کد خبر:۱۸۷۶۳۳
بازارهای مالی خود را برای خروج یونان از حوزه یورو آماده می کنند
بازارهای مالی در حالی خود را برای خروج یونان از حوزه یورو آماده می کنند که مسئولان اروپایی تدوین سناریوی خروج این کشور را تکذیب می کنند، از سویی دیگر مردم نیز پول های خود را از بانک ها خارج می کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از شبکه فرانس بیست و چهار ، هر چند خروج یونان از حوزه یورو همچنان یک فرضیه به شمار می رود اما در بازار مالی لندن، «دراخما» واحد پول سابق یونان در کنار یورو و سایر ارزها قرار گرفته است.
این واحد پولی که با «جی آر دی» شناخته می شود در یکی از سالن های بورس لندن در کنار سایر ارزها جای داده شده است.
کارکنان بورس لندن بر این باورند که خروج یونان از حوزه یورو و بازگشت به دراخما دیگر یک فرضیه نیست.
آندرو ادواردز دبیر کل ئی تی ایکس کاپیتال می گوید: ما دراخما را وارد سیستم خود کرده ایم و کلیه نرم افزارهای کنترل خود را برای مبادلات با دراخما و ارزیابی این واحد پولی آماده کرده ایم.
لوکاس رودولوز کارگزار بورس می گوید: اخباری که روزانه از این کشور منتشر می شود همه نشان دهنده خروج این کشور از حوزه یوروست. بعنوان مثال اعلام خبر بیرون کشیدن هفتصد میلیون یورو سپرده از بانک های یونان تاثیر بسیاری بر بازار دارد و نشان می دهد مردم اعتماد خود را نسبت به نظام بانکی از دست داده اند.
بازارهای مالی پیش بینی می کنند ارزش دراخما پنج برابر ضعیف تر از زمان ورودش به حوزه یورو خواهد بود.
خروج پول از بانک ها
با برداشت صدها ميليون يورو از بانک های يونان، بانک مرکزی اروپا، اعطای وام به بانک هايی که تصور می شود نمی توانند بدهی خود را بپردازند، متوقف کرده است. اما تحليلگران می گويند، به نظر نمی رسد برداشت از حساب ها، منجر به تخليه کل نقدينگی بانک ها شود. بسياری از مردم يونان می گويند يک انتخابات ديگر تنها به عمق فاجعه اضافه خواهد کرد.
رييس جمهوری يونان با اشاره به نابسامانی اقتصادی اين کشور می گويد تنها در روز دوشنبه هفته گذشته، مردم نزديک به ۹۰۰ ميليون يورو، از حساب های بانکی خود در آن کشور برداشت کرده اند.
از سوی ديگر در حاليکه بحران مالی و اقتصادی و احتمال خروج يونان از اتحاديه اروپا، آينده اين اتحاديه را به ترديد کشانده است، پس از دو روز مذاکره، سران ۸ کشور بزرگ اقتصادی جهان به اجلاس خود در «کمپ ديويد» در نزديکی واشنگتن پايان دادند. سران آمريکا، کانادا، آلمان بريتانيا، فرانسه، ايتاليا و روسيه، موسوم به گروه ۸، با صدور بيانيه ای اعلام کردند که در مورد اهميت بازسازی و ثبات اتحاديه اروپا به توافق رسيده اند. آنها همچنين ابراز تمايل کردند که يونان در اتحاديه اروپا باقی بماند، و از آتن خواستند تا به تعهدات خود عمل کند.
برای احيا و تقويت اقتصادی و بمنظور مقابله و جلوگيری از گسترش بحران مالی و اقتصادی اروپا، سران گروه ۸ رشد اقتصادی و ايجاد کار را ضروری خواندند و متعهد شدند که بازسازی و رشد اقتصادی را در صدر برنامه های اقتصادی خود قرار دهند، بدون آنکه برای انجام اينکار به راه حل مشترکی دست يابند.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، نيز که همواره از سياست صرفه جويی پشتيبانی کرده است، گفت که سران گروه ۸ موافقت کردند که ضمن متعادل کردن بودجه، تلاش خود را متمرکز بر رشد اقتصادی کنند. ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، هشدار داد که بحران مالی اتحاديه اروپا در وضعيتی اضطراری است، و خواستار اقدامات قاطع و فوری در مقابله با چالش های فزاينده مالی و اقتصادی شد.
در همين حال فرانسوآ اولاند، رييس جمهوری فرانسه، و خوزه مانوئل باروسو، رييس کميسيون اتحاديه اروپا، روز شنبه در پايان اجلاس سران گروه ۸، خواستار ابقای يونان در اتحاديه اروپا شدند. آقای باروسو گفت که با تمام امکانات تلاش خواهد تا از خروج يونان از اتحاديه اروپا جلوگيری کند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰