شاه‌آبادي: مشكل ادبيات داستاني آميختگي با سياست است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۱۶۵۴
نخستين همايش داستان كوتاه - 1

شاه‌آبادي: مشكل ادبيات داستاني آميختگي با سياست است

دبير همايش داستان كوتاه درهم‌ريختگي و آميختگي با موضوع سياست را مشكل ادبيات داستاني ما كه شامل رمان و داستان كوتاه است، دانست.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، حميد شاه‌آبادي صبح امروز در مراسم همايش داستان كوتاه در پژوهشگاه جهاد دانشگاهي گفت: ادبيات داستاني ايران با سياست متولد شده و اين ويژگي همچنان با اين نوع از ادبيات ادامه مي‌يابد.

وي افزود: ادبيات داستاني ايران با كتاب «مكالمه سياح ايراني و شخص هندي» كه رساله نامبرده شده منتهي به نهضت مشروطيت است، شروع مي‌شود كه اين كتاب شامل مكالمات سياسي سياح ايراني و شخصي هندي است.

دبير همايش داستان كوتاه ادامه داد: «سياحت نامه ابراهيم بيگ» اولين داستان كوتاه ايرانيان است كه ما شاهد گرايش سياسي در آن هستيم و در سه جلد منتشر شده است.

شاه‌آبادي به كتاب «مسالك المحسنين» نيز اشاره كرد و گفت: اين كتاب نيز موضوعي سياسي و اجتماعي دارد.

وي يادآور شد: با روي كار آمدن رضاشاه با نوع خاصي از ادبيات داستاني مواجه شديم و آن استفاده از ايماء و اشاره و نشانه است كه نويسندگان حرف‌هاي خود را بيان مي‌كنند و در پهلوي دوم اين امر ادامه پيدا كرد و شاهد اشارات سياسي بر ادبيات بوديم.

دبير همايش داستان كوتاه درهم‌ريختگي و آميختگي با موضوع سياست را مشكل ادبيات داستاني ما كه شامل رمان و داستان كوتاه است، دانست.

شاه‌آبادي ادامه داد: در دهه 50 رضا براتمي در مقاله‌اي به‌عنوان «ادبيات در عصر شب» موضوع سياسي را همواره به عنوان نظريه‌اي تئوري با استفاده از نمادها و كلمات در جايي غير از جاي خودش بيان كرد.

وي نبود نهادهاي سياسي مفيد و مؤثر و فعال را دليل اين دانست كه ادبيات داستاني بار سياست را بردوش خود بكشد.

دبير همايش داستان كوتاه در پايان خاطرنشان كرد: اگر در جامعه‌اي نهادهاي سياسي در جاي خود قرار بگيرند ما شاهد فرود سياست در نوشته‌هاي داستاني خود نخواهيم بود.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار