آیین‌نامه نمی‌تواند در آموزش عالی تحول ایجاد کند
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۱۹۶۴
معاون آموزشی دانشگاه شریف:

آیین‌نامه نمی‌تواند در آموزش عالی تحول ایجاد کند

معاون آموزشی دانشگاه شریف گفت: برای تغییر و تحول در آموزش عالی، باید با تدبیر و اندیشه عمل کرد و در مورد حوزه‌های تحول مراقب بود.
به گزارش گروه علمي«خبرگزاري دانشجو»، دکتر میر‌عمادی معاون آموزشی دانشگاه صنعتی‌شریف در نشست هم‌اندیشی معاونان آموزشی دانشگاه‌های برتر کشور که در وزارت علوم و به عنوان پیش‌نشست همایش «آموزش عالی، الزامات تحول در آموزش فنی و مهندسی» به منظور بررسی فلسفه و اهداف این همایش برگزار شد، گفت: با وجود اینکه می‌دانیم در آموزش عالی به تحول نیاز داریم، باید مراقب باشیم اینگونه تحولات شامل مواردی که نیاز به تحول ندارند و مسیر درستی را طی می‌کنند نشود.
 
دکتر قاسم میرعمادی ضمن تاکید بر اهمیت شناسایی نقاطی که نیاز به تحول و اصلاح دارند، افزود: در بسیاری حوزه‌ها نیاز به تحول نیست؛ چرخ‌ها می‌چرخد و همین چرخش چرخ‌هاست که باعث شده دستاوردهایی ارزنده در حوزه‌های علم و فناوری داشته باشیم.
 
معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های دولتی را به عنوان نیروهای  تحول برشمرد و اظهار داشت: آیا فقط با آیین‌نامه می‌توانیم این نیروها را فعال کنیم؟ اگر چنین بیندیشیم درست فکر نکرده‌ایم، باید فکر کرد چگونه می‌توان این ظرفیت علمی را به حرکت درآورد.
 
وی  افزود: لازم است یک سازمان طراحی شود که به این مسائل بپردازد و بررسی کند که تحول و تغییر از کجا باید شروع شود.
 
عضو هیئت‌علمی دانشگاه شریف در مورد وضعیت فعلی دانشگاه‌ها گفت: در حالیکه در دانشگاه‌‌های کشور‌های صنعتی، دروس جدید به سرعت وارد سرفصل‌ها و رشته‌های جدید به‌سرعت متولد می‌شوند، به نظر می‌رسد دانشگاه‌های ما در این زمینه خیلی خشک و انعطاف‌ناپذیر هستند.
 
دکتر میرعمادی افزود: باوجود تحولاتی که امروزه در حوزه‌های‌علم و فناوری مطرح است، گاهي تا 50درصد عناوین درسی دانشگاه‌های مطرح جهان در طول یک دوره 20ساله عوض شده و بسیاری دروس جدید تعریف شده‌اند که در تحول ساختار دانشگاه‌ها باید به این موضوع توجه شود.
 
دکتر میر‌عمادی گفت: «در بحث بازنگری سرفصل دروس دانشگاه باید بررسی کرد که تعریف بازنگری چیست. آیا به این معناست که سرفصل‌های دانشگاه‌های برتر جهان را مبنا قرار دهیم یا اینکه با شناخت و تحلیل نیازهای کشور و به‌ویژه صنعت داخلی، تصمیم‌گیری کنیم؟
 
وی افزود: فقط نباید به دنبال الگوهای موفق خارج از کشور بود و گمان کرد که همه آنها در کشور ما جواب می‌دهد.
 
وي ادامه داد: مشکل اساسی ما در دانشگاه‌های صنعتی مهارت‌آموزی است که ناشی از ضعف شدید آزمایشگاه‌ها است که در بدترین شرایط ممکن قرار دارند.
 
دکتر میرعمادی در پایان به لزوم توجه به مباحث بین‌رشته‌ای اشاره کرد و افزود: مسئله دیگری که می‌تواند در ارتقای علمی کشور نقش داشته باشد توجه به مباحث بین‌رشته‌ای است که در کشور ما مغفول است ، اگر دانشگاه بخواهد پاسخگوی نیاز صنعت باشد باید حوزه‌های بین‌رشته‌ای را به جد و با برنامه مورد توجه قرار دهد.
 
لازم به ذکر است همایش «آموزش عالی؛ الزامات تحول در آموزش فنی و مهندسی» در اسفندماه امسال در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود.
 
علاقمندان براي کسب اطلاعات بیشتر می‌‌توانند به سایت همایش به آدرس Higheredu.ir مراجعه کنند یا با دبیرخانه همایش از طریق شماره 66065139 تماس بگیرند.
پربازدیدترین آخرین اخبار