي اين پرونده آقاي سراج است كه بيش از 30 سال در دادگاه‌هاي مختلف خدمت قضايي كرده است.
 
دادستان كل كشور در ادامه در پاسخ به سوال اين خبرگزاري مبني بر دستگيري مدير يكي از سايت‌ها كه در نوسانات بازار ارز و سكه دست داشته و فردي بهايي است گفت: هيچ كس به خاطر داشتن يك تفكر دستگيري نمي‌شود.
 
محسني اژه‌اي ادامه داد: يك فرد اگر بهايي باشد به صرف بهايي بودن تحت تعقيب نيست اگر فردي جرمي داشته باشد با هر مسلكي دستگير مي‌شود.
 
دادستان كل كشور تأكيد كرد:‌تعدادي از متهمان در اين زمينه دستگيري شده و پرونده ‌انان در مرحله مقدماتي است و هنوز به مرحله قرار مجرميت نرسيده.
 
وي با اشاره به اينكه اظهار نظر اكنون زود است عنوان كرد:‌بايد كار جلوتر برود و تحقيقات انجام شده تا ميزان اتهام مشخص شود.
 
سخنگويي قوه قضاييه يادآور شد: اجازه دهيد تحقيقات بيشتر انجام شود تا پس از آن اخبار و اطلاعات به رسانه‌ها اعلام شود.
 
محسني اژه‌اي در ادامه در پاسخ به سوالي مبني براينه شكست‌ خوردگان بعد از 22 بهمن تلاش مي‌كنند كه به جامعه القا كنندكه قرار است طي هفته جاري تجمعاتي برگزار شود مدعي العموم در اين باره چه اقداماتي كرده عنوان كرد:‌واضح است كه اگر هر فرد و يا گروهي بخواهد اقدامي عليه امنيت و آسايش مردم داشته باشد قانون جلوي آن را مي‌گيرد.
 
وي افزود:‌اين حرف ها براي مردم ما رنگي ندارد و مردم فريب اين كارها را نمي خوردند اما به هر حال كه از فضاي واقعي و يا مجازي اقدامي عليه كشور داشته باشد با او برخورد مي‌شود.
 
دادستان كل كشور عنوان كرد: مدعي العموم خود دادستان هاي استان هستند و به تبع آن هرجا لازم باشد دادستان‌ كل كشور از دادستان‌هاي شهرستان و يا استان پشتيباني مي‌كند.
 
سخنگويي قوه قضايي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آخرين وضعيت پرونده سرپرست روزنامه ايران عنوان كرد:‌در مورد ايشان بيش از يك پرونده مطرح بوده كه براي يكي از آنها حكم 6 ماه حبس صادر و قطعي شده و اين حكم در مرحله تجديد نظر خواهي است.
 
محسني اژه‌اي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه وزير اطلاعات عنوان كرده كه برخي در آستانه انتخابات در صدد ايجاد اخلال در امنيت كشور هستند قوه قضاييه چه اقداماتي دراين باره انجام داده گفت: امسال ستادهاي ويژه‌اي در مراكز استان‌ها ايجاد شده تا درباره تخلفات احتمالي وجرايم انتخاباتي برنامه‌ريزي كنند.
 
وي افزود: ستاد ويژه مركزي و نيز ستاد استان‌ها فعال هستند در اين زمينه با كانديداها و طرفدارانشان صحبت كرديم و در خصوص ساير تخلفات و اتفاقات نيز دادستان مراكز استان‌ها، شوراي تعمين، دستگاه قضايي نيروهاي انتظامي، استانداري‌ها و نيروهاي سپاه جلساتي برگزار شده و براساس گزارشات اعلام شده موارد احتمالي بررسي مي‌شود.
 
دادستان كل كشور در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه در آستانه ايام نوروز با زورگيران چگونه برخورد خواهد شد و آيا برنامه‌اي قاطع براي برخورد با آنان وجود دارد يا نه پاسخ داد:‌هشدارهاي لازم در اين زمينه را نيروي انتظامي مي‌دهد.
 
وي با بيان اينكه طي دوسال اخير نسبت به افراد شرور در بخش‌هاي مختلف اعم از مزاحمين نواميس و زورگيران برخورد جدي صورت گرفته اعم از اينكه اعدام علني و حبس و زنداني شدن براي آنان در نظر گرفته شده است گفت: دستگاه قضايي اقدامات مفيدي در اين زمينه در دستور كار دارد و به شدت با اين موارد برخورد مي‌كند.
 
سخنگوي قوه قضايي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه روابط حقوقي بين دو بانك صادرات و ملي كه در بحث تخلف بانكي دخيل بوده‌اند چگونه خواهد بود عنوان كرد‌:‌در بانك صادرات و ملي تخلف شده و از هر دو بانك افرادي تحت تعقيب و برخي با قرار وثيقه مناسب آزاد هستند.
 
محسني اژه‌اي تأكيد كرد:‌اينكه روابط حقوقي بين اين دو بانك چگونه خواهد بود بحثي است كه بايد در چارچوب قانوني خود بررسي شود. وي يادآور شد: از هر دو بانك بازداشت شده داريم و متهماني تحت تعقيب وجود دارند.
 
دادستان كل كشور در باره دستگيري استاندار اسلامشهر در روز توديع و معارفه استاندار جديد و قديم گفت: نمي‌دانم كه اين پرونده در چه مرحله اي است.
 
وي همچنين در پاسخ به اينكه آيا درباره ترور شهيد احمدي‌روشن كه اسرائيل در آن دست داشته آيا شكايتي در دادگاه جهاني لاحه ارائه مي شود يا نه گفت: اقداماتي كه تروريست‌هابه حمايت از امريكا و اسرائيل انجام مي‌دهند مدت‌ها است كه از جانب ما در سازمان‌هاي بين المللي تحت پيگيري است و اين مسئله مدتي است كه تشديد يافته است و در اين زمينه كميته‌هاي مشتركي با حضوربعضي از دستگاه ها از جمله وزارت اطلاعات و قوه قضاييه تشكيل شده است.
 
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوال ديگر خبرگزاري دانشجو مبني براينكه حكم 6 ماه حبس براي فائزه هاشمي آيا تنها به جرم مصاحبه با رسانه‌هاي ضدانقلاب بوده يا تمام جرايم وي از جمله حضور در تجمعات و تبليغ عليه نظام بوده را شامل مي‌شود گفت: در اين كيفر خواست دو مورد را مطرح كرده‌بودند كه هنوز چون حكم قطعي نشده اين دو مورد را اعلام نمي‌‌كنم تا حكم قطعي شود اين دو مورد را اعلام مي‌كنيم.
 
محسني اژه‌اي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه علت اصلي فساد اقتصادي ضعف نظارتي يا روابط قدرت و ثروت بوده است گفت: در اين پرونده تنها عامل اين دو نيست بلكه هر دو اين عوامل از جمله ضعف نظارت و نفوذ قدرت و ثروت بي‌تأثير نبوده اما عوامل ديگر هم در‌آن نقش داشته اند.
 
وي يادآور شد:‌ كساني كه اين مسئله را آسيب شناسي مي‌كنند حتما اين دو مورد را نيز در نظر خواهند گرفت.
 
سخنگويي قوه قضاييه در پاسخ به سوالي مبني بر زمان تشكيل دادگاه ويژه كودكان و ارزيابي خود از تشكيل چنين دادگاهي گفت: بارها گفته ام افرادي كه خودشان نمي‌توانند از خودشان دفاع كنند و يا از طرف نزديك‌ترين كسانشان مورد آزار و اذيت قرار مي‌گيرند دادگاه از آنها حمايت بيشتري مي‌كند.
 
محسني اژه‌اي افزود: ما بايد حتما يك حمايت لازم و كافي نسبت به كودكان و يا كساني كه نمي‌توانند دفاع لازم را از خودشان داشته باشند ايجاد كنيم.
 
وي خاطرنشان كرد: قانون وقتي ابلاغ شود دستگاه قضايي موظف است كه ساز و كار اجر ايي آن را بينديشد.
پربازدیدترین آخرین اخبار