مدیر عامل شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: بر اساس برنامه پنجم، مقرر شده بود ظرفیت تولید نفت كشور به چهار میلیون و 100 هزار بشكه در روز برسد كه بهدلیل عدم تامین منابع مالی مورد نیاز، این هدف به طور كامل محقق نشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، هرمز قلاوند امروز در نشستی خبری در حاشیه دومین روز برگزاری هفدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران، تهیه دكلهای حفاری، تامین تلمبه های درون چاهی و افزایش ضریب برداشت را از مهمترین اقدام های مدنظر برای حفظ سطح تولید نفت از میادین تحت پوشش این شركت عنوان كرد.
وی با اشاره به روند فعالیت ها در مناطق نفت خیز جنوب گفت: 60 مخزن نفتی و 80 میدان نفتی و گازی در مناطق نفت خیز جنوب وجود دارد و عمده تولید نفت در این منطقه مربوط به 45 میدان است.
مدیرعامل شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب يادآور شد: در سال جاری 65 دستگاه تلمبه درون چاهی در چاه های نفت و گاز تحت پوشش این شركت نصب و راه اندازی می شود.
قلاوند با بیان اینكه برای توسعه میادین نفت و گاز باید چاه های بیشتری حفر شود، افزود: درحال حاضر، سه میلیون بشكه از نفت تولیدی كشور برابر با 80 درصد و حدود 110 میلیون متر مكعب گاز معادل 16 درصد از گاز تولیدی كشور، در مناطق نفت خیز جنوب تولید می شود.
وی با بیان اینكه یك میلیون و 800 هزار بشكه نفت را پنج شركت اصلی تولیدكننده نفت تولید و به پایانه خارك منتقل می كنند، تاكيد كرد: علاوه بر این، خوراك پالایشگاههای كشور از قبیل پالایشگاه های تهران، اصفهان، بندرعباس و شیراز را این شركتها تامین می كنند.
مدیر عامل شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینكه 40 هزار نفر نیروی شاغل در این شركت در خط مقدم جهاد اقتصادی و عرصه تولیدی كشور قرار دارند، بيان كرد: باید به سمت تولید پایدار نفت حركت كنیم؛ زيرا تولید دارای نوسان، اقتصادی نیست.
قلاوند با اشاره به برنامه پنج ساله چهارم توسعه كشور اظهار داشت: بر اساس این برنامه، مقرر شده بود ظرفیت تولید نفت كشور به چهار میلیون و 100 هزار بشكه در روز برسد كه به دلیل عدم تامین منابع مالی مورد نیاز، این هدف به طور كامل محقق نشد.
وی افزود: از آن زمان تاكنون راهكارهای مختلفی برای تامین منابع مورد نیاز این صنعت اجرا شده است تا وضعیت فعلی تولید حفظ شود.
مدیر عامل شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب همچنین گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه كشور، باید قبل از هر چیز سطح تولید سال 1389 حفظ شود و این امر با توجه به اینكه اكثر مخازن ما در نیمه دوم عمر خود قرار دارند، بسیار دشوار است؛ زيرا همانند هر جای دیگر جهان این چاه ها با افت فشار مواجه هستند.
به گفته قلاوند برای حفظ تولید فعلی باید ناوگان دكلهای كشور كه در حال حاضر كمتر از 120 دستگاه است، افزایش یابد.
وی افزود: تعداد دكلهای حفاری مناطق نفت خیز جنوب بین 36 تا 39 دستگاه بود كه در سال گذشته این تعداد به 46 دكل افزایش یافت.
مدیر عامل شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب همچنین تامین تلمبه های درون چاهی را از دیگر راهكارهای حفظ و افزایش سطح تولید عنوان كرد و گفت: طی سالهای آینده 90 دستگاه تلمبه درون چاهی وارد ناوگان می شود كه تاكنون سه قرارداد برای رسیدن به این هدف منعقد شده است.
قلاوند با بیان اینكه در سال گذشته 10 دستگاه تلمبه درون چاهی نصب و راه اندازی شد، ادامه داد: امسال 65 دستگاه تلمبه درون چاهی تهیه و در چاههای كشور نصب و راه اندازی می شود.
وی افزایش ضریب برداشت از چاهها را از اهداف مناطق نفت خیز جنوب ذكر كرد و گفت: حدود 70 درصد از چاههای ما از نوع كربناته هستند و افزایش ضریب بازیافت آنها نیازمند بهرهگیری از تكنولوژی روز است.
مدیر عامل شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب میانگین ضریب بازیافت چاههای كربناته را 15 درصد ذكر كرد و افزود: البته در برخی از مخازن كربناته در بندر عباس، ضریب بازیافت به 35 درصد هم می رسد.
به گفته قلاوند این در حالی است كه ضریب بازیافت چاههای ماسه سنگی حدود 45 درصد است.
گفتني است، هفدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران تا روز جمعه، یكم اردیبهشت ماه به كار خود ادامه می دهد.