کد خبر:۲۰۱۰۹۴
خوش چهره در گفت وگو با «خبرگزاری دانشجو»:
اقتصاد مقاومتی به معنای بستن گارد بازی است نه ترک میدان
استاد دانشگاه تهران در ارتباط با اقتصاد مقاومتی گفت: ما باید بصیرانه، آگاهانه و با فرض اینکه دشمن می خواهد آسیب بزند مناسبات اقتصادی خود را با دنیا طراحی کنیم، یعنی گارد خود را ببندیم اما میدان را ترک نکنیم.
دکتر محمد خوش چهره استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در ارتباط با اقتصاد مقاومتی گفت: ما نباید خودمان را اسیر واژه ها کنیم چراکه مفهوم و ضرورت این موضوع ها مهمتر است بعد به دنبال اسم برای آن باشیم چرا که خیلی ها ضرورت های آن را نام نبردند و در ارتباط با اهمیت آن صحبت نکرده اند.
رئیس فراکسیون اصولگرایان مستقل مجلس هفتم افزود: اقتصاد مقاومتی یا اقتصاد امنیتی واژه هایی است که در درجه اول ناشی از وجود یک فضای تهاجم است، فضایی که در حقیقت غیر رقابتی و غیر دوستانه است. بنابراین این نوع اقتصاد مسئله پایداری و مقاومت را مطرح می کند.
خوش چهره گفت: واقعیت این است که ما در یک فضا و جو تخاصم با دنیای استکباری هستیم.و از اول انقلاب این فضای تخاصم به واسطه اسلامیت نظام با ما شروع شد به طوری که دنیای سلطه در آن مقطع اعم از شرق و غرب در یک فضای جنگ سرد بودند و ما مشاهده کردیم که چگونه این دو قدرت که تضاد منافع داشتند هنگامی که انقلاب پیروز شد هر دو برای اولین بار در طول جنگ سرد اشتراک منافع پیدا کردند و آن مقابله با انقلاب اسلامی بود.
وی افزود: برجسته ترین حالت این هماهنگی نیز در خلال جنگ تحمیلی بود که موشک های اسکات روسی و هواپیماهای غربی و تجهیزات آمریکایی به کمک صدام آمد بنابراین مهمترین نکته ایست که ما در تخاصم با آنها هستیم به خاطر اینکه اسلام منافع آنها را در خطر انداخته است.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: آنها حتی حاضرند در نهایت یک اسلام بی رمق یا اسلام آمریکای را بپذیرند ولی با اسلام پویا و ناب محمدی کنار نمی آیند. بنابراین این یک جنگ مشخص بین ما و غرب است.
رئیس فراکسیون اصولگرایان مستقل مجلس هفتم در ارتباط با فضای داخلی نسبت به این تخاصم گفت: اینجا خام خیالی پیش آمده است چرا که بعضی ها فکر می کنند این تهاجم فقط در عرصه فرهنگی است در حالی که این تهاجم درهمه حوزه ها است منتها متناسب با زمان می تواند شدت و دامنه و اثر گذاری آن متفاوت باشد.
خوش چهره افزود: اما چند سالی است که به دلایل مختلف از جمله ناکارمدی بعضی از تهدیدات نظامی یا بعضی از روش های سیاسی دنیای سلطه و در راس آن آمریکا به خاطر نا امیدی از برنامه های ذکر شده خیلی به حوزه اقتصاد امیدوار است و متاسفانه در داخل نیز بستر سازی های روی غفلت، جهالت و حتی شائبه تعمدی بودن نیز برای آن وجود داشته بنابراین پازل هایی را برای آن طراحی کرده است.
وی گفت: غربی ها به صورت علنی حوزه اقتصاد را مطرح می کنند که در گذشته به این شدت مطرح نبوده است. بنابراین در این حالتی که این تهاجم بسیار عیان شده و دارای پیچیدگی و گستردگی فراوانی است قطعا نوعی از اقتصاد را طلب می کند که اولویت آن، نوعی از مدیریت های کلان در حوزه اقتصاد باشد و نوعی از اقتصاد که کاهش آسیب پذیری ناشی از تهدیدات مستقیم چه تهدیدات ناشی از وابستگی کالا ،مواد اولیه، بازار به سلطه و چه چرخش های مالی را در بر داشته باشد و همچنین ضرورت یک اقتصادی که تحریم های علنی و عریان را در بحث های معیشتی و غذایی مردم می تواند مدنظر داشته باشد.
استاد دانشگاه تهران افزود: بنابراین در چنین فضای که غرب به طور علنی جنگ اقتصادی را مطرح می کند و آن را نیز گسترش داده است اقتصاد ما باید حتما یک اقتصاد امنیتی شده به این معنا که با ملاحضات به خطر افتادن امنیت ملی حوزه های اقتصاد را ببینیم.
خوش چهره گفت: به این دلیل که شاید اقتصاد امنیتی برای مردم مانوس نباشد معمولا اقتصاد دفاعی و مقاومتی را استفاده می کنند. یعنی اقتصادی که جنگ و دفاع را با هم می بینند. اقتصادی که جنبه های مقابله و بازدارندگی را داشته باشد.
رئیس فراکسیون اصولگرایان مستقل مجلس هفتم افزود: ما در شرایطی هستیم که با نگاه دوستانه کردن به غرب، به شدت خودمان را آسیب پذیر می کنیم. ما باید اقتصادی بصیرانه، آگاهانه و با فرض اینکه دشمن می خواهد آسیب بزند مناسبات اقتصادی خود را با دنیا طراحی کنیم. اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه ما هوشیارانه سناریوهای مختلفی داریم و متوقف نمی شویم بلکه به سمت جلو حرکت می کنیم اما با احتیاط بیشتر.
خوش چهره در پایان گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه به تعبیر ورزشی ها با گارد بسته به میدان برویم به این معنا که دیگر همانند سابق گارد باز را برای بازی خود انتخاب نمی کنیم بلکه گارد خود را می بندیم، اما نکته مهم این است که میدان مبارزه را ترک نمی کنیم بلکه ادامه می دهیم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.