
کد خبر:۱۸۶۱۱۷
نگرانیقطر از نقش میانجیگرایانهعربستان درحوزهخلیجفارس
با نزدیک شدن به نشست کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، نگرانی قطر از نقش میانجی گرایانه عربستان در این شورا بیشتر می شود.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از الراصد، با نزدیک شدن به نشست جدید کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، نگرانی قطر از نقش میانجی گرایانه عربستان در میان اعضای این شورا بیشتر میشود.
این در حالی است که پس از شروع بهار عربی کشورهایی مثل كويت، بحرين، قطر، امارات، عمان و عربستان از فراگیر شدن این موج میترسند و هر گونه اقدامی اعتراض آمیز در کشورش هایشان را با سرکوب مواجه میکردند.
برخی کشورهای شوراي همكاري خليج فارس كه متشکل از امارات، عمان و عربستان ،كويت، بحرين، قطر، است، نگران دخالت عربستان در این کشورها هستند.
همکاری دولت سعودی در سرکوب معترضان بحرینی به گسترش نفوذ و سیطره این کشور ر خلیج فارس منجر می گردد.
در این بین کشور قطر بسیار نگران این موضوع می باشد زیر قطری که به فکر توسعه دادن حوزه نفوذ خود و حتی کودتا در عربستان بوده است در حال حاضر به دنبال جلوگیری از این معضل جدید می باشد.
مسئولان بلند پایه قطری اعلام کرده اند که، عربستان سعودی در حال تدارک برنامه فراگیر به منظورتیره کردن روابط میان کشوره های حوزه خلیج فارس و نفوذ خود به عنوان کشوری میانجیگر می باشد.
چندی پیش منابع خبری عربی زبان خبر از کشف مدارکی دادند که کشور کوچک قطر با در پیش گرفتن سیاست توسعه طلبانه به ایجاد کودتایی در عربستان سعودی می اندیشد.
کشورهی عربی حاشیه خلیج فارس سابقا به شکل سنتی تحت سیطره و نفوذ سعودی ها قرار داشته اند، اما کشور قطر طی سال های اخیر بدنبال بیرون امدن از زیر این سیطره و ایفای نقش بیشتر در تحولات منطقه ای و جهانی بوده است، از این رو قطری ها گه گاه مواضع متفاوتی نسبت به سعودی ها در قبال تحولات منطقه می گیرند.
روابط نسبتا مسالمت آمیز امیر قطر با ایران و حمایت از انقلاب های عربی منطقه و همچنین وجود برخی اصلاحات در این جزیره خلیج فارس از جمله اقدامات قطر در این زمینه بودهاست که اختلافات شدیدی را میان حکام قطری و سعودی ایجاد کرده است.
این کشور در تلاش است از سویی با نزدیکی هر چه بیشتر با ایالات متحده بتواند منافع این ابر قدرت را در منطقه تامین نماید و خود را به عنوان جایگزین سعودی ها تحت عنوان حافظ منافع آمریکا در منطقه معرفی نماید.
همچنین شبکه الجزیره بارهای متوالی به انتقاد از پادشاهان حاکم عربستان پرداخته که در پی این اقدام عربستان به قطر اعتراض کرده و مسئولیت آن را متوجه قطر دانسته است.
وجود چنین اختلافاتی کافی است تا کشور قطر به مقابله با اهداف میانجیگرایانه عربستان در کشورهای حوزه خلیج فارس برخیزد و با دورنگری بیشتری سیاست های این کشور را تحت نظر داشته باشد.
گفتنی است، با وجود تلاش های آل ثانی جهت نفوذ بیشتر در منطقه و گرفتن ژست دموکراتیک، این کشور هنوز فاقد بسیاری از عناصر یک کشور دموکراتیک می باشد و نظام پادشاهی در آن حاکم می باشد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.