بخش تحول در علوم انساني بيستمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم عصر امروز با پیام آیت الله جوادی آملی آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، بخش تحول در علوم انساني بيستمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم عصر امروز با پیام ایت الله جوادی آملی و سخنرانی آیت الله حائری شیرازی شروع به كار كرد.
در ابتداي اين مراسم، اسدي، دبير بخش تحول انساني به ضرورت و لزوم تحول در علوم انسان اشاره كرد و افزود: تحول علوم انساني به گفتمان غالب نهادهاي علمي و دانشگاهي تبديل شده است.
وي در ادامه تصريح كرد: در بخش تحول علوم انساني امسال سعي شده تا از موسسهها و پژوهشكدهها دعوت به عمل آيد تا در زمينه تحول علوم انساني نظرات خود را بيان كنند.
اسدي گفت: در بخش تحول علوم انسانی نمايشگاه قرآن تلاش شده است تا 54 نشست برگزار شود كه ظرفيت افزايش تا 80 نشست نيز وجود دارد.
دبير بخش تحول علوم انسانی اظهار داشت: امسال ما به دنبال هم افزايي و شبكه سازي ميان موسسهها هستيم تا از اين طريق جلوي موازي كاري در زمينه ايجاد تحول در علوم انساني گرفته شود.
در بخش بعدي اين مراسم، آيت الله جوادي آملی طي يك پيام تصويري ضرورت تحول در علوم انسانی را يادآور شد و تأكيد كرد: شناخت انسان، شناخت جهان و شناخت رابطه بين انسان و جهان از عوامل ايجاد تحول در علوم انساني هستند.
وی در این پیام افزود: اگر كسي به دنبال پرورش انسان كامل باشد بايد همه ابعاد او را بشناسد و اين شناخت متعلق به خداوند است بنابراين ما بايد علوم انسانی را از منابع وحياني استخراج کنیم.
آيت الله جوادي آملي، علم صحيح را علمي دانست كه خداوند به انسانها اهدا كرده است و بيان داشت: اين علم از قلب انسانها سرچشمه ميگيرد.
در بخش ديگري از اين مراسم آيت الله حائري شيرازي، به لزوم شناخت دقيق از علوم انسانی تأكيد كرد و اظهار داشت: شيطان در قالبهاي مختلف ظهور و بروز پيدا ميكند در عصر ما نيز شيطان از طريق منحرف كردن علوم به دنبال به انحراف كشيدن انسان هاست.
وی دانشگاه را مرتفع ترين ارتفاعات دانست و تصريح كرد: اگر ابليس از طريق علوم انسانی بتواند دانشگاه را منحرف كند خواهد توانست به راحتي وارد خانه ها بشود و تمامي انسانها را به انحراف بكشاند.
آيت الله حائري شيرازي علت انحراف در علوم انساني غربي را عدم شناخت دقيق از انسان دانست و تصريح كرد: علوم انساني غربي نتوانسته از حد نظر خارج شود به همين دلیل ما شاهد تغيير دائمي اين علم در جوامع غربي هستيم.
وی در پايان تأكيد كرد: براي تحول در علوم انساني بايد ابتدا انسان را به طور دقيق بشناسيم و سپس وارد ساير شاخههاي علوم انساني شويم.
لازم به ذكر است سخنران بعدي اين مراسم حجتالاسلام احمد رفتار، موسس موسسه مطالعات و تحقيقات اسلامي فتوح انديشه خواهد بود.