هفته ای که گذشت، هفته پر خبری بود برای سینمای ایران. خوب و بد، ترش و شیرین، مشخص و مبهم، امیدوارکننده و یأس آور، درهم و برهم ...
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، هفته ای که گذشت، هفته پر خبری بود برای سینمای ایران. خوب و بد، ترش و شیرین، مشخص و مبهم، امیدوارکننده و یأس آور، درهم و برهم. خلاصه از همه جور و از همه قسم خبری در این میدان يك هفته ای متن و حاشیه سینمای ما پیدا می شود. اما آنچه که باید گفت پرخبری بود در میان اهالی سینما خاصه با شور و شیدایی بی نظیری که «بوسیدن روی ماه» به پا کرده است!
بله؛ فیلم سینمایی «بوسیدن روی ماه» به کارگردانی همایون اسعدیان در دو روز اول اکران خود 10 میلیون تومان فروخت.
این فیلم در روز اول اکران خود 3 میلیون و 300 هزار تومان فروخت و در روز دوم نیز 6 میلیون و 600 هزار تومان فروخته است.
شیرین یزدانبخش، رابعه مدنی، سعید پور صمیمی، مسعود رایگان، صابر ابر، شیدا خلیق و ... بازیگران این فیلم هستند.
داستان این فیلم درباره دو زن میانسال به نامهای «فروغ» و «احترام» است که بیش از چهل سال در همسایگی هم زندگی میکنند، در اواسط جنگ هر دو پسرانشان به جبهه رفتهاند و تاکنون هیچ خبر و اثری از آنان بدست نیامده است.
درباره این فیلم مهم روی پرده به زودی نقد و تحلیل مهم و مفصلی کار خواهیم کرد.
اما خبر جالب دیگر اینکه دو فیلم دیگر هم به فهرست سیاه حوزه هنری پیوست تا تعداد این آثار به عدد 8 برسد.
گفته میشود دو فیلم «خرس» به کارگردانی خسرو معصومی و «بیتابی بیتا» ساخته مهرداد فرید در این فهرست قرار گرفته اند تا از نمایش در سینماهای حوزه هنری محروم باشند.
پیش از این تهیه کنندگان و کارگردانان 6 فیلم «من همسرش هستم»، «من مادر هستم»، «پل چوبی»، «برف روی کاج ها»، «بی خود و بی جهت» و «پذیرایی ساده» در یک کنفرانس مطبوعاتی با رسانه ای کردن نام فیلم های شان از عملکرد حوزه هنری انتقاد کردند.
با توجه به حرف های دو روز قبل جواد شمقدری مبنی بر دریافت فهرستی 8 فیلمه از سوی حوزه هنری به نظر می رسد کار شورای بازبینی حوزه هنری در خصوص اکران فیلم ها فعلا به پایان رسیده باشد.
«خرس» و «بیتابی بیتا» سال قبل در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمده بودند.
اما فیلم پرحاشیه و در محاق توقیف حوزه هنری رفتة «من همسرش هستم» به كارگرداني مصطفي شايسته در دو روز اول اكرانش در تهران 18ميليون و 300هزار تومان فروخت.
اين فيلم در روز اول اكران، ششميليون و 100هزار تومان و در روز دوم، 12ميليون و 200هزار تومان فروش داشت. «من همسرش هستم» در 15 سينما در حال اكران است كه تعدادي از اين سالنها از جمله فرهنگ بهصورت تكسانس اين فيلم را اكران ميكنند.
اين فيلم، سينما آزادي و ساير سينماهاي حوزهي هنري را در اختيار ندارد. همچنين «من همسرش هستم» در مشهد، اصفهان و كرج در حال اكران است.
فيلم «بغض»، اولين ساخته سينمايي رضا دُرميشيان در دو روز اول اكران، 12ميليون و 500هزار تومان در 16 سينما فروخت.
فيلم «كلاهقرمزي و بچهننه» كه اكرانش در سينماها ادامه دارد، به مجموعه فروش بیش از دوميليارد و 900 ميليون تومان در تهران رسيد و مجموع فروش اين فيلم در ايران به پنجميليارد تومان رسيده است.
«ضد گلوله» نيز كه همچنان اكرانش ادامه دارد، فروشش در تهران 570ميليون تومان و مجموع فروشش در سطح كشور به 700ميليون تومان رسيده است.
اما از شبکه نمایش خانگی هم بخوانید و بدانید که در این گیرودارها فیلم سینمایی «ساعت شلوغی» به عنوان سی و سومین فیلم نمایش خانگی در سال جاری توسط موسسه فرهنگی هنری سینما 24 و با تیراژ 250 هزار نسخه در سراسر کشور توزیع شد.
آخرین فیلم توزیع شده از این موسسه فیلم سینمایی «دختران» (قاسم جعفری) بوده است.
دو فیلم «شیر و عسل» (1388) و «داماد خجالتی» (1389) آخرین ساخته های آرش معیریان پیش از این فیلم است. وی پس از این فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی» رو ساخت.
بازیگران این فیلم عبارتند از: شاهرخ استخری، سحر قریشی، بهنوش بختیاری، نرگس محمدی، مهران رجبی، محمدرضا وزیری، پژمان بازغی، مهتاج نجومی و ...
خلاصه فیلم هم از این عبارت است که ورود یک غریبه، زندگی سرد و بی روح زن و مرد جوانی را آشفته تر می کند. با ورود او اختلاف و درگیری اوج می گیرد اما ...
آرش معیریان (تدوین)، جابر قاسمعلی (فیلمنامه)، بابک اخوان (صدابردار)، مجتبی رحیمی (فیلمبردار)، محمدرضا وزیری (مدیر تولید و مجری طرح) و محسن وزیری (تهیه کننده) فیلم بوده اند.
این فیلم در یکی از بدترین زمان اکران (پس از جشنواره) بعد از فیلم «شب واقعه» با در اختیار داشتن سرگروهی آزادی و با شعار «به یاد ماندنی ترین فیلم سال» به روی پرده رفت و با فروش 132 میلیون تومان در 24 اسفند به اکران خود پایان داد.
اما خبر مهم دیگر اینکه آكادمي اسكار اعلام كرد، فعلا درباره تصميم ايران مبني بر تحريم جوايز اسكار اظهارنظري نخواهد كرد.
پس از آنكه رسانههاي جهان خبر تحريم جوايز اسكار از سوي ايران در اعتراض به فيلم موهن به پيامبر اكرم (ص) را به شكل وسيعي بازتاب دادند، آكادمي اسكار نسبت به اين اقدام واكنش نشان داد.
سخنگوي آكادمي اسكار در گفتوگو با هاليوود ريپورتر اعلام كرد، اين نهاد سينمايي تا پايان مهلت تعيين شده كه روز اول اكتبر (10 مهر) است، هيچ اظهارنظري درباره تصميم اتخاذ شده ازسوي ايران نخواهد كرد.
اين مقام آكادمي اسكار پيش از اين به خبرگزاري فرانسه اعلام كرد، هنوز چيزي بهطور رسمي از سوي مقامات ايران مبني بر تحريم اسكار به آنها اعلام نشده و تماس مستقيمي از سوي كميته انتخاب فيلم ايراني نيز با آنها گرفته نشده و از طريق رسانهها در جريان اين اقدام قرار گرفتهاند.
نشريه سينمايي ورايتي نیز اعلام كرد: با توجه به اينكه كشورهاي مسلمان مصر و لبنان هنوز نمايندگان خود را به اسكار معرفي نكردهاند، احتمال ميرود آنها نيز در اعتراض به ساخت فيلم اعتراضآميز «برائت از مسلمانان» اسكار 2013 را تحريم كنند.
پنج نامزد نهايي دريافت جايزه اسكار بهترين فيلم خارجي روز دهم ژانويه معرفي خواهند شد و فيلم برنده نيز روز 24 فوريه در جريان مراسم اسكار 2013 مورد تقدير قرار خواهد گرفت.
تاكنون 46 كشور جهان نمايندگان خود را به بخش غيرانگليسي جوايز اسكار معرفي كردهاند كه فيلم «عشق» (برنده نخل طلاي كن از اتريش)، «پيتا» (برنده شير طلاي ونيز از كرهجنوبي) به همراه «آنسوي تپهها» از روماني، «دست نيافتنيها» از فرانسه و «باربارا» از آلمان اصليترين شانسهاي كسب اسكار هستند.
سینمای ایران این روزها با «بوسیدن روی ماه» و «بغض» جان تازه ای گرفته است.