آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۵۱۵۳
مهر ماندگار در صنعت پتروشیمی؛

معرفی 19 طرح صنعت پتروشیمی در مهر ماندگار

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: 19 طرح پتروشیمی به عنوان طرح ماندگار تا پایان دولت دهم تکمیل و بهره برداری خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، عبدالحسین آقای بیات در نشست خبری امروز افزود: دولت تصمیم گرفته است به جای اینکه در سال های پایانی خدمتگزاری پروژه های جدید پتروشیمی را کلنگ زنی کند ، طرح های نیمه تمام فعلی را اجرا کند و 19 طرح پتروشیمی بزرگ کشور به عنوان طرح های مهر ماندگار مصوب و قرار شد به صورت جدی و ویژه پیگیری و کامل شود.

وی با اشاره به اینکه تعدادی از این طرح های پتروشیمی در اردیبهشت و خرداد به بهره برداری رسیده است، اظهار داشت: علاوه بر تسهیلات ارزی و ریالی اختصاص یافته به طرح های مهر ماندگار پتروشیمی، این طرح ها عمدتاً نیاز به تأمین تسهیلات تکمیلی دارند و اولویت اختصاص تسهیلات بانک ها با طرح های مهر ماندگار خواهد بود و امیدواریم تا پایان دولت دهم به بهره برداری برسد.

آقای بیات با اشاره به اینکه با تکمیل و راه اندازی این طرح ها، بخش عمده ای از سرمایه گذاری های ملی ما بهره ور خواهد شد و تولیدات آنها درآمد خوبی برای کشور خواهد داشت، گفت: طرح الفین یازدهم یا پتروشیمی کاویان که ابتدای خط اتیلن غرب کشور محسوب می شود امسال به بهره برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید آن دو میلیون تن اتیلن در سال خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه پتروشیمی در صنعت نفت جزو صنایع پایین دستی تلقی می شود و مواد خام پتروشیمی باید از بالادست و صنایع نفت و گاز تأمین شود، گفت: هر گونه برنامه ریزی برای احداث و سرمایه گذاری برای توسعه واحدهای پتروشیمی منوط به اجرای طرح های توسعه ای در صنایع بالادستی ( اکتشاف و استخراج) است و نباید انتظار داشت صنعت پتروشیمی فارغ از توسعه در صنایع بالادستی، برای احداث واحدهای جدید سرمایه گذاری کند.
 
بيرقي مديرعامل پتروشيمي كاويان در ادامه اين نشست گفت: پتروشيمي كاويان با هدف توليد دو و نيم ميليون تن اتيلن در سال فعاليت مي‌كند و به دليل نزديك بودن به خوراك تصميم گرفته شد كاويان در عسلويه و نزديك به پالايشگاه‌ها قرار گيرد تا به شش نقطه در كشور با فاصله دو هزار كيلومتر خوراك بدهد.
وي در مورد برآورد اعتبار اين پروژه اظهار كرد: با توجه به استانداردهاي جهاني در ايران چنين پروژه‌اي با ظرفيت دو ميليون تن بين 48 تا 60 ماه زمان مي‌برد و در حال حاضر مشكل تامين متريال براي پيشبرد كار وجود ندارد.
 
مديرعامل پتروشيمي كاويان افزود: دو واحد در اين پتروشيمي در حال راه اندازي است كه هر كدام يك ميليون تن اتلين توليد خواهد كرد واحد اول 80 درصد پيشرفت داشته است و تصميم داريم تا شهريور ماه واحد يك و تا 22 بهمن واحد دو را به بهره برداري برسانيم.
 
بيرقي خاطرنشان كرد: ‌برآورد اوليه اعتبارات اين پروژه 390 ميليون يورو و 450 ميليارد تومان است كه با توجه به پروژه‌هاي مشابه اين رقم در حداقل تعيين شده است. زمان تعيين رقم شرايط ريسك صفر و غير تحريمي و خريد مستقيم از توليدكننده داخلي و خارجي در نظر گرفته شده بود.
 
به گفته وي تاكنون 349 ميليون يورو از حساب ذخيره ارزي و نيز 350 ميليارد تومان براي پيشبرد اين پروژه هزينه شده است.
 
مديرعامل پتروشيمي كاويان خاطرنشان كرد: بدهكاري داخلي در اين پروژه وجود دارد اما اجازه نداديم در مجموع بالاتر از رقم برآورد شده براي اين طرح هزينه شود. با توجه به تفاوت نرخ ارز از سال 85 تاكنون و مشكلاتي كه وجود داشت از هزينه‌هاي خارجي كم كرده و بيشتر از توان داخلي استفاده كرديم.
 
وي 450 ميليارد تومان بدهي پروژه پتروشيمي پروژه كاويان به سازندگان داخلي، شركت صنايع پتروشيمي و نيز ديگر شركاي خود اعلام كرد.
 
بيرقي يادآور شد: ‌برآورد اوليه براي اين پروژه توسط يك شركت چيني يك ميليارد يورو براي توليد دو ميليون و 850 هزار اتيلن بود اما ما با توجه به توانايي‌هاي داخلي رقم كمتري برآورد كرديم.
 
مديرعامل پتروشيمي كاويان در مورد نحوه تامين دو ميليون و 600 هزار اتان مورد نياز براي توليد اتيلن گفت: دو ميليون تن از چهار فاز 4، 5، 9 و 10 پارس جنوبي تامين خواهد شد. هر چند در حال حاضر به اتان نياز نداريم اما تا يك ماه آينده بايد به فكر تامين اتان باشيم.
 
وي از تلاش براي تحويل اتيلن به اروند و كرمانشاه همزمان با راه اندازي فاز اول كاويان خبر داد و گفت: در پروژه‌هاي قبلي 10 تا 15 درصد از تجهيزات داخلي در ساخت طرح استفاده مي شد اما در كاويان 40 تا 45 درصد از تجهيزات داخلي استفاده شده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار