کد خبر:۱۸۴۵۷۴
گزارشی از وضعيت كتابخانه‌هاي دانشگاهي؛

كتابخانه دانشگاه اميركبير؛ کتابخانه‌ای با عنوان تخصصی اما در حد عمومی

کتابخانه مرکزی دانشگاه امیرکبیر اولین و بزرگ‌ترین کتابخانه تخصصی فنی و مهندسی شهر تهران مي‌باشد که هنوز نتواسته به‌ صورت تخصصی و جامع به دانشجویان خدمات ارائه دهد و در حد یک کتابخانه عمومی باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در هفته کتاب قرار را بر این گذاشتیم که به معرفی کتابخانه دانشگاه امیرکبیر به عنوان یک مرکز تحقیق برای دانشجویان مهندسی بپردازیم؛ به همین منظور به سراغ  کتابخانه مرکزی دانشگاه رفتیم تا از احوالات این کتابخانه از زبان دانشجویان باخبر شویم. 
 
کتابخانه دانشگاه امیرکبیر در چند سال گذشته، وضعیت نابسامانی داشته است، اما از سال 88 به بعد با احداث اولین و بزرگ ترین کتابخانه مرکزی فنی و مهندسی توسط شهرداري تهران در دانشگاه امیرکبیر، اين كتابخانه فعالیت خود را از سر گرفت.
 
اين كتابخانه با رویكرد توسعه فرهنگ، مطالعه، تحقیق و پژوهش و معطوف بر ایجاد یك منبع عظیم و غنی اطلاعاتی، علمی و تخصصی در حوزه فنی و مهندسی فعالیت خود را آغاز کرد.
 
این کتابخانه در فضایی به وسعت ۱۶ هزار مترمربع، در ۹ طبقه و مجاور ضلع شمال شرقی دانشگاه به نام «شهید علی صبوری»، یكی از شهدای والامقام دانشگاه صنعتی امیركبیر نامگذاری شد و در اختیار دانشجویان قرار گرفت.    
 
کتابخانه شهيد صبوري دارای 9 طبقه است که این طبقات به سالن مطالعات، ساختمان اداری و مخزن کتاب های تخصصي، مرجع و پایان نامه ها تقسیم شده است. 

این کتابخانه مانند بسیاری از کتابخانه های دانشگاه های کشور مشکلاتی دارد که دانشجویان از مشکلات آن می گویند.
 
این کتابخانه در آذر ماه سال 88 تجهيز شد و تنها کتاب های کتابخانه قبلی به آن اضافه گرديد که با توجه به گسترش فضا، باید حجم کتاب های فنی و مهندسی آن افزایش پیدا کند.
 
یکی از مهم ترین مشکلاتی که دانشجویان با آن مواجه هستند، این است که كتابخانه شهيد صبوري در بخش کتاب های مرجع و لاتین کمبودهایی دارد که در شان دانشگاه امیرکبیر نیست.
 
جست‌وجو در کتابخانه این دانشگاه به صورت الکترونیکی انجام می شود و سیستم های زیادی برای استفاده کاربران وجود دارد، ولی نتایج جستجو همواره ضعیف است و باید توجه بیشتری به این امکانات شود.
 
کتابخانه مرکزی دانشگاه امیرکبیر از مشکلات سایر کتابخانه هاي دانشگاه ها که با مشکل کمبود کتاب، مجلات و منبع تخصصي مواجهند، بی نصیب نمانده و با آن دست به گريبان است.
 
از نکات جالب جست‌وجوی الکترونیکی این کتابخانه می توان به رزرو کردن کتاب ها اشاره کرد؛ به این معنا که در صورت نبود کتاب مورد نظر یا داشتن مخاطبان زیاد، دانشجویان و کاربران می توانند با رزرو کتاب از این دسته از منابع استفاده کنند.
 
به دلیل اینکه در زمان امتحانات بار ترافیکی مطالعات دانشجویان زیاد می شود، ساعت کار کتابخانه افزایش می یابد و ساعت مطالعه از صبح تا غروب و برای تمامی دانشجویان آزاد می گردد؛ به این معنا که ساعت مطالعه، در زمان امتحانات تا 12 شب یا پاسی از نیمه شب تمدید می شود.
 
این کتابخانه از نظر دسترسی منابع برای پایان نامه دانشجویان در سال های گذشته با محدودیت هایی مواجه بود؛ یعنی مطالعه پایان نامه در سال های گذشته فقط با کسب اجازه استاد راهنما میسر می شد که این معضل نیز در حال از بین رفتن است، ولی همچنان ادامه دارد.
 
به دلیل اینکه تنها کتابخانه تخصصی فنی و مهندسی در شهر تهران، کتابخانه دانشگاه امیرکبیر است، مسئولان فرهنگی دانشگاه سعی کرده اند تا جایی که امکان دارد آرشیو کتاب های تخصصی را در اختیار دانشجویان قرار دهند و آن را غنی کنند.
 
یکی از مهم ترین مزایای دانشگاه امیرکبیر، داشتن کتابخانه مجزا براي هر دانشکده به صورت تخصصی است که اين اقدام کمک بسزایی به دانشجویان رشته های مختلف کرده؛ دانشجویان پس از مطالعه کتاب های کتابخانه مرکزی دانشگاه، در صورت نياز به مطالعه تخصصی و دسترسی به اطلاعات بیشتر می توانند با حضور در کتابخانه های تخصصی دانشکده های دانشگاه از اطلاعات دیگر در زمینه مورد نظر نیز بهره‌مند شوند.
 
در کتابخانه مرکزی، برخلاف کتابخانه های دانشکده ها، آن چنان در مورد موضوعات تخصصی رشته ها کار نشده است، بنابراين وجود کتابخانه های تخصصی در دانشکده های مختلف دانشگاه باعث شده کتابخانه فنی و مهندسی دانشگاه راه تخصصی و عمیق شدن را در پیش بگیرد.
 
کتابخانه دانشگاه امیرکبیر نسبت به سال های گذشته بسیار بهتر شده است؛ زیرا علاوه بر اینکه ساختمان مناسبی برای مطالعه دانشجویان دانشگاه در نظر گرفته شده، سالن مطالعه آن افزایش يافته و مجزا گرديده؛ همچنين آرشیو کتابخانه بیشتر و غنی تر شده است.
 
در مجموع می توان به این نتیجه رسید که فضای مطالعه مناسبی در کتابخانه دانشگاه امیرکبیر برای مطالعه وجود دارد، از نظر تنوع موضوعات متناسب با رشته های مختلف و منابع پایان نامه ها برای استفاده دانشجویان مناسب بوده و چون به عنوان کتابخانه تخصصی فنی و مهندسی مطرح است، باید از نظر تعداد و مقدار آرشیو و کتاب های خود با فضای علمی جهان بروز شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار