احمدی گفت: تلاش شده تا از تمام ذینفعان و صاحب نظران حوزه صنعت و معدن برای حضور در دبیرخانه برگزاری همایش های روز صنعت و معدن دعوت بعمل آید و در صورتی که دستوری از مقام ارشد برای اجرای یک بخشنامه صادر شود به آن رسیدگی می کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، فریدون احمدی روز سه شنبه در نشستی خبری با اشاره به برگزاری روز صنعت و معدن در دهم تیر ماه سال جاری، اظهار داشت: با برنامه ریزی های صورت گرفته امسال به جای این كه تنها در یك روز وضعیت صنعت مورد توجه قرار گیرد، در قالب دهه تولید ملی و در طول 10 روز به بررسی مسائل این بخش خواهیم پرداخت.
وی افزود: در این 10 روز همایش های مختلفی در این خصوص برگزار خواهد شد كه از جمله آنها می توان به همایش منابع مالی و انسانی برای توسعه ملی، معدن و فن آوری، تولید ملی و كار و بهره وری اشاره كرد.
وی ادامه داد: در روز ملی صنعت و معدن نیز در مجموع از 69 نفر از برترین های این حوزه تقدیر بعمل خواهد آمد كه از بین صنایع نساجی، فلزی، ماشین سازی، برق و الكترونیك، واحدهای معدن و معدنكاری، مراكز تحقیقاتی، فنی و مهندسی، دانش بنیان، صنایع و فن آوری های پیشرفته و چهار پیشكسوت حوزه صنعت و معدن انتخاب خواهند شد.
احمدی در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در ارتباط با نحوه تعامل با صنایعی که با ظرفیت پایین به فعالیت خود ادامه می دهند، گفت: تعامل با این صنایع همیشه وجود دارد و اختصاص به روز و دهه خاصی ندارد.
وی با اشاره به قرائت بیانیه ای در خصوص نتایج همایش های برگزار شده در روز صنعت و معدن گفت: تلاش شده تا از تمام ذینفعان و صاحب نظران حوزه صنعت و معدن برای حضور در دبیرخانه برگزاری این همایش دعوت بعمل آید و اگر در ارتباط با این صنایع دستورالعملی از مقام ارشد در این همایش ابلاغ شود آنرا جمع بندی و اجرا می کنیم.
معرفی 69 واحد نمونه
در ادامه هادی غنیمیفرد عضو ستاد برگزاری مراسم روز ملی صنعت و معدن نیز در این نشست با تاکید بر لزوم ارتقای کیفی تولیدات داخل گفت: امسال برای ارزیابی افرادی که در عرصه تولید فعال هستند یک کارگروه خاص ایجاد شده و تولیدکنندگان با ارائه فرمهای خوداظهاری، اطلاعات مربوط به خود را برای ارزیابی در اختیار کارگروه قرار میدهند.
وی ادامه داد: در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن از واحدهای صنعتی موفق تقدیر خواهد شد که از جمله آنها میتوان به 11 واحد صنایع فلزی، 5 واحدنساجی، 6 واحد ماشینسازی، 6 واحد برق و الکترونیک و 4 صنعت پیشکسوت اشاره کرد.
غنیمی فرد گفت: در این مراسم از واحدهای تحقیقاتی، مراکز فنی و مهندسی، طرحهای دانشبنیان و شهرکهای صنعتی موفق تقدیر میشود.
به گفته وی، در مجموع امسال 69 واحد نمونه صنعتی، معدنی، تحقیقاتی، دانشبنیان و شهرک صنعتی تقدیر خواهد شد.
سوگندنامه تولیدکنندگان برای عرضه محصولات با کیفیت
غنیمیفرد ادامه داد: تولیدکنندگان در حال امضای یک سوگندنامه هستند که بر اساس آن قول می دهند تولیداتشان را از نظر کیفیت و قیمت در شأن مردم ایران عرضه کنند.
وی در ادامه با انتقاد از برخی مشکلات داخلی برای بخش صنعت اظهار داشت: در حال حاضر با دو نوع تحریم روبرو هستیم که یکی تحریمهای خارجی است و دیگری مشکلات و محدودیتهای موجود در داخل کشور است.
وی افزود: در فاز اول هدفمندی یارانهها، تولیدکنندگان یارانه قابل قبولی را دریافت نکردند.
الزام تولیدکنندگان به ارائه گواهی عدم بدهی بانکی برای دریافت یارانه
عضو ستاد برگزاری مراسم روز ملی صنعت و معدن گفت: در جریان اجرای قانون هدفمندی یارانهها تولیدکنندگان برای دریافت یارانه گازوئیل مجبور بودند گواهی عدم بدهی مالیاتی، عدم بدهی بیمهای، عدم بدهی معوق را ارائه کنند در حالی که تولیدکنندهای با چنین شرایطی وجود ندارد.
غنیمیفرد افزود: یارانهای که قرار بود به بخش صنعت اختصاص یابد در اختیار بانکها قرار گرفت و در نهایت بانکها نیز با سختگیری همیشگی با صنایع برخورد کردند.
وی با انتقاد از عدم کارآیی برخی مدیران دولتی اظهار داشت: عدهای به میزها چسبیدهاند و نمیگذارند مسائل عوض شود که نمونه آن، سرپرست یک سازمان دولتی است که به وی پیشنهاد کردم از شغل خود استعفا دهد.
ابزارهای جدید تامین مالی در حوزه صنعت ارایه می شود
در ادمه این نشست سخنگوی وزارت صنعت،معدن و تجارت گفت: ابزارهای جدید تامین مالی در حوزه صنعت و تولید به زودی از سوی وزیر صنعت،معدن و تجارت اعلام می شود.
علیرضا شجاعی با اشاره به اجرایی شدن ابزارهای جدید تامین مالی در حوزه صنعت و تولید، از اعلام این ابزارها از سوی وزیر صنعت،معدن و تجارت در اوایل تیر ماه امسال خبر داد.
وی با بیان اینكه وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری 10 محور را بعنوان سرفصل برنامه های خود در حوزه تولید اعلام كرده است، گفت: رونق تولید، بهبود فضای كسب و كار، تكمیل ظرفیت واحدهای تولیدی، اتمام طرح های نیمه تمام، تامین مالی، توسعه زیرساخت شهرك های صنعتی و غیره از جمله این سرفصل ها است.
وی گفت: در چند روز گذشته بحث بهبود فضای كسب و كار كلید خورد و موضوع تامین مالی و ابزارهای جدیدی كه باید در این حوزه به كار گرفته شود، مطرح شد.
شجاعی بهبود كیفیت محصولات و قیمت تمام شده،به كارگیری تكنولوژی های روز،افزایش صادرات غیرنفتی،برنامه ریزی استانی و تقویت فرهنگ عمومی جامعه در مصرف كالاهای تولید داخل را از دیگر برنامه های این وزارتخانه در راستای تقویت تولید ملی اعلام كرد.
سخنگوی وزارت صنعت،معدن و تجارت گفت: برای صیانت از واحدهای تولیدی موجود 300 میلیاردتومان اعتبارتصویب شده بود كه به استان ها تعلق گرفت تا برای حل مسائل و مشكلات واحدهای تولیدی در اختیار آنها قرار گیرد.
وی همچنین از برگزاری سه نمایشگاه در این راستا خبر داد و گفت: نمایشگاه ساخت ایران با شعار تولید ملی صادرات محور، نمایشگاه صنعت و نمایشگاه بومی سازی درسال جاری برگزار می شوند.
شجاعی به شناسایی واحدهای مشكل دار در كارگروه حمایت از تولید اشاره كرد و افزود: در سال جاری برای رسیدگی هر چه سریعتر به امور،ستاد تسهیل اختیاراتی را به استان ها تفویض كرد تا جلسات استانی زیر نظر استانداری ها تشكیل شود و تمام موارد احصا و دسته بندی شده است.